Grand Prix van Australië 2024 Raceverslag: Sainz wint de race!
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix van Australië 2024 Raceverslag: Sainz wint de race!

25 maart 2024 - Megan

(Photo by Scuderia Ferrari F1)

Verstappen valt uit

Max Verstappen, die op weg was naar een tiende opeenvolgende overwinning, kampte al vanaf het begin met technische problemen. Na amper vijf ronden vatte zijn rechterachterrem zelfs vlam en moest hij de pitstraat rijden om te stoppen met de Grand Prix van Australië 2024.

Sainz aan kop

Carlos Sainz startte als tweede en wist Verstappen vrijwel meteen in te halen zodra DRS gebruikt mocht worden. Hij profiteerde ook nog eens van Verstappen’s problemen, want kon meteen wegrijden van de rest toen de Nederlanders uitviel. Hij domineerde de rest van de Grand Prix van Australië 2024. De Spanjaard boekte daarmee zijn derde Formule 1-overwinning ooit.

Russell crasht in de laatste ronde

In de laatste ronde van de Grand Prix van Australië 2024, was het George Russell die zwaar crashte. Terwijl hij in gevecht was met Fernando Alonso, schrok Russell van de Spanjaard die vroeg remde. Hij verloor de controle over zijn Mercedes, raakte de vangrails en belandde op zijn kant terug midden op de baan. Gelukkig was de Brit ongedeerd en kon hij veilig zijn auto uitkomen. Doordat Hamilton eerder ook al uitviel, was het een dubbele DNF voor Mercedes.

Alonso kreeg na de Grand Prix van Australië 2024 een tijdstraf van twintig seconden.

Volgende Race

De volgende race vindt plaats in Suzuka voor de Grand Prix van Japan. Bekijk hier onze Formule 1-kalender voor het hele 2024 seizoen.