Grand Prix® van Canada - Montreal 2021

Grand Prix® van Canada - Montreal 2021

Formule 1 Canada

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Canada - Montreal 2021

Het Circuit Gilles-Villeneuve is het toneel van de Grand Prix van Canada – Montreal. De baan ligt op het kunstmatige eiland Ile Notre-Dame in de St. Lawrence rivier te Montreal, Quebec. Het 4.361 meter lange circuit heette voorheen het Ile Notre-Dame Circuit, maar wordt in memoriam vernoemd naar publiekslieveling Gilles Villeneuve (1982). De Grand Prix van Canada vindt sinds 1978 plaats op dit circuit. Diezelfde Gilles Villeneuve schrijft de eerste editie op zijn naam. Het is de eerste en voorlopig laatste keer dat een Canadees de Grand Prix van Montreal opeist. Vervolgens komt zijn zoon Jacques in 1996 met een tweede plek nog heel dichtbij. Het is nu aan Lance Stroll (Aston Martin Racing) om de Canadese eer hoog te houden.

Wij herinneren ons de Grand Prix van Canada – Montreal vooral om het mooie gevecht dat Max Verstappen in 2016 heeft om P4 met de latere wereldkampioen Nico Rosberg (Mercedes). We bevinden ons in de laatste fase van de race en Rosberg weet het gat naar Max te dichten. Max etaleert ronde op ronde zijn verdedigende kwaliteiten en forceert de Duitser uiteindelijk tot het maken van een cruciale inschattingsfout bij het afremmen aan het einde van het rechte stuk.

Max behoudt P4 in deze editie van de Grand Prix van Canada – Montreal. In 2018 lukt het onze landgenoot om in de RB14 op het podium (P3) te eindigen ondanks het verschil in paardenkracht met Ferrari en Mercedes. In 2019 kent Max een ongelukkige kwalificatie waardoor door overmacht Q3 wordt misgelopen. In de race maakt Verstappen een boel goed door als 5e te eindigen. Door toedoen van COVID is deze race in 2020 niet georganiseerd.

Copyright © 2021 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.