Garantieregeling

Red Bull race engineer Gianpiero Lambiase: “OK Max, so we just gonna want to cover Bottas’ laptimes at this stage” Max: “All right son, I’ll take it easy” Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Mexico 2017.

Race Experience is lid van de volgende brancheorganisaties: Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), STO Garant (STO) en Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Deze lidmaatschappen zeggen veel over de ambitie van Race Experience om als betrouwbare reisonderneming uw premium partner te zijn in het verzorgen van uw droomreis naar de Formule 1.

ANVR

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is de brancheorganisatie voor touroperators en reisagenten. De ANVR heeft de volgende voordelen voor u als reiziger geïdentificeerd:

 • Eerlijke voorwaarden
 • Uw geld in goede handen
 • Veilig en verantwoord reizen
 • Kwaliteit voorop
 • Zekerheid bij klachten

ANVR-leden die vakantiereizen organiseren, hebben allemaal een goede aansprakelijkheidsverzekering. De ANVR stelt de voorwaarden vast en ziet hier streng op toe. Wilt u meer weten over uw voordelen bij het boeken van een reis bij een ANVR aangesloten reisvereniging, lees hier verder.

Garantieregeling STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Race Experience B.V. [hierna: Race Experience] gebruik van STO Garant. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van Race Experience wordt duidelijk vermeld of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Race Experience, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Race Experience niet (volledig en/of tijdig) worden verleend, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Stel: u bent zorgeloos op vakantie, maar tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Grote kans dat uw reisprogramma wordt aangepast. Of dat u naar een ander hotel wordt gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en vertrekt u eerder naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat? Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis wordt afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Niet aangevangen reizen?
Het Calamiteitenfonds doet geen uitkering voor reizen die nog niet aangevangen zijn. Meer over de Stichting Calamiteitenfonds leest u hier.

Touringcar

Sommige Formule 1-bestemmingen zijn prima te bereiken met een touringcar. Indien deze optie u wordt aangeboden, is dit altijd in samenwerking met een touringcarbedrijf in het bezit van het keurmerk afgegeven door de ISO. Dit houdt in dat het touringcarbedrijf zich strikt houdt aan de wet en regelgeving die van toepassing is op vervoer van personen over de weg. Race Experience heeft uw veiligheid en comfort hoog in het vaandel staan.

Wat nou als met COVID???

Deze gedachtegang kunnen we heel goed volgen. Op dit moment zitten veel mensen thuis die dromen van een Formule 1-ervaring, maar tegelijkertijd heel veel twijfels hebben bij het plaatsen van een bestelling voor het 2021-seizoen. De wil is er wel, maar het vertrouwen niet. Wellicht bent u wel een van de vele gedupeerde fans uit het 2020-rampseizoen? We hopen in dit geval oprecht dat u minstens financieel gecompenseerd bent voor het niet doorgaan van uw gedroomde F1-reis. Natuurlijk zijn ook wij geconfronteerd met reisrestricties en gedupeerde fans. Race Experience heeft in 2020 alle bestellingen gecompenseerd door een van de volgende drie opties: kosteloos omboeken naar het 2021-seizoen, een Coronavoucher t.w.v. de betaalde reisgelden of geld terug. Dat alles doen we zonder annuleringskosten in rekening te brengen.

Op kantoor, en tijdens lockdowns van huis, werkten de medewerkers van Race Experience harder dan ooit om de belangen van onze clientèle zo goed mogelijk te behartigen. Onze klanten hebben we vaak om geduld en begrip gevraagd en in ruil daarvoor hebben we iedereen proactief en met regelmaat op een transparante manier geïnformeerd naar de actuele stand van zaken. Op enkele bestellingen na (met name voor Italiaanse GP’s) zijn alle klanten inmiddels succesvol gecompenseerd. Wij willen onze klanten via deze weg nogmaals hartelijk dank voor het geduld en vertrouwen. Op de Trustpilot pagina van Race Experience zijn vele positieve reviews terug te lezen van tevreden klanten uit 2020.

We willen benadrukken dat we de nazorg en service geheel kosteloos en als onderdeel van onze premium service hebben uitgevoerd. Bij Race Experience vinden we het niet gepast om in deze bizarre mondiale situatie annuleringskosten in rekening te brengen bij onze klanten. Inmiddels is het company policy geworden: Indien een race geannuleerd wordt, behartigen we u belangen naar onze beste kunnen zonder daarvoor een fee in rekening te brengen! Leuker kunnen we het niet maken, maar enigszins verzachten kunnen we wel.

Maar hoe zit het nou met het 2021-seizoen? Kan ik nog steeds met boeken met vertrouwen? Het korte antwoord is: Ja. Het lange antwoord vindt u hieronder.

In ons assortiment vindt u de volgende productlijnen: entreetickets, losse (VIP) reisdiensten, pakketreizen en exclusieve VIP ticketpakketten. Hieronder hebben we puntsgewijs de belangrijkste voorwaarden opgenomen per type product.

Algemeen

Als u een bestelling plaatst bij Race Experience gelden de ANVR Reizigersvoorwaarden (zie link onder deze alinea) vanwege onze lidmaatschap bij de ANVR. De Reizigersvoorwaarden worden door de ANVR bestempeld als consumentvriendelijk en zijn in overleg met de Consumentenbond opgesteld. Als reisorganisatie kunnen we dit beamen: de voorwaarden zijn gebaseerd op redelijkheid voor alle betrokken partijen.

Download hier de ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat!’-brochure van de ANVR.

ANVR Reizigersvoorwaarden 2021

Entreetickets / Losse (VIP) Reisdiensten / Exclusieve VIP Ticketpakketten

Indien u enkel entreetickets, campingtickets of anderszins losse (VIP) reisdiensten bij Race Experience bestelt, valt uw boeking onder paragraaf 3 van de ANVR Reizigersvoorwaarden: de ANVR Boekingsvoorwaarden voor Losse Reisdiensten. In deze paragraaf valt te lezen dat in geval van losse reisdiensten Race Experience optreedt als tussenpersoon / tussenhandelaar oftewel reisagent. In de praktijk klopt deze redenering ook. Het gevolg hiervan is dat de voorwaarden van de uitvoerende partij (in veel gevallen zijn dit het circuit en de FIA) van kracht zijn op de koopovereenkomst.

Voorbeeld: u koopt 4 tickets voor de Red Bull Ring om de Oostenrijkse GP te bezoeken. De voorwaarden van het circuit de Red Bull Ring en de FIA zijn van kracht op de verkoop van deze F1-tickets. Er staat in de algemene voorwaarden van het circuit niets vermeld over de refundprocedure als de GP niet doorgaat met publiek of als er sprake is van een Force Majeure- / Act of God-gebeurtenis. Wel staat er dat refunds / inwisselen mogelijk is als het evenement geannuleerd wordt. ‘Geannuleerd’ is tegenwoordig op meerdere manieren te interpreteren waardoor de voorwaarden achterhaald zijn door het bijzondere 2020-seizoen. In 2020 zijn alle entreekaarthouders overigens volledig gecompenseerd en heeft onze consument keus gehad tussen geld terug of kosteloos omboeken naar volgend seizoen.

Voor het 2021-seizoen zijn er een aantal circuits die luidkeels verkondigen (niet via de algemene voorwaarden overigens, maar middels persberichten) dat tickethouders bij een eventuele annulering van hun entreetickets twee opties ontvangen: geld terug of omboeken naar volgend seizoen. Dit is exact dezelfde keuze als in 2020. Voorbeelden hiervan zijn Spanje, Oostenrijk, Hongarije en Engeland. Bij deze circuits kunt u dus met extra vertrouwen uw bestelling plaatsen voor het 2021-seizoen. De GP van België heeft vermeld om in het geval van annulering de tickets voor 2022 beschikbaar te stellen. Wij verwachten echter dat ieder potentieel gedupeerde fan in 2021 dezelfde behandeling krijg als in 2020 ongeacht welk circuit u wilt bezoeken. De praktijk heeft dit in 2020 ruimschoots bewezen ondanks dat de algemene voorwaarden van de circuits dit nog niet altijd reflecteren.

Belangrijk hierbij is dat de organisatoren van de GP u de toegang ontzeggen door bijvoorbeeld aan te kondigen dat een race gedeeltelijk of zelfs geheel zonder publiek verreden wordt. Indien u zelf niet kunt afreizen, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Voor entreetickets is dit typisch 100% annuleringskosten. De meeste fans weten dit en hebben daar normaliter geen moeite mee. Men kan de entreetickets in dit geval namelijk nog kwijt via een secundair platform. Het ticket is immers nog geldig en niet naamgebonden.

Voor Exclusieve VIP ticketpakketten, van bijvoorbeeld F1 Experiences, Paddock Club of Team Hospitality, gelden aanvullende voorwaarden en zekerheden vanwege de vaak hogere bedragen die hiermee gepaard gaan:

 • Voor extra gemoedsrust in onzekere tijden, bevatten alle 2021 officiële ticketpakketten van F1 Experiences een 100% transfergarantie. Mocht uw aankoop worden beïnvloed door een Force Majeure (gedefinieerd als omstandigheden die redelijkerwijs buiten de controle van F1 Experiences vallen), dan geeft F1 Experiences u 100% krediet voor de volgende editie van dezelfde race of een ander F1 Experiences-evenement in hetzelfde seizoen.
 • Paddock Club en Team Hospitality ticketpakketten komen zelfs met een speciale COVID19 Addendum. Voor de Paddock Club en Team Hospitality ticketpakketten geldt tot en met de Hongaarse Grand Prix van 2021 een Paddock Club Book with Confidence Policy 2021. Klik op de links in de tekst hiervoor om de voorwaarden te openen.

Pakketreizen

Indien u een pakketreis bij ons afneemt, valt uw boeking onder paragraaf 1 van de ANVR Reizigersvoorwaarden: de ANVR Reisvoorwaarden voor pakketreizen. In ons assortiment vindt u voornamelijk luxe vliegreizen en enkele luxe busreizen die onder deze noemer vallen. Bij het betreffende aanbod geven we duidelijk aan dat uw bestelling onder de garantieregeling van het garantiefonds valt.

Onder de ANVR Reisvoorwaarden voor pakketreizen bent u als consument optimaal beschermd. U boekt wederom onder eerlijke voorwaarden bij Race Experience. Onze reisonderneming is aangesloten bij een garantiefonds dat uw betaalde reisgelden terugbetaalt in geval van insolventie van de reisorganisator of onvermogen om de reis uit te voeren. Normaliter schrijven de voorwaarden voor dat een reisorganisatie de volledige reissom binnen 14 dagen dient terug te betalen indien een reis niet kan worden uitgevoerd.

Vanwege het unieke karakter van het 2020-reisseizoen mochten reisondernemingen voor het eerst in de geschiedenis zogeheten Coronavouchers uitschrijven voor uitstaande reisgelden die door toedoen van COVID niet zijn doorgegaan. De vouchers hebben een looptijd van een jaar en kunnen worden omgezet in een andere reis naar keuze. Indien dit niet lukt, worden de vouchers uitbetaald vlak voordat de geldigheid verstreken is. De speciale regeling voor Coronavouchers is in 2020 afgelopen.

Vanaf 2021 mogen geen Coronavouchers meer worden uitgeschreven voor bestellingen die in 2021 geplaatst zijn. Vanaf nu geldt weer de normale regeling waarbij de reisonderneming uw reistegoeden binnen 14 dagen dient terug te betalen indien uw pakketreis niet kan worden uitgevoerd. Onze deelname aan het garantiefonds garandeert uw reistegoeden in geval van insolventie van Race Experience. Indien u een pakketreis afneemt, geniet u dus de meeste zekerheden.

Top Tip: Combineer het boeken van een pakketreis met het afsluiten / opwaarderen van een doorlopende reisverzekering naar keuze. Selecteer een reis- / annuleringsverzekering die onder andere uitbetaalt als u, of iemand in uw huishouden, met COVID besmet raakt in aanloop naar uw vakantie. Een periode van 14 dagen voorafgaand aan uw vertrek is hier de norm. Op deze manier heeft u de risico’s op een teleurstelling zo goed mogelijk afgedekt. Indien u zelf besmet bent (of iemand in uw huishouden), dan keert de verzekering uit. En als er een uitbraak op plek van bestemming is, dan keert de reisorganisator (of in geval van insolventie het garantiefonds) uit.

Gekoppeld Reisarrangement

Indien u twee of meer losse reisdiensten bij verschillende aanbieders bij ons afneemt, valt uw boeking onder paragraaf 2 van de ANVR Reizigersvoorwaarden: Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden (GRA-voorwaarden). In ons assortiment vindt u losse reisdiensten die u kunt combineren met entreetickets om zo uw eigen F1-ervaring samen te stellen. Als dit van toepassing is op uw bestelling, dan valt uw boeking onder deze voorwaarden.

De volgende diensten zijn géén losse reisdiensten:

 • Vervoer van bagage als onderdeel van personenvervoer;
 • Personenvervoer over korte afstanden, bijvoorbeeld bij een rondleiding of vervoer van/naar vliegveld en circuit (lokale transfers);
 • Maaltijden, dranken en schoonmaakdiensten als onderdeel van de accommodatie;
 • Toegang tot voorzieningen ter plaatse die inbegrepen zijn voor gasten, zoals een zwembad, wellness of sauna.

Let op: Vrijwel al onze campingplekken (nabij een F1-evenement) worden direct ingekocht bij dezelfde partij die voor de entreetickets zorgt. Indien u een campingplek en entreeticket boekt, is de kans groot dat uw boeking valt onder paragraaf 3 van de ANVR Reizigersvoorwaarden: de ANVR Boekingsvoorwaarden voor Losse Reisdiensten. Bij elk campingproduct staat beschreven onder welk paragraaf van de ANVR-voorwaarden de boeking valt, ook in het geval de campingplekken in combinatie met entreetickets besteld zouden worden.

Bescherming bij insolventie in geval Gekoppeld Reisarrangement

Race Experience heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij het STO (www.sto-garant.nl). Als reisdiensten door de insolventie van onze reisonderneming niet worden verleend, kunnen reizigers met het STO of, in voorkomend geval, met de bevoegde autoriteit contact opnemen (ACM, Muzenstraat 41, Den Haag, https://www.acm.nl/nl/contact/reactieformulier, 088-0707070).

Let op: Deze bescherming bij insolventie geldt niet voor overeenkomsten met andere partijen, die ondanks de insolventie van Race Experience kunnen worden uitgevoerd. Richtlijn (EU) 2015/2302, als omgezet in het nationale recht. Indien u een bestelling plaatst voor entreetickets, ontvangt u nog steeds uw entreekaarten in het geval van insolventie van ons.

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
 • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.