Grand Prix® van China - Shanghai 2024
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix® van China - Shanghai 2024

Formule 1 China

Grand Prix® van China - Shanghai 2024

De kaartverkoop voor dit evenement is nog niet gestart. U kunt zich met uw e-mailadres inschrijven voor de nieuwsbrief van dit evenement en wordt op de hoogte gehouden zodra er kaarten beschikbaar komen.

Grand Prix® van China - Shanghai 2024
China

Shanghai International Circuit

Aftellen tot de start van de Grand Prix®

Het circuit

Programma

Grand Prix van China – Shanghai
19 – 21 April 2024
     
Sessie Dag Tijdstip (NL tijd)*
Training 1 Vrijdag N.T.B.
Training 2 Vrijdag N.T.B.
Training 3 Zaterdag N.T.B.
Kwalificatie Zaterdag N.T.B.
Race Zondag N.T.B.

* Tijden worden nog nader bepaald.

Informatie aanvragen

Grand Prix® van China - Shanghai 2024

Formule 1 China 2024 – Beleef de Grand Prix in Shanghai

Droomt u ervan om de Formule 1-race in China mee te maken? Bij Race Experience vindt u F1 Grand Prix China tickets, informatie en meer.

Over het Shanghai International Circuit

Het Shanghai International Circuit bevindt zich in het noordwesten van Sjanghai en is sinds 2004 de thuishaven van de Grand Prix® van China. Het 5451 kilometer lange circuit, ontworpen door Hermann Tilke and Peter Wahl, is gebaseerd op het Chinese karakter voor ‘Shang’ (上) dat ‘hoog’ of ‘boven’ betekent. Het circuit bevat 16 bochten en kenmerkt zich door lange rechte stukken afgewisseld met lange doordraaiers. Dat de Grand Prix® van China zich bij uitstek leent voor een inhaalactie, bewijst de race van 2016. Daar werden maar liefst 128 geslaagde acties genoteerd. Dit is het hoogste aantal sinds 1983, toen men met tellen begon.

Op het Shanghai International Circuit behaalt Red Bull Racing – met Sebastian Vettel achter het stuur – in 2009 de eerste Formule 1 overwinning ooit. De Grand Prix® van China is tevens het toneel van de enige podiumfinish van Max Verstappen. Dit gebeurde in 2017, tijdens de eerste helft van het wereldkampioenschap in de RB13. Max zou later in Canada zijn eerste zeven optredens van dat jaar samenvatten als ‘helemaal ruk’. Hij wist toen nog niet dat de twee daarop volgende races ook met een DNF zouden eindigen!

F1 Grand Prix China tickets

Bent u ook zo benieuwd naar alle race-acties in 2024? Boek dan uw ticket en/of reis via Race Experience. Om uw bezoek helemaal tot een geweldige ervaring te maken, kunt u een race Experience boeken. Dan bent u van een fantastische Formule 1-ervaring verzekerd.