Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2023

Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2023

Formule 1 Azerbeidzjan - FORMULA 1 AZERBAIJAN GRAND PRIX 2023

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2023

De F1 Baku komt er weer aan! Informatie over de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2023

Het F1 Baku City Circuit staat voor het eerst op de Formule 1-kalender in 2016 onder de naam Grand Prix van Europe. In 2017 staat de Grand Prix wederom op de Formule 1-kalender, maar dit keer onder de naam Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe. Ook het Baku City Circuit is ontworpen door Hermann Tilke. Het ontwerp combineert technische sectoren in de Oude Stad met lange rechte stukken langs de kustlijn. De totale lengte van het circuit is 6.003 meter en telt in totaal 20 bochten.

F1 Baku staat garant voor vuurwerk

De Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe in 2017 is misschien wel de mooiste race uit dat jaar. Meerdere Safety Car periodes, Vettel die expres op Hamilton inrijdt, de inhaalactie van Ricciardo waarbij hij twee concurrenten aftroeft (later bekroont als mooiste van het jaar) en het hoofdsteundrama van Hamilton dat ervoor zorgt dat Ricciardo de winst opeist. Voor de niet neutrale Nederlandse kijker was dit een Grand Prix om snel te vergeten. Max noteert de zoveelste DNF van 2017 in deze race en ondervindt dat de gifbeker van de RB13 nog niet leeg is…geen oliedruk dit keer. Het beste resultaat in Bakoe noteert Verstappen in 2019 als hij als 4e over de finish komt in de Honda aangedreven RB15. In 2020 is de race door toedoen van COVID niet doorgegaan.

De 2018 Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe is er één om snel te vergeten voor Red Bull Racing. Nadat Max en Daniel de gehele race wiel-tot-wiel racen komt het in ronde 39 tot een botsing. Beide Red Bulls moeten de race staken. Zo wordt het team uit Milton Keynes flink benadeeld in het klassement voor constructeurs. Ricciardo zou het Red Bull Racing team later dat jaar verlaten voor een avontuur bij Renault.

Loopt de overgenomen Honda-motor nog steeds als een Japans zonnetje in 2023? Lukt het de Red Bulls om de Grand Prix van Bakoe voor de 3e maal op rij te winnen? Beleef het zelf met een geheel verzorgde F1-reis met Race Experience! En ook in 2023…kunt u ook bij ons terecht voor uw officiële entreetickets naar de Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe!

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.