Grand Prix® van Italië - Monza 2024
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Italië - Monza 2024

FORMULA 1 GRAN PREMIO D'ITALIA 2024
Grand Prix® van Italië - Monza 2024
Italië (Monza)

Autodromo Nazionale Monza

Aftellen tot de start van de Grand Prix®

Het circuit

Programma

Grand Prix van Italië – Monza
30 augustus – 01 september 2024
     
Sessie Dag Tijdstip (NL tijd)
Training 1 Vrijdag 13:30 – 14:30
Training 2 Vrijdag 17:00 – 18:00
Training 3 Zaterdag 12:30 – 13:30
Kwalificatie Zaterdag 16:00 – 17:00
Race Zondag 15:00 – 17:00

Informatie aanvragen

Grand Prix® van Italië - Monza 2024

F1 Monza tickets & reizen 2024

Op deze pagina vindt u het aanbod aan Monza F1-tickets en Formule 1-reizen naar de Grand Prix van Italie 2024. Ongeacht uw keuze, bij Race Experience profiteert u van beste F1-tickets, eersteklas hotels en de soepelste transfers. Zo streven we ernaar dat u het meeste waar voor u geld krijgt tijdens uw F1-reis naar Monza.

F1 tickets Grand Prix van Monza

Via de bovenste producttegel hierboven komt u op de pagina met het huidige aanbod aan Monza F1 tickets. Ook vindt u hier meer informatie over de verschillende soorten Monza F1-tickets en diverse tribunes op het circuit. Tevens vindt u hier aanvullende informatie over TV-schermen, uitzichten, kindertickets en andere handige tips voor het aanschaffen van uw tickets voor de Formule 1 in Monza. Zou u graag willen beschikken over exclusieve Monza F1-tickets? Of lijkt het u leuk om deel te nemen aan verschillende VIP-activiteiten op het circuit? Bekijk dan eens het aanbod aan F1 Experiences pakketten met Monza F1 tickets. De F1 Experiences pakketten staan garant voor een bijzondere ervaring tijdens uw F1-reis naar Monza tijdens de GP van Italië 2024!

F1-reis GP Monza 2024

Naast losse F1 Monza tickets, hebben we ook voor dit jaar een compleet verzorgde F1-reis naar Monza ontwikkeld. Heeft u liever een op maat gemaakte F1-reis naar Monza? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op de mogelijkheden te bespreken. De reisprofessionals van Race Experience zijn servicegericht, deskundig en transparant: elk reisonderdeel wordt met zorg voor u uitgezocht. Vanwege ons lidmaatschap bij de ANVR, STO en het Calamiteitenfonds bent u uitstekend beschermd bij het boeken van uw F1-reis naar Monza. Mocht de Grand Prix van Italië niet doorgaan of zonder publiek verreden worden, dan zullen wij de F1-reis naar Monza kosteloos voor u annuleren.
Ook indien het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op oranje of rood komt te staan voor Italië in de periode dat uw pakketreis plaatsvindt, dan zullen wij overgaan tot kosteloos annuleren van uw F1-reis. Dat betekent dat u in beide gevallen uw reissom retour ontvangt óf in kunt zetten als tegoed bij een nieuw arrangement of een van de andere Formule 1-reizen op onze website. Zo kunt u in onzekere tijden toch uw F1-reis naar Monza en andere bestemmingen zorgeloos boeken bij Race Experience!

F1 GP Monza: een korte terugblik

De Grand Prix van Italië – Monza is er vanaf de start van het officiële Formule 1-kampioenschap in 1950 bij. Op een uitstapje naar Imola na (1980) is de Grand Prix van Italië onafgebroken gehouden op het Autodromo Nazionale di Monza. Het is hiermee recordhouder van de meest georganiseerde Formule 1-Grand Prix’.

Over Circuit Autodromo Nazionale Monza

Het circuit is 5.793 meter lang en gelegen in Monza. Monza ligt ongeveer 20 kilometer ten noorden van Milaan. De baan telt officieel 11 knikken, maar in feite zijn er maar 4 echte bochten. De overige bochtnummers duiden maar liefst drie chicanes aan. Allen bedoeld om de snelheid uit het circuit te halen en daarmee de gevaarlijke slipstreamgevechten uit het verleden te verbannen. Ondanks deze maatregelen is Monza nog steeds het uithangbord voor hogesnelheidscircuits. Ter illustratie: bijna 80% van een rondje op dit circuit is vol gas in een moderne Formule 1-wagen.
Vanwege het ultrasnelle karakter van het Autodromo Nazionale di Monza zijn de Formule 1-bolides altijd afgesteld op minimale drag. Hiermee is het makkelijker om hoge topsnelheden te bereiken. Keerzijde is dat de neerwaartse druk ook minimaal is. Met als gevolg dat de Formule 1-wagens glippen en glijden. Het ronderecord staat op naam van Rubens Barichello en stamt uit 2004 met een tijd van 1:21.046. De gemiddelde snelheid van dit rondje lag op 257.320 km/u. De internationale bijnaam van het circuit “Tempel of Speed” wordt hier recht gedaan.

Max komt vermogen tekort bij Grand Prix van Italië – Monza 2015-2018

Max Verstappen heeft zijn ster tot op heden niet kunnen laten schijnen op de historische Grand Prix van Italië – Monza. Mede dankzij de Renault motoren is het lastig gebleken om hier goed te kunnen presteren. De Franse krachtbron komt vermogen tekort om het de concurrentie lastig te maken. Max’ beste resultaat in de Grand Prix van Italië – Monza stamt uit 2018. De Limburger stuurt zijn RB14 naar een fraaie derde plek om deze vervolgens af te staan vanwege een eerder opgelopen 5s penalty. P3 wordt dan omgezet in P5 bij de finishlijn.

Grand Prix van Italië – Monza 2019

In 2019 kiest Max dit circuit uit om penalties voor zijn alweer 4e Honda motor van dat seizoen te nemen. Pech bij de racestart zorgt voor meer narigheid waardoor P8 het maximaal haalbare is.

Grand Prix van Italië – Monza 2020 

In 2020 zou Max op Italiaanse jachtvelden weinig succes beleven. Drie races in het land van pizza, pasta en espresso leveren maar liefst drie van de in totaal vijf DNF’s op gedurende het 2020-seizoen. De andere twee DNF’s vinden plaats tijdens de seizoensopener op de Red Bull Ring en de een-na-laatste race van het seizoen: de Grand Prix van Shakir. De Shakir GP werd overigens winnend afgesloten door de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen in 2021: Sergio Perez.

Grand Prix van Italië – Monza 2021

Max eindigt deze Grand Prix met een DNF. Na een bandenwissel komt Verstappen via de pituitgang bij de eerste chicane aan. Hamilton snijdt net de bocht aan als Max de auto ernaast zet. Wat volgt is een hilarisch tafereel vban een Red Bull auto bovenop een Mercedes. Gelukkig zijn beide coureurs ongedeerd. Het echte verhaal van deze race is de 1-2 finish van McLaren. Ricciardo leidt de Grand Prix van start tot finish. Teamgenoot Norris komt als tweede binnen.

Grand Prix van Italië 2022 – 1e winst Verstappen op Monza

Heel makkelijk was het niet voor Verstappen in Monza. De Nederlander kwalificeerde zich als tweede achter Charles Leclerc en incasseerde vanwege een motorwissel een gridstraf van 5 plaatsen.