Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2024
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2024

FORMULA 1 LENOVO UNITED STATES GRAND PRIX 2024
Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2024
Verenigde Staten

Circuit of the Americas

Het circuit

Aftellen tot de start van de Grand Prix®

Programma

Grand Prix van Verenigde Staten – Austin
18 – 20 oktober 2024
     
Sessie Dag Tijdstip (NL tijd)
Vrije training 1 Vrijdag 19:30 – 20:30
Kwalificatie Vrijdag 23:00 – 00:00
Sprintkwalificatie Zaterdag 20:00 – 21:00
Sprintrace Zondag 00:00 – 01:00
Race Zondag 21:00 – 23:00

Informatie aanvragen

F1 Austin GP Tickets en Grand Prix Reizen 2024

De F1 van Amerika/ de Verenigde Staten – Austin is de thuisrace van de huidige eigenaren van de F1 – Liberty Media. Wilt u erbij zijn? Verzeker uzelf dan van officiële F1 Austin tickets! Voordat het zover is, leest u op deze pagina eerst wat meer over de Formule 1 in Austin en het circuit.

Austin Formule 1 in het kort

De Grand Prix maakt sinds 2012 deel uit van het Formule 1-kampioenschap. De race vindt plaats op het Circuit of the Americas (COTA) dat ten zuidoosten van Austin ligt. Austin is tevens de hoofdstad van de staat Texas in de VS. Het Austin-Bergstrom International Airport bevindt zich trouwens vlak bij het circuit. De thuishaven van de huide race is ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau HKS. Dit was in samenwerking met Herman Tilke.

Over de baan Circuit of the Americas (COTA)

Het circuit heeft een lengte van 5.513 meter en telt 20 bochten. Bovendien volgt het Circuit of the Americas de natuurlijke glooiing van de omgeving. Het is een technisch circuit waarbij een coureur het juiste ritme moet vinden. Vooral in de eerste sector is dit uitdagend. Hier is het hoogteverschil namelijk groot en volgen de snelle bochten elkaar op. Bijzonder is dat het circuit tegen de klok in wordt gereden. Dit is ook zo bij de Formule 1 -races in Singapore, Abu Dhabi en Interlagos. Verder staat de baan bekend om de kijktoren die een geweldig uitzicht biedt op het circuit.

Gratis circuitgids Circuit of the Americas

Bent u benieuwd naar de unieke layout van de Circuit of the Americas? Of wilt u graag weten wat de faciliteiten rondom het circuit zijn en hoe de plattegrond eruitziet? In onze gratis circuitgids van Austin leest u alles wat nodig is over het Circuit of the Americas. Zo begint u goed voorbereid aan uw F1-reis naar Austin.

Haal het meeste uit uw verblijf in Austin

Tussen de races door biedt Austin volop bezienswaardigheden en activiteiten. Bovendien zijn er fantastische restaurants om eens buiten het circuit te dineren. Bent u benieuwd naar de hoogtepunten? Download dan onze gratis bestemmingsgids Austin!

Resultaten Max bij de F1 Grand Prix in Amerika: VS – Austin

Max Verstappen behaalt bij zijn debuut in de Grand Prix van de Verenigde Staten – Austin (2015) een knappe 4e plek in de Toro Rosso. Dit is trouwens mede te danken aan een overwegend natte race. In 2017 herhaalt de Limburger deze prestatie, ditmaal in de RB13 van Red Bull Racing.

Dan, in 2018, behaalt Max een geweldig resultaat in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Startend van P18 rijdt de Limburger gedecideerd naar voren eindigend op P2. Daarbij is hij geholpen door een perfecte racestrategie en solide inhaalmanoeuvres. In 2019 begint en eindigt Max op P3. Verstappen rijdt tijdens deze editie in Amerika alweer zijn 100e Grand Prix in de Formule 1.

In 2022 wint Verstappen de race in Austin na een spectaculaire race. Doordat hij als eerste over de finish ging en teamgenoot Pérez als vierde eindigde, won hij. Hiermee won Red Bull Racing het constructeurkampioenschap, na jaren dominatie van Mercedes.