Grand Prix® van Engeland - Silverstone 2022

Grand Prix® van Engeland - Silverstone 2022

Formule 1 Silverstone

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Engeland - Silverstone 2022

Formule 1 Silverstone 2022: F1-tickets, reizen en experiences

Hier vindt u ons aanbod F1-tickets en Formule 1-reizen naar de 2022 Grand Prix van Engeland in Silverstone. Bij Race Experience profiteert u van de beste F1 Silverstone tickets, eersteklas hotels en de soepelste transfers. Zo haalt u het meeste uit uw Formule 1-reis naar Silverstone.

Tickets Silverstone F1

Bovenaan deze pagina vindt u het actuele aanbod aan tickets voor de F1 in Silverstone 2022 door op de bovenste producttegel te klikken. Hier vindt u onder andere meer informatie over de verschillende soorten F1 Silverstone tickets en tribunes. Ook vindt u meer informatie over F1-tickets voor kinderen, TV-schermen, uitzicht en andere tips voor het aanschaffen van uw tickets voor de F1 in Silverstone. Bent u op zoek naar exclusievere tickets voor de grand prix in Silverstone? Lijkt het u daarbij leuk om een kijkje achter de schermen te nemen op het circuit? Bekijk dan eens de F1 Experiences pakketten met unieke Silverstone F1-tickets.

Formule 1-reizen Silverstone, Engeland 2022

Naast experiences en reguliere tickets voor de F1 in Silverstone 2022, biedt Race Experiences tevens een compleet verzorgde Formule 1-reis naar Engeland. Ook voor maatwerk- of groepsreizen naar de F1 in Silverstone kunt u bij ons terecht. De reisprofessionals van Race Experience zijn deskundig, servicegericht en transparant: elk pakketdetail wordt met zorg voor u uitgezocht.

Vanwege ons lidmaatschap bij het STO, Calamiteitenfonds en de ANVR bent u goed beschermd bij het boeken van uw reis naar de F1 in Silverstone. Mocht de Grand Prix van Engeland (bijvoorbeeld vanwege het coronavirus) uitgesteld of zonder publiek verreden worden, dan zullen wij de F1 Silverstone reis kosteloos voor u annuleren. Ook indien het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op oranje of rood komt te staan voor deze bestemming in de periode dat de Formule 1-reis naar Engeland plaatsvindt, zullen wij overgaan tot kosteloos annuleren van uw pakketreis. In beide gevallen betekent dit dat u uw reissom retour ontvangt óf in kunt zetten als tegoed bij een nieuw arrangement of een van de andere Formule 1-reizen op onze website. Zo kunt u in tijden van onzekerheid uw F1-reis naar Silverstone en andere bestemmingen zorgeloos boeken bij Race Experience!

Grand Prix van Engeland – Een korte terugblik

De Formule 1 Grand Prix van Engeland – Silverstone vindt plaats op het historische Silverstone Circuit. De baan staat tijdens het (officiële) eerste F1-kampioenschap van 1950 op de kalender. Het is daarmee een van de vier circuits van de huidige kalender die er toen ook al bij waren. De andere circuits zijn Spa, Monza en Monaco. Het Silverstone circuit meet 5.891 meter en telt 18 bochten. In bocht Stowe kun je de meeste inhaalacties verwachten tijdens de Formule 1 in Silverstone. Ook tijdens de F1 Silverstone 2022 kunt u hier veel wiel-aan-wiel actie verwachten. Daarnaast staat de F1 Grand Prix van Engeland – Silverstone bovendien vooral bekend om de bochtencombinatie Maggotts, Becketts & Chapel. Een traktatie voor de Formule 1-coureurs als zij met hoge snelheid door de aaneengeschakelde S-bochten scheuren.

Deze snelle bochtencombinatie vormt de achtergrond van een geniale inhaalactie van Max Verstappen op Nico Rosberg tijdens de Grand Prix van Engeland 2016. Op een nat circuit, en voor P2, zet Max zijn bolide naast die van Nico. Laatstgenoemde maakt een klein stuurfoutje bij het ingaan van Maggots. Max neemt vakkundig de tweede plek over. Uiteindelijk droogt tijdens deze editie van de F1 in Silverstone de baan op in het voordeel van de snellere Mercedes. Het kost Nico vervolgens veel pijn en moeite om de Nederlander voorbij te gaan. Ongeoorloofd advies over de boordradio zorgt ervoor dat de Duitser na de finishvlag een tijdstraf van 10s ontvangt. Max komt op slechts 1.3s achter Nico binnen. Max wordt zodoende alsnog gepromoveerd tot een welverdiende tweede plek tijdens de 2016 editie van de Formule 1 in Silverstone. Tot 2020 zijn beste resultaat tijdens de F1 op het Silverstone circuit..

F1 Grand Prix van Engeland – Silverstone 2020

In 2020 worden maar liefst twee Formule 1 Grand Prixs verreden op het Silverstone circuit. Vanwege de wereldwijde COVID-uitbraak ziet de F1-kalender er dit jaar compleet anders uit met back-to-back F1-races op Silverstone. Tijdens de eerste editie, de Grand Prix van Engeland 2020, komt de RB16 van Max Verstappen flink te kort ten opzichte van de twee Mercedessen. Door een lekke band van Bottas vlak voor het einde kan Max profiteren en toch een tweede plaats binnen slepen. Vlak achter Lewis Hamilton die ook een lekke band kreeg in de laatste ronde, maar daar nog wel de eindstreep mee wist te halen.

F1 Grand Prix van Engeland – Silverstone 2020: Deel 2

Een week later tijdens de tweede race in Silverstone – officieel de 70th Anniversary Grand Prix genoemd – verloopt de race net even anders. Vanwege het warmere weer en de zachtere banden ten opzichte van de week ervoor, worden de teams gedwongen om hun strategie te heroverwegen. Max Verstappen, die als enige van de top 10 op de harde compound startte, kende een magistrale race. Zelden wordt Mercedes in het turbohybride-tijdperk verslagen door Red Bull op pure snelheid, maar dit keer wel! De Nederlander zorgt met een sensationele rit voor de overwinning tijdens deze speciale editie van de Formule 1 op Silverstone. “I am not just sitting behind like a grandma,” zei Max toen het team hem opriep om zijn banden te sparen in plaats van de twee Mercedessen op te jagen. Zijn beslissing om dat verzoek te negeren en hard te vechten, legt de basis voor zijn negende carrièreoverwinning.

Wij hopen op net zo’n spectaculaire race tijdens de F1 in Silverstone 2022.

F1 Grand Prix van Engeland – Silverstone 2019

In 2019 kent Max een uitstekende race tijdens de F1 in Silverstone waar de Limburger strijdt om P2 met beide Ferrari’s (Leclerc en Vettel) en Bottas (Mercedes). Leclerc geeft veel weerstand, mede omdat Max de Monegask twee weken eerder in Spielberg rijles had gegeven. Dankzij kordaat optreden van de Red Bull Racing-pitscrew wordt Max van Leclerc verlost door snel te reageren op een virtuele safety car. Max begint snelle rondetijden te noteren en nadert Vettel op P3 die net als Bottas op P2 niet gestopt was onder de virtuele safety car. Max gaat de Duitser voorbij, maar Vettel verremt zich bij de volgende bocht en schept de Limburger. Wonder boven wonder kan Max zijn weg vervolgen om op P5 binnen te komen tijdens deze editie van de Formule 1 op Silverstone.

Copyright © 2021 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.