Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2022

Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2022

Formule 1 Verenigde Staten

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2022

Grand Prix van de Verenigde Staten – Austin 2022

De F1 van Amerika/ de Verenigde Staten – Austin is de thuisrace van de huidige eigenaren van de F1 – Liberty Media. De Grand Prix maakt sinds 2012 deel uit van het Formule 1-kampioenschap. De race vindt plaats op het Circuit of the Americas (COTA) dat ten zuidoosten van Austin ligt. Austin is tevens de hoofdstad van de staat Texas in de VS. Het Austin-Bergstrom International Airport bevindt zich trouwens vlakbij het circuit. Verder is de thuishaven van de huidige Grand Prix van de Verenigde Staten – Austin ontworpen door het Amerikaanse architectuur bedrijf HKS in samenwerking met Herman Tilke.

COTA

Het circuit heeft een lengte van 5.513 meter en telt 20 bochten. Bovendien volgt het Circuit of the Americas de natuurlijke glooiing van de omgeving. Het is een technisch circuit waarbij een coureur het juiste ritme dient te vinden. Vooral in de eerste sector, waar het hoogteverschil het grootst is en de snelle bochten elkaar direct volgen, is dit uitdagend. Bijzonder is dat het circuit, net als Singapore, Abu Dhabi en Interlagos, tegen de klok in wordt gereden. De baan staat ook bekend om de kijktoren die een geweldig uitzicht biedt op het circuit.

Resultaten Max bij de F1 van Amerika

Max Verstappen behaalt bij zijn debuut in de Grand Prix van de Verenigde Staten – Austin (2015) een knappe 4e plek in de Toro Rosso. Dit is trouwens mede te danken aan een overwegend natte race. In 2017 herhaalt de Limburger deze prestatie, ditmaal in de RB13 van Red Bull Racing.

In 2018 behaalt Max zijn beste resultaat tot nu toe in de Grand Prix van de Verenigde Staten, ditmaal in de RB14 van Red Bull Racing. Startend van P18 rijdt de Limburger gedecideerd naar voren eindigend op P2 – geholpen door een perfecte racestrategie en solide inhaalmanoeuvres. Het is meteen ook wraak voor het misgelopen podium van het jaar hiervoor (Max ontvangt een penalty die hem zijn podium kost). In 2019 begint en eindigt Max op P3. Verstappen rijdt tijdens deze editie in Amerika alweer zijn 100e Grand Prix in de Formule 1.

Copyright © 2022 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.