Grand Prix® van Japan – F1 Suzuka 2023

Grand Prix® van Japan – F1 Suzuka 2023

Formule 1 Japan - FORMULA 1 LENOVO JAPANESE GRAND PRIX 2023

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Japan – F1 Suzuka 2023

GP Japan: F1 tickets naar de grand prix in 2023

De GP Japan – Suzuka wordt sinds 1987 gereden op het Circuit Suzuka. Het circuit is aangelegd door Honda als testbaan in 1962 en de ontwerper is Nederlander John Hugenholtz. Sindsdien is het circuit meerdere keren veranderd, om de baan veiliger te maken. Het circuit is onderdeel van Motopia. Dat is een groot amusementspark met zwembaden, golfbanen, hotels en een themapark.
De Formule 1-coureurs zijn gek op deze baan en de geweldige atmosfeer rondom de Grand Prix van Japan – Suzuka. De Japanse Formule 1-fans zijn de meest fanatieke supporters ter wereld.
Het Circuit Suzuka ligt 50 kilometer ten zuidwesten van Nagoya. Het is het enige circuit op de Formule 1-kalender met een 8-vormige lay-out. Het circuit is 5.807 meter lang en telt 18 bochten. De uitdagingen van sommige van deze bochten, zoals de beroemde 130R en de snelle S-bochten, bieden de Formule 1- coureurs voldoende vertier tijdens de GP Japan – Suzuka.

Max Verstappen in Japan

Het is bovendien de baan waarop onze Max Verstappen, net 17 jaren oud, debuteerde in een Formule 1-wagen. Van Toro Rosso krijgt Max in 2014 de kans te wennen aan het rijden in een Formule 1- bolide. De eerste vrije training is dan voor Max en deze eindigt hij knap op een 12e plaats – slechts 0.3 seconden achter de andere Toro Rosso rijder. Het talent druipt er letterlijk van af.

Grand Prix van Japan – Suzuka en de resultaten van Max

De Grand Prix van Japan – Suzuka en het uitdagende circuit liggen Max Verstappen wel. In 2015 eindigt Max in de punten met zijn Toro Rosso. Zowel in 2016 als 2017 weet Max zijn Red Bull naar P2 te sturen in de Grand Prix. Vooral de wijze waarop hij dit in 2017 doet, spreekt tot de verbeelding. Lewis Hamilton, in de Mercedes, geeft leiding aan de Grand Prix, maar kan geen moment verslappen met Max in zijn spiegels. Helaas komt de Renault-motor van Max vermogen tekort om een aanval op de leiding te doen, maar de voorbode van toekomstige gevechten tussen deze twee zeer getalenteerde pure racers is er één om je vingers bij af te likken.
In 2022 weet Max, na twee jaar afwezigheid van de Grand Prix van Japan vanwege het coronavirus, te winnen op het Suzuka International Racing Course. Mede door zijn winst en de tijdstraf van Leclerc, weet Max hier voor het tweede jaar op rij kampioen te worden!

Grand Prix Japan in 2018

In 2018 beleeft Ferrari een pijnlijk weekend in Japan waar het tijdens de kwalificatie al misgaat. Tijdens de race komen beide coureurs ook nog eens met Verstappen in aanraking. Wonder boven wonder kan de Limburger zijn weg vervolgen en gehavend zijn 3e Japanse podium in successie bereiken.

Grand Prix Japan in 2019

Het Grand Prix-weekend van Japan 2019 staat in eerste instantie in het teken van typhoon Hagibis. Hierdoor wordt het gehele zaterdagprogramma op het Circuit Suzuak geschrapt. Kwalificatie vindt vier uur voor aanvang van de race plaats. Max kwalificeert zich in eerste instantie op P5, maar kent een bijzonder goede start en rijdt praktisch op P3 als Leclerc in bocht 2 in de zijkant van Max’ RB15 onderstuurt. De lompe actie van de Monegask komt Verstappen duurt te staan.  Hij valt eerst terug en daarna moet hij de race staken. Honda’s hoop op een podiumfinish in de eerste thuis Grand Prix met Red Bull Racing komt daarmee ten einde.Door toedoen van COVID is deze race in 2020 niet verreden.

Grand Prix Japan in 2022

Het is een belangrijke race – Max kan hier voor de tweede keer kampioen worden. De regen valt met bakken uit de hemel tijdens de Grand Prix van Japan in 2022. De eerste ronde wordt gereden maar gelijk zijn er meerdere uitvallers en is het code rood. Twee uur later wordt de race dan toch eindelijk hervat. Max staat op pole en weet snel weg te rijden bij Leclerc.
Uiteindelijk weet Verstappen de race met gemak te winnen. Tijdens de interviews na de race wordt bekend gemaakt dat Leclerc een tijdstraf heeft gekregen en van de tweede naar de derde plek gaat, waardoor de Nederlander toch kampioen is geworden. Niemand snapt er iets van, er is toch slechts een deel van de punten gereden? De race is immers nog niet helemaal uitgereden…
Uiteindelijk maakt de FIA toch bekend dat de volle punten worden gegeven. Dit betekende dat Max hier zijn tweede wereldtitel binnen haalde!
Hoe zou het Max in 2023 vergaan?
Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.