Grand Prix® van Australië - Melbourne 2023

Grand Prix® van Australië - Melbourne 2023

Formule 1 Australië - FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX 2023

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Australië - Melbourne 2023

De kaartverkoop voor dit evenement is nog niet gestart. U kunt zich met uw e-mailadres inschrijven voor de nieuwsbrief van dit evenement en wordt op de hoogte gehouden zodra er kaarten beschikbaar komen.

MailChimp consent

Grand Prix® van Australië - Melbourne 2023

Formule 1 Australië 2023 – Beleef de Grand Prix in Melbourne

De GP van Melbourne in Australië wordt tegenwoordig op de F1-kalender altijd als seizoensopener ingepland. Het Albert Park Circuit is dan ook het toneel waar Max Verstappen debuteerde in het F1-kampioenschap. Om die reden zal de Australische GP voor altijd in de harten van zijn fans gesloten zijn.

De GP van Australië – Melbourne verhuist in 1996 van Adelaide naar het Albert Park Circuit in Melbourne. Sindsdien wordt jaarlijks de Australische Grand Prix op dit circuit georganiseerd, een stratencircuit rondom het Albert Park Lake. Het Albert Park Circuit bevat 16 bochten en meet 5.303 meter.

Het is een smal circuit met weinig mogelijkheden om in te halen. Lewis Hamilton vat het als volgt samen op de boordradio tijdens de openingsrace van het 2017 kampioenschap: ‘There is no way I can get pass this guy’. Lewis rijdt in een veel snellere Mercedes en noemt onze Max Verstappen dan nog bij zijn koosnaampje: this guy. De Grand Prix van Australië – Melbourne is tevens de thuisrace van Daniel Ricciardo. De altijd goedlachse Australische coureur wacht nog altijd op zijn eerste podiumplek voor het thuispubliek. In 2016 noteert Daniel zijn beste resultaat in Grand Prix van Australië: een vierde plek.

Het debuut van een Nederlandse tiener op het allerhoogste podium

Bent u op 15 maart 2015 ook zo vroeg opgestaan om het debuut van een Nederlandse tiener op het allerhoogste podium van de motorsport te aanschouwen? Op 17 jarige leeftijd – en als jongste coureur ooit – krijgt Max Verstappen de kans om te rijden in een echt Formule 1-team. Op het chassis van Scuderia Toro Rosso (STR10) en met een Renault motor achter de rug kwalificeert Max zich naar een 12e plek. Helaas valt Max tijdens de race op zondag uit door motorproblemen. Max rijdt bij het uitvallen op de 9e positie en het is aannemelijk dat hij in deze race meteen zijn eerste WK-punten zou hebben behaald. Zijn beste resultaat in Melbourne behaalt Max in 2019 als hij in de kersverse Honda aangedreven RB15 op het podium (P3) eindigt.

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.