Grand Prix van Bahrein 2024 raceverslag: Verstappen doet het weer
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix van Bahrein 2024 raceverslag: Verstappen doet het weer

4 maart 2024 - Megan

Het Formule 1 seizoen in 2024 begon op dezelfde manier zoals het in 2023 eindigde met een mega dominante Verstappen. De Nederlander zette zijn winreeks gewoon weer door tijdens de Grand Prix van Bahrein 2024.

Start van de Race

Verstappen startte vanaf pole position and maakte meteen een sterke start, waardoor hij Charles Leclerc kon afdekken in de eerste bocht. Het lukte de Monegask daarna niet om Verstappen bij te houden en al snel verloor hij de tweede plek aan George Russell, die hem wist in te halen.

Verstappen bouwde gestaagd zijn voorsprong op en had na tien rondes al een voorsprong van zo’n acht seconden op Russell. De Nederlander bleef lang op zijn eerste set zachte banden rijden en was na zijn pitstop nog sneller dan de overige coureurs, die op harde banden reden.

Actie op het circuit

In de slotfase van de Grand Prix van Bahrein zat Tsunoda op harde banden Kevin Magnussen op de hielen voor de twaalfde plek, terwijl teamgenoot Ricciardo op de zachte banden reed en beide coureurs naderde.

Op een gegeven moment vroeg RB Tsunoda om te ruilen van positie met Ricciardo, zodat de Australiër de haas-coureur kon aanvallen op de snellere banden. De Japanner gaf eerst geen gehoor aan de oproep maar liet Ricciardo uiteindelijk een ronde later voorbij. Deze lukte het ook niet om Magnussen in te halen, maar hij behield wel de dertiende plek en finishte tijdens de Bahrein Grand Prix 2024 voor Tsunoda.

Tsunoda was het niet eens met deze acties en uitte zijn woede over de boordradio.

Strijd om het podium

Leclerc begon de race op de eerste startrij achter Verstappen, maar had meteen remproblemen. Hij viel terug naar de vijfde plek omdat de problemen steeds groter werden. Later stabiliseerde de situatie, waardoor hij Mercedes-coureur Russell kon halen en alsnog als vierde finishte tijdens de Grand Prix van Bahrein 2024.

Voor hem eindigde teamgenoot Sainz als derde en beide Red Bull-coureurs Pérez en Verstappen als tweede en eerste. Pérez maakte indruk tijdens de Bahrein Grand Prix. Hij begon de race als vijfde en liet al vanaf bet begin zien wat zijn plannen waren. De Mexicaan slaagde er dan ook vrij snel in om zowel de Ferrari’s als de Mercedes van George Russell voorbij te gaan. Hoewel hij niet het tempo van teamgenoot Verstappen kon bijhouden, slaagde hij er dus wel in om de tweede positie vast te houden.

Volgende race

De volgende race vindt plaats in Saoedi-Arabië op zaterdag 7 maart om 18:00. Bekijk ook onze eigen complete Formule 1-kalender voor het 2024 seizoen.

Overige resultaten

(Photo by Mark Thompson/Getty Images)