Grand Prix® van Qatar - Doha 2021

Grand Prix® van Qatar - Doha 2021

Formule 1 Qatar

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Qatar - Doha 2021

Grand Prix van Qatar – Doha 2021

In 2021 wordt Qatar het 34e land dat gastheer is van een raceweekend tijdens het wereldkampioenschap van de Formule 1. Dan zal het land de Grand Prix van Qatar – Doha organiseren.

Qatar’s Losail International Circuit – na MotoGP nu ook Formule 1!

Het Qatar Losail International Circuit is het meest bekend om zijn bank met het motorracen, waarbij Losail sinds 2004 gastheer is van de MotoGP-serie. Ooredoo, het internationale communicatiebedrijf, zal de titelsponsor van het evenement zijn.

De opname van de race op de kalender zorgt voor een driedelige Midden-Oosterse afsluiting van het seizoen 2021, waarbij de race in Qatar wordt gevolgd door de allereerste Grand Prix van Saoedi-Arabië op 3-5 december. Tot slot, wordt het seizoen afgesloten door de Abu Dhabi Grand Prix op 10-12 december.

De samenwerking met de F1 is er een voor de lange termijn. Het circuit tekent ook nog eens een contract van tien jaar dat in 2023 ingaat.

Het Losail International Circuit

Losail International Circuit is een racecircuit net buiten de stad Lusail, ten noorden van Doha, Qatar.

Gebouwd in iets minder dan een jaar werd het circuit in 2004 geopend voor de inaugurele Grand Prix van Qatar.

De baan is 5.380 meter lang, met een rechte stuk van 1068 meter. Het is omgeven door kunstgras om te voorkomen dat het zand de baan op komt.

In 2007 voegde Losail permanente buitenverlichting toe voor nachtraces. Destijds was de verlichting van het Losail Circuit het grootste permanente sportverlichtingsproject ter wereld. Een onderscheiding die nu toebehoort aan een andere baan in de buurt: het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De eerste nachtrace in de geschiedenis van de MotoGP was de Commercialbank Grand Prix van Qatar in maart 2008.

Op het circuit zal nu dus ook de 20e race van het Formule 1-seizoen 2021 plaatsvinden, de eerste editie van de Grand Prix van Qatar.

Copyright © 2021 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.