Nederlandse GP in 2023: cijfers en statistieken
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Nederlandse GP in 2023: cijfers en statistieken

28 augustus 2023 - Megan

GP van Nederland! Cijfers en statistieken van de 2023 race

Max Verstappen heeft het record van negen opeenvolgende racezeges van Sebastian Vettel op prachtige wijze geëvenaard met de overwinning in de Grand Prix van Nederland. De Red Bull-coureur navigeerde door de regen en dramatische confrontatie om ook zijn derde overwinning op rij te behalen in het evenement zelf.

Fernando Alonso werd tweede en behaalde zijn eerste podium sinds de Grand Prix van Canada. Pierre Gasly pakte de derde plek dankzij een tijdstraf voor Sergio Perez die werd gestraft voor het te hard rijden in de pitstraat. Het was de eerste podiumplek voor Gasly sinds de race in Bakoe in 2021.

De Grand Prix was een van de meest bewogen van het jaar, met het weer dat vanaf het begin een grote rol speelde, want een regenbui zorgde ervoor dat de volgorde bij de start  compleet veranderde. In de slotfase van de race kwam de regen opnieuw om de hoek kijken, want een flinke stortbui zorgde voor rode vlaggen kort nadat Alfa Romeo’s Zhou Guanyu in de vangrail belandde bij de eerste bocht.

Na zo’n drie kwartier werd de race hervat met nog zeven ronden te gaan, waarbij Verstappen zijn rivalen uitschakelde en voor zijn thuispubliek de finishvlag pakte. De Orange Army ging los!

Het volgende raceweekend vindt plaats in Italië voor de Grand Prix van Italië. De race begint zondag om 15:00.

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.