GP van Oostenrijk 2023 Feiten en Statistieken: Wát een tijdstraffen!
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van Oostenrijk 2023 Feiten en Statistieken: Wát een tijdstraffen!

3 juli 2023 - Megan

Max Verstappen verzekerde zichzelf van zijn vijfde racezege op rij in Oostenrijk met een geweldige race – inclusief een extra punt voor de snelste ronde – terwijl hij zijn voorsprong op de andere coureurs vergrootte.

De Red Bull-coureur was opnieuw dominant en leidde Ferrari’s Charles Leclerc en teamgenoot Sergio Perez. De laatstgenoemde reed zelf ook een goede race, die van P15 naar de derde plek op het podium ging.

Ook McLaren’s Lando Norris had veel te vieren op de Red Bull Ring, want hij verdiende de Driver of the Day award voor een geweldige prestatie en pakte P4 nadat een groot deel van de coureurs een extra tijdstraf had gekregen na afloop van de race. Alle rondes stonden namelijk in teken van track limits. Tijdens de race zelf kregen vele coureurs al een tijdstraf opgelegd, maar daarna tekende Aston Martin een protest aan tegen de voorlopige uitslag van de race.

Dat resulteerde in maar liefst 83 geschrapte rondes omdat coureurs buiten de baan waren gegaan. Er moesten toen nog twaalf straffen worden uitgedeeld aan Carlos Sainz, Lewis Hamilton, Pierre Gasly, Alex Albon, Esteban Ocon, Logan Sargeant, Nyck de Vries en Yuki Tsunoda.

 

 

Ideal logo Paypal Logo Mastercard Logo Visa Logo
ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.

Winkelmand (0)

Geen producten in de winkelwagen.

Andere wensen? Vraag het ons!

Product
{{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.