Formule 1 Grand Prix reizen
Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2019

Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2019

Formule 1 Azerbeidzjan

Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2019

De vorige Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe is er één om snel te vergeten voor Red Bull Racing. Nadat Max en Daniel de gehele race wiel-tot-wiel racen komt het in ronde 39 tot een botsing. Beide Red Bulls moeten de race staken. Zo wordt het team uit Milton Keynes flink benadeeld in het klassement voor constructeurs.

Lukt het de Red Bulls dit jaar wel om de race uit te rijden? Beleef het zelf met een geheel verzorgde F1-reis met Race Experience!

Het Baku City Circuit staat voor het eerst op de Formule 1-kalender in 2016 onder de naam Grand Prix van Europe. In 2017 staat de Grand Prix wederom op de Formule 1-kalender, maar dit keer onder de naam Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe. Ook het Baku City Circuit is ontworpen door Hermann Tilke. Het ontwerp combineert technische sectoren in de Oude Stad met lange rechte stukken langs de kustlijn. De totale lengte van het circuit is 6.003 meter en telt in totaal 20 bochten.

De Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe in 2017 is misschien wel de mooiste race uit dat jaar. Meerdere Safety Car periodes, Vettel die expres op Hamilton inrijdt, de inhaalactie van Ricciardo waarbij hij twee concurrenten aftroeft (later bekroont als mooiste van het jaar) en het hoofdsteundrama van Hamilton dat ervoor zorgt dat Ricciardo de winst opeist. Voor de niet neutrale Nederlandse kijker was dit een Grand Prix om snel te vergeten. Max noteert de zoveelste DNF van 2017 in deze race en ondervindt dat de gifbeker van de RB13 nog niet leeg is…geen oliedruk dit keer. Het beste resultaat in Bakoe noteert Verstappen in 2016 als hij als 8e over de finish komt in de STR11.

Copyright © 2019 Race Experience
Hulp nodig? Bel gemakkelijk met ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.