Formule 1 Grand Prix reizen
Grand Prix® van Mexico – Mexico-City 2019

Grand Prix® van Mexico – Mexico-City 2019

Formule 1 Mexico

Grand Prix® van Mexico – Mexico-City 2019

Het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez is de thuishaven van de Grand Prix van Mexico – Mexico-City. De baan is vernoemd naar de Mexicaanse broers en Formule 1-coureurs Ricardo en Pedro Rodríguez. De Grand Prix van Mexico is met tussenpozen op dit circuit georganiseerd. De eerste periode overspant 1963-1970 en de tweede 1986-1992. Vervolgens is de F1 vanaf 2015 voor een derde maal teruggekeerd in Mexico-City. Voor de laatste rentree is het circuit grondig verbouwd. De modernisering heeft uiteraard plaatsgevonden onder leiding van Hermann Tilke.

Het Autódromo Hermanos Rodriguez circuit ligt op meer dan 2200 meter boven de zeespiegel. Daar zorgt de ijle lucht voor proestende Formule 1-motoren. De krachtbronnen worden vervolgens beperkt in de brandstofaanvoer, zodat deze zichzelf niet opblazen. Bovendien is het chassis erg belangrijk vanwege de vele bochten op een relatief korte baan. De Grand Prix van Mexico – Mexico-City is daarmee een echte test voor het totaalpakket van de wagen.

De Mexicanen zijn fanatieke raceliefhebbers en hebben met dit circuit een juweeltje in huis. Het Autódromo Hermanos Rodriguez is slechts 4,304 kilometer lang, maar telt ook 17 bochten. Verder rijden de coureurs vlak voor start/finish onder één van de hoofdtribunes door. Dit levert op de televisie al geweldige beelden op, maar live is dit natuurlijk nog fraaier! Het circuit ligt in het zuidoostelijke deel van Mexico-City. De baan bevindt zich binnen de grenzen van het openbare park Magdalena Mixhuhca Sports City.

Max wint de Grand Prix van Mexico op fraaie wijze!

Max Verstappen weet de 2017 editie van de Grand Prix van Mexico – Mexico-City op zeer dominante wijze naar zich toe te trekken. Voor derde keer in zijn carrière vangt Verstappen een Formule 1-race van de eerste startrij aan, nadat hij zich zaterdag als tweede had gekwalificeerd. Meteen na de start grijpt de Nederlander de macht en de Red Bull-coureur geeft zijn koppositie niet meer uit handen. Zowel Vettel als Hamilton worden bij de start verschalkt. De twee klassementsleiders raken elkaar en vallen ver terug. De Limburger kan daarna soeverein naar de overwinning rijden. Heeft u ook met samengeknepen billen de uitvalbeurten van diverse Renault-motoren aanschouwd? Slechts twee Renault motoren haalden de finish en gelukkig zat die van onze Max daarbij!

Copyright © 2018 Race Experience
Hulp nodig? Bel gemakkelijk met ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.