Formule 1 Grand Prix aanbod
Grand Prix® van Brazilië – São Paulo 2019

Grand Prix® van Brazilië – São Paulo 2019

Formule 1 Brazilië

Grand Prix® van Brazilië – São Paulo 2019

De Grand Prix van Brazilië – São Paulo wordt voor het eerst in 1973 gereden op het circuit Autódromo José Carlos Pace, ook wel bekend als Interlagos. De baan ligt in een van de favela wijken van de stad São Paulo. Het circuit rijdt men bovendien tegen de klok in. Daarnaast meet het 4.309 meter en telt het 15 bochten.

De baan is vernoemd naar de in São Paulo geboren Formule 1-coureur José Carlos Pace. De coureur schrijft in 1975 de Grand Prix van Brazilië op zijn naam.  en verongelukt twee jaar later in een helikopter crash. Een andere naam voor het circuit is Interlagos. Deze naam dankt het aan de omgeving die tussen twee meren ligt. Het is een technisch zeer uitdagend circuit door het hoogteverschil en de vele hobbels in het wegdek. Het wegdek loopt ook nog eens schuin af waardoor het chassis het zwaar te verduren heeft tijdens de Grand Prix. Brazilië kent trouwens een rijke historie aan grote Formule 1-coureurs, denk aan Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet en natuurlijk Ayrton Senna.

De Max Verstappen Special

Het is onze eigen Max Verstappen die in 2016 de Braziliaanse harten steelt met een optreden die hen doet herinneren aan de hoogtij dagen van Ayrton Senna. Hierna volgt een korte samenvatting.

Tegen het einde van de Grand Prix mislukt een strategiekeuze om te wisselen naar Intermediate banden. Max besluit terug de pits in te gaan voor full wets en komt achteraan het veld weer naar buiten. De ene na de andere snelste ronde schrijft hij op zijn naam. Hij passeert vrijwel het gehele veld aan alle kanten en op punten van het circuit waarop het eigenlijk niet mogelijk is in te halen. Het lijkt er even op dat de andere coureurs stilstaan! Max rijdt zulke unieke lijnen dat de overige coureurs over de boordradio te horen krijgen waar op de baan de meeste grip te vinden is!

P16 met 16 rondes te gaan…

Max presteert het om in de laatste zestien ronden van P16 naar het podium te rijden. Het is zijn hoogste notering in de Grand Prix van Brazilië – São Paulo tot op heden. Zijn optreden wordt later de Max Verstappen Masterclass gedoopt. Max krijgt ook de label ‘Rainmaster’ toegewezen. In de 2017 editie van de Grand Prix van Brazilië – São Paulo vestigt Max Verstappen het officiële ronderecord van Interlagos in 1:11.044.

Tijdens de laatste GP van Brazilië laat Max Verstappen van zich spreken door de leiding in de wedstrijd stevig in handen te nemen en ogenschijnlijk zonder zorgen te koersen naar de overwinning. Niets is minder waar als de gelapte auto van Ocon de raceleider aantikt en doet spinnen. Een withete Max mist hierdoor zijn kans op zijn eerste overwinning in Sao Paolo en ook om twee overwinningen op rij te behalen (na Mexico 2018).

Max’ ronderecord

Tijdens de laatste Grand Prix van Brazilië – São Paulo (2018) vestigt Max Verstappen het officiële ronderecord van Interlagos in 1:11.044.

Copyright © 2019 Race Experience
Hulp nodig? Bel gemakkelijk met ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.