Vijf redenen waarom de F1 GP van Hongarije een absolute aanrader is
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Vijf redenen waarom de F1 GP van Hongarije een absolute aanrader is

12 maart 2021 - Jasper

In dit artikel belichten we onze vijf hoofdredenen om de F1 GP van Hongarije van dichtbij mee te maken. Nu het nieuwe seizoen volledig van start is gegaan met de 3-daagse test op het Bahrain International Circuit, dromen veel Formule 1-fans van een bezoek aan een grand prix. De F1 GP van Hongarije, waarvoor wij een breed assortiment van luxe arrangementen  aanbieden, is een van onze favoriete bestemmingen. De altijd spannende race staat immers ook bij veel van onze gasten hoog op het lijstje. En u kunt daar bij zijn!

Dit zijn onze 5 redenen om de F1 GP van Hongarije te bezoeken.

De Hungaroring ademt Verstappen

Wanneer u denkt aan de circuits waar het Nederlandse toptalent goed scoort, behoort de Hungaroring zeker tot de top vijf. Max Verstappen wist tijdens de Grand Prix van Hongarije al 2 podia op rij te scoren en behaalde er in 2019 zijn allereerste Pole Position in de F1. Toch vinden wij de prestatie van Verstappen in 2015 nog iets specialer. De jonge Nederlander, toen uitkomend voor het team van Toro Rosso, wist een knappe 4de plek te behalen. Zo eindigde een 17-jarige Max Verstappen voor wereldkampioenen als Alonso, Hamilton en Rosberg.

Zelfs vader Jos Verstappen wist in 1994 zijn eerste podium te behalen op de Hungaroring tijdens de Grand Prix van Hongarije. Het is dus duidelijk dat de Grand Prix van Hongarije en de familie Verstappen een goede match vormen in de F1.

Sinds 2015 is het aantal Nederlandse fans dat afreist naar de F1 GP van Hongarije exponentieel gegroeid. Vanaf de oranje gekleurde tribunes wordt Max naar overwinningen gejuicht, geschreeuwd en gezongen. De sfeer op de Hungaroring is altijd al geweldig geweest, maar met de steun van het Oranjelegioen ademt dit circuit Verstappen.

Max Verstappen GP van Hongarije
In het seizoen 2015 behaalde Max Verstappen een knappe 4de plek op de Hungaroring.

Het Monaco zonder muren

Is de Mercedes Power Unit in 2021 weer zo dominant? Geen probleem op de Hungaroring. Door de media wordt de Hungaroring wel eens plagend het Monaco zonder muren genoemd. Of zoals de lokale bevolking zegt: ‘Het Mickey Mouse-circuit’. Zo krap als op een echt stratencircuit is het niet, maar omdat de baan met name uit (krappe) bochten bestaat, is er relatief erg veel neerwaartse druk nodig om mee te strijden om de overwinning. De afstelling van de F1-bolides komt hierdoor overeen met circuits als Singapore en Monaco. Niet verwonderlijk dat deze twee circuits Red Bull Racing ook goed liggen. Door de grote hoeveelheid bochten is de Hungaroring tevens ideaal voor een coureur als Max. De Nederlander zal met zijn opgedane ervaring en enorme dosis aan talent bij elke bocht het verschil kunnen maken met de concurrentie.

Juist doordat het circuit verschilt van een hoop andere circuits, zijn de races enorm interessant. De teams zullen diverse strategieën en afstellingen proberen om zo enkele tienden winst te behalen.

Boedapest, Citytrip stad bij uitstek!

Boedapest behoort tot de meest dynamische steden in Europa. Niet voor niets staat de stad bekend als een stad van uitersten. Historische gebouwen staan tegenover moderne architectuur, klassieke muziek tegenover trendy gelegenheden, traditionele cafés´s maken plaats voor hippe lounges en clubs.

Menig reisliefhebber raadt Boedapest aan om bovenaan je bucketlist te zetten. Absolute aanraders zijn een bezoek aan een van de velen klassieke badhuizen, het eten van heerlijke Goulash in een authentiek restaurant en natuurlijk een rondtocht over de Donau. Verder staat Boedapest bekend als een betaalbare stad met een uitstekend openbaar vervoer stelsel. Zonder veel geld uit te geven haalt u dus het meeste uit een prachtig F1-weekend.

Ook dit jaar organiseert Race Experience een volledig verzorgde reis naar het prachtige Boedapest. Wij hebben gekozen voor een 5-daagse vliegreis met een verblijf in het centrum van de stad.  Op deze manier kunt u een bezoekje brengen aan de velen hoogtepunten van de stad én mist u niks van alle raceactie op het circuit.

U kunt onze 5-daagse vliegreis bekijken en bestellen op de onze website. Wij kijken er naar uit om u als gast bij Race Experience te mogen verwelkomen.

 

Max Verstappen Grand Prix van Hongarije
Boedapest behoort tot de mooiste steden in Europa

Voordelige entreetickets

Wist u dat de F1 Grand Prix van Hongarije tot de meest voordelige circuits op de kalender behoort? Tribunetickets op de Hungaroring boekt u namelijk al vanaf € 129 p.p.. Staanplaatsen zijn zelfs verkrijgbaar vanaf € 99 p.p.!

Door de natuurlijke ligging van het circuit in een dal ziet u tevens een stuk meer dan bij een hoop andere GP´s op de kalender. Dit gepaard met de lage tarieven maakt de aanschaf van staanplaatsen erg interessant. Doordat de baan lager ligt dan de omgeving krijg je als toeschouwer een fantastisch uitzicht over het Circuit. Zorg er echter wel voor dat je, tijdens de race, op een plek staat waar je zicht hebt om een groot videoscherm (tussen bocht 11 en 12 of bocht 14), zo mis je niks van de overige actie op de baan.

Mocht u over een ruimer budget beschikken dan raden wij zeker aan om Tribune Gold 4 te bekijken, nabij het ingaan van bocht 1. Actie gegarandeerd! Bezoekt u de GP van Hongarije voor de eerste keer? Overweeg dan een “3 Corner Grandstand” ticket en bekijk elke dag de raceactie vanaf een andere tribune.

Race Experience is een officieel verkoopkanaal van de Hungaroring. Tickets voor de F1 GP van Hongarije boekt u tegen voordelige prijzen en voorwaarden via onze website.

Max Verstappen Grand Prix van Hongarije
De tribuneplekken en staanplaatszones bieden een geweldig zicht op het circuit.

Het ideale familie-uitje tijdens de zomervakantie

Ook dit jaar vindt de F1 GP van Hongarije plaats in de zomervakantie. In het weekend van 30 juli t/m 1 augustus 2021 gaan de zwaargewichten uit de autosport met elkaar de strijd aan. Boedapest is goed bereikbaar per auto, camper of vliegtuig en daarom een ideale bestemming tijdens de zomervakantie. Omdat kinderen flinke kortingen krijgen op toegangstickets, behoort de F1 GP tot de circuits met de meest gunstige kinderticketprijzen van de kalender. Tribunetickets voor kinderen tot 13 jaar boekt u al € 25 per persoon. Staanplaatstickets voor dezelfde leeftijdcategorie zijn zelfs GRATIS te boeken in combinatie met een normaal tarief ticket voor een volwassene.

Een bezoek met de familie aan de Hungaroring is tevens goed te combineren met een verblijf op een van de campings rond het circuit. Ideaal en erg voordelig als u tijdens de zomervakantie meerdere steden of landen wilt bezoeken. Wenst u in Hongarije te verblijven en bent u nog nooit bij het Balatonmeer geweest? Dan is een camping in de buurt van het Balontonmeer ook zeker een aanrader!

Kampeerplekken voor de F1 GP van Hongarije boekt u tegen gunstige tarieven en voorwaarden via onze website.

Wij hopen dat u na het lezen van onze hoogtepunten al wegdroomt van een bezoek aan de F1 GP van Hongarije. Neem dan een kijkje naar ons volledige aanbod naar de F1 Grand Prix van Hongarije! Heeft u vragen of bijzondere wensen? Stel ze gerust via het contactformulier op de website, per telefoon tijdens kantooruren 050 – 205 78 01 of per mail : info@raceexperience.nl. De reisprofessionals van Race Experience zijn deskundig, servicegericht en transparant: elk reisdetail wordt op deze manier zorgvuldig voor u uitgezocht. Uiteraard staan zij paraat om al uw vragen over een gewenste of reeds geboekte race experience beantwoorden. Tot ziens tijdens een fantastisch F1-evenement in het zonnige Hongarije!

Over Race Experience

Race Experience brengt u dichter bij Max en de Formule 1 dan ooit tevoren. Ongeacht welke race u bijwoont, Race Experience biedt u de beste tickets, eersteklas hotels, slimme (privé) transfers en ongekende toegang op het circuit. Haal het meeste uit een Grand Prix-weekend en boek vandaag nog uw ticket naar een unieke Formule 1-beleving.