F1 Silverstone: bezoekt u de Grand Prix van Engeland deze zomer?

Een F1 Grand Prix van Engeland op Silverstone is altijd spectaculair! In 2019 heeft Max een geweldig on-track gevecht met Leclerc, een jaar later zien we Hamilton op 3 wielen de overwinning binnenhalen en natuurlijk de masterclass van Max tijdens de tweede race op Silverstone in hetzelfde jaar. Het mag dan ook geen verassing zijn dat F1-fans reikhalzend uitkijken naar zondag 18 juli 2021 als de Grand Prix van Engeland verreden wordt op Silverstone. In dit artikel zoomen wij in op deze geweldige race en de vele redenen waarom de Grand Prix van Engeland een parel is voor de sport. Ook komen de verschillende reis- en ticketmogelijkheden aan bod, uw en onze zekerheden en uw garanties wanneer u een tickets of reis besteld bij Race Experience. We informeren u graag meer over de speciale Refund Garantie van Silverstone F1. En natuurlijk over uw pakketreisgaranties dankzij onze deelname aan het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (STO).

De F1 Grand Prix van Engeland: Home of Formula One

F1 Silverstone: dit prachtige circuit is onmisbaar

Voordat Silverstone de F1 organiseerde, diende de locatie als trainingsvliegveld van de Royal Air Force. Inmiddels is Silverstone uitgegroeid tot een circuit dat bij nagenoeg de gehele F1-gemeenschap geliefd is. De baan kenmerkt zich door de grote hoeveelheid aan hoge snelheids bochten. Het mooiste deel van Silverstone is misschien wel de bochtencombinatie Maggots, Becketts en Chapel. Een unieke combinatie in de vorm van de letter ‘S’ die bovenaan het lijstje van diverse coureurs staat. De S-bocht volgt na Copse Corner; een rechterdraai die vol gas genomen kan worden.

Becketts, zoals de S-bocht simpelweg genoemd wordt, is slechts een van de spectaculaire secties op dit ‘old-school’ circuit.  Silverstone daagt F1-coureurs uit door snelle bochten te combineren met zero marge. Er ligt gewoon nog gras langs de baan in plaats van de meterslange asfaltstroken. Elke stuurfout wordt op deze manier hard afgestraft. Het historische circuit zien wij gelukkig ook dit jaar terug op de kalender. Een F1-seizoen zonder Silverstone is haast ondenkbaar geworden. Komt u deze zomer ook naar Engeland om Max Verstappen naar de overwinning van de 2021 F1 Grand Prix van Engeland te juichen?

grand prix van Engeland

Gaat Max Verstappen dit jaar weer voor de winst tijdens de Grand Prix van Engeland?

F1 Silverstone: een unieke sfeer dankzij fantastische supporters

In 2020 zijn veel races door toedoen van de pandemie verreden zonder publiek op de tribunes. En dit terwijl juist de hardcore fans, die de F1 Grand Prix van Engeland op Silverstone jaarlijks bezoeken, zorgen voor de unieke sfeer en beleving. De Engelsen behoren tot de meest gepassioneerde motorsportfans van de wereld en delen tevens onze voorliefde voor onze Nederlandse superster. Max Verstappen is booming, ook in de spreekwoordelijke hol van de leeuw die luistert naar de naam van Lewis Hamilton.

Het is goed om te weten dat Silverstone er alles aan doet om F1-fans toe te laten tot deze race en te behoeden voor een teleurstelling. Om de fans extra gemoedsrust te bieden bij het boeken, zijn alle tickets voor de F1 Grand Prix van Engeland op Silverstone inclusief 100% Refund Garantie. Mocht de Britse GP ondanks de ‘roadmap’ alsnog niet doorgaan, dan krijgt u uw volledige aankoopbedrag retour.

U kunt dus zonder zorgen uw F1-tickets bestellen bij Race Experience. Weet u niet welke F1 Silverstone tickets het beste bij uw wensen passen? Verder in de tekst zullen wij ons aanbod toelichten. Toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze deskundige reisprofessionals. Zij adviseren u graag over de mooiste nog beschikbare tribuneplekken.

De beste Silverstone tickets: Haal het meeste uit uw F1-weekend met onze ticket tips

Nergens op de F1-kalender vindt u een grotere diversiteit aan tribunetickets dan op Silverstone. Ondanks dat Silverstone niet beschikt over veel hoogteverschil, bieden de meeste tribunes een mooi panoramisch uitzicht op de baan. Wij hebben voor u de mooiste (nog beschikbare) tribunes op een rijtje gezet.

Abbey – De Abbey tribunebevindt zich aan het einde van de International Pits Straight  (start / finish), direct aan bocht 1. Tribune Abbey biedt een mooi zicht op de eerste bochtencombinaties van het circuit (Abbey, Farm en in mindere mate Village). Ook heeft u een zicht op start-finish en de pitstraat. Ook ziet u in de verte nog de laatste bocht van het circuit. Tribune Abbey is overdekt, dit is zeker geen overbodige luxe tijdens de F1 Grand Prix van Engeland.

Wij raden u aan te kiezen voor tribune Abbey in plaats van tribune Abbey South. Het betere zicht op de baan is het prijsverschil zeker waard.

Becketts – Tribune Becketts is een overdekte tribune gelegen tegenover de eerder bejubelde S-bocht. Vanaf deze plek ziet u hoe de bolides door Maggots en Becketts scheuren alvorens de coureurs hun weg vervolgen naar Hanger Straight. De Becketts bochtencombinatie is niet de beste plek voor inhaalacties, maar behoort wel tot de meest spectaculaire secties op de kalender. Ook heeft u vanaf deze premium tribune zicht op bochten 4 en 5 aan het begin van het circuit. Hier heeft Max eerder al eens laten zien dat inhalen geen probleem is. Charles Leclerc heeft dit in 2019 met eigen ogen ondervonden.

Becketts is een zogeheten “verhoogde tribune”. Uw zicht op de baan is dan ook spectaculair te noemen.

Grand Prix van Engeland

Becketts behoort tot de mooiste bochten op de F1-kalender!

Stowe – Stowe is een van van de snelste bochten op het circuit van Silverstone. De coureurs komen met meer dan 300 km / u vanaf de Hangar Straight aangereden alvorens ze in de 4de of 5de versnelling Stowe trotseren.

Er zijn maar liefst drie tribunes om uit te kiezen welke zicht bieden op deze spectaculaire bocht: Stowe A, Stowe B en Stowe C. Door de vrij grote uitloopstroken nabij Stowe zijn de tribunes redelijk ver van de baan gelegen. Dit is wat ons betreft zeker geen probleem. U geniet hierdoor namelijk juist van een geweldig panoramisch zicht op de baan. Wij raden tribune Stowe A en Stowe B aan. Vanaf deze tribunes ziet u hoe de coureurs via Hangar Straight en Stowe hun weg vervolgen richting Vale en de laatste bochtencombinatie van het circuit. Stowe behoort tot de goedkopere tribunes op Silverstone, maar biedt het uitzicht van een premium tribune.

Grand Prix van Engeland

Het zicht vanaf Stowe met zicht op Hangar Straight. In de verte ziet u tribune Becketts.

General Admission (Staanplaatsen) – Net zoals een hoop andere circuits beschikt Silverstone over een General Admission zone. Deze staanplaatszones bestrijken bijna de hele omtrek van het circuit en bieden uitstekende uitkijkpunten op de beste bochten van de F1-kalender. In veel gevallen bevinden de gebieden zich direct voor de tribunes. U heeft hierdoor wel een minder uitzicht dan wanneer u een tribuneticket koopt. Toch zijn er ook diverse kijkheuvels gelegen rondom Silverstone waardoor er genoeg mooie plekjes beschikbaar zijn.

Tip: Gedurende de eerste twee dagen van het evenement zijn alle tribunetickets ‘vrij’, wat betekent dat u de actie vanaf alle tribunes kunt bekijken (met uitzondering van Club Silverstone). Gebruik daarom zeker de eerste dag van uw circuitbezoek om heerlijk rond te wandelen en de vrije trainingen vanaf verschillende posities te bekijken.

Lock-down in Engeland: De gezondheidssituatie verbetert en de maatregelen worden bijgesteld

Waar we in Nederland, ten tijde van schrijven, moeite hebben met het opstellen van een Nationaal Herstelplan, hebben ze in Engeland al een ‘Roadmap for Coming out the Lock-down’ uitgerold. Men is volop bezig om op 21 juni 2021 alle huidige maatschappelijke beperkingen achter zich te laten. F1 Silverstone heeft van de FIA en de Britse overheid toestemming om de verkoop van entreetickets te continueren. Er is heel veel vertrouwen dat in juli 2021 de race met publiek verreden wordt.

Middels de genoemde ‘roadmap’ heeft de Britse regering in kaart gebracht hoe Engeland geleidelijk afstapt van de maatregelen. Op 29 maart worden de eerste maatregelen geschrapt. De meest ingrijpende wijzigingen, voor de F1 bezoeker welteverstaan, vinden plaats op 12 april 2021. Conform planning gaan restaurants, cafés en andere toeristische attracties (gedeeltelijk) open. Vanaf 17 mei 2021, dus ruim 8 weken voor de race, mogen ook hotels hun deuren weer openen en zijn internationale reizigers weer welkom. Het doel is om vanaf 21 juni 2021 alle maatregelen te schrappen en terug te keren naar het oude normaal.

Op reis met Race Experience naar F1 Silverstone: Boek onze vijfdaagse vliegreis met vertrouwen!

Wist u dat Race Experience is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) , het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (STO) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen? Als reiziger bent u op deze manier goed beschermd en kunt u vertrouwd op reis!

Als reisorganisatie snappen wij ontzettend goed dat het boeken van een reis in deze onzekere periode een grote stap is. Graag informeren wij u over de gunstige voorwaarden waarmee u met vertrouwen een geweldige race experience kunt boeken naar de F1 op Silverstone.

De luxe 5-daagse vliegreis van Race Experience begint natuurlijk met een solide basis. Op deze manier zorgen wij ervoor dat het gewenste serviceniveau gehandhaafd wordt. Om deze reden verblijft u in een uitstekende beoordeeld 4-sterren hotel inclusief ontbijt en toeristenbelasting op een gunstige locatie. Luchthaven- en circuittransfers worden luxe ingezet met uitgebreid aandacht voor hygiëne en gezondheid. Vluchten worden ten alle tijden uitgevoerd met een premium luchtvaartmaatschappij (in dit geval KLM). Tevens is een  afsluitend diner op zondagavond inclusief bij het vliegarrangement. Onder het genot van een verzorgd diner en een paar drankjes, hopen we zondagavond lekker na te genieten van een mooie race. Uiteraard is er dan ook de gelegenheid om de mensen achter Race Experience en de overige bezoekers beter te leren kennen. En als het mee zit, vieren we die avond een fraaie overwinning van Max Verstappen in de ‘lion’s den.

Door onze deelname aan eerdergenoemde garantiefondsen profiteert u bij onze pakketreizen van aanvullende zekerheden. Kan de reis niet uitgevoerd worden door een negatief reisadvies of is het evenement geannuleerd? Dan betalen wij uw reisgelden voor de volle pond terug. Uw reissom is, in geval van insolventie van de reisonderneming, tevens gedekt middels onze deelname aan het STO.

Meer weten over uw zekerheden en garanties? Bekijk dan het kopje “pakketreis” op de volgende pagina. Onze 5-daagse vliegreis bekijkt u op deze pagina.

Reistip: Combineer uw vijfdaagse vliegreis met een bezoek aan Londen!

In tegenstelling tot vele anderen circuits is Silverstone niet gelegen nabij een grote stad met internationale allure. Luton, waar u als gast van Race Experience verblijft, is echter erg gunstig gelegen ten opzichten van wereldstad Londen. Er is een uitstekende treinverbinding tussen Luton en het centrum van Londen waardoor u binnen 40 minuten van A naar B reist.

Londen behoort tot de meeste populaire steden van de wereld. Er is dan ook genoeg te zien en te doen. Bezoek Buckingham Palace, maak een ritje in de London Eye of bezoek het stadion van Arsenal, Chelsea of een van de andere voetbalclubs. Een bezoekje aan de stad Londen tijdens onze vijfdaagse reis is op donderdag of zelfs vrijdag zeker aan te raden.

Max Verstappen

Tip: Combineer onze vijfdaagse vliegreis met een bezoek aan Londen!

Wij hopen dat u na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden over het bezoeken van de F1 Grand Prix van Engeland. Neemt u gerust kijkje bij ons volledige aanbod naar F1 Grand Prix van Engeland! Heeft u vragen of bijzondere wensen? Stel ze gerust via het contactformulier op de website, per telefoon tijdens kantooruren 050 – 205 78 01 of per mail via info@raceexperience.nl. De reisprofessionals van Race Experience zijn deskundig, servicegericht en transparant: elk reisdetail wordt op deze manier zorgvuldig voor u uitgezocht. Uiteraard staan zij paraat om al uw vragen over een gewenste of reeds geboekte race experience beantwoorden. Tot ziens tijdens een fantastisch F1-evenement op het iconische Silverstone.

Over Race Experience

Race Experience brengt u dichter bij Max en de Formule 1 dan ooit tevoren. Ongeacht welke race u bijwoont, Race Experience biedt u de beste tickets, eersteklas hotels, slimme (privé) transfers en ongekende toegang op het circuit. Haal het meeste uit een Grand Prix-weekend en boek vandaag nog uw ticket naar een unieke Formule 1-beleving.

Archief

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.