Formule 1 Grand Prix aanbod
Grand Prix® van Sakhir 2020

Grand Prix® van Sakhir 2020

Formule 1 Sakhir

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Sakhir 2020

Het Bahrein International Circuit in Sahkir is vanaf 2004 op de Formule 1-kalender gekomen onder de naam Grand Prix van Bahrein – Sakhir. In 2020 wordt deze race in eerste instantie uitgesteld om vervolgens later in het jaar tweemaal op de kalender te verschijnen. De kalenderwijziging is natuurlijk het gevolg geweest van de COVID-pandemie.

De baan is net als vele anderen ontworpen door Hermann Tilke. Het circuit telt 15 bochten en is 5.412 meter lang. Het Bahrein International Circuit kenmerkt zich door korte remzones en lange rechte stukken. Ook speelt het woestijnzand en de wind een grote rol; hierdoor komt er zand op de baan en verliest deze grip. De baan is van nature al wat glibberig aangezien deze gedurende het jaar niet veel gebruikt wordt. Sinds 2014 wordt de Grand Prix van Bahrein in de avond verreden. Hiermee is het na Singapore en Abu Dhabi de derde Grand Prix die in het donker plaatsvindt.

In de 2016 editie van de Grand Prix van Bahrein stuurt Max zijn Toro Rosso naar een knappe zesde plek. Tijdens deze race legt onze Max de basis voor zijn latere move naar de grote broer Red Bull Racing. Het beste resultaat in deze Grand Prix behaalt Max in 2019 (RB15) als hij vlak na de gehavende Ferrari van Leclerc op P4 binnenkomt!

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.