Formule 1 Grand Prix aanbod
Grand Prix® van Monaco - Monte Carlo 2021

Grand Prix® van Monaco - Monte Carlo 2021

Formule 1 Monaco

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Monaco - Monte Carlo 2021

De Grand Prix van Monaco – Monte Carlo wordt verreden op het Circuit de Monaco. Het is een van de kortste banen van het Formule 1-kampioenschap, maar wel een met een lange geschiedenis. De Grand Prix van Monaco – Monte Carlo staat voor het eerst in 1950 op de kalender en maakt sinds 1955 onafgebroken deel uit van het kampioenschap.
Het stratencircuit staat bekend om de zero marge voor fouten, het vele schakelen (meer dan 60 keer in het 3.337 meter tellende rondje) en het lef dat nodig is om op de limiet te rijden. Max Verstappen ondervindt dit aan den lijve in 2016 als hij 3 keer crasht in evenveel dagen.
Vraag alle Formule 1-coureurs welke Grand Prix zij het liefst willen winnen en het antwoord is vrijwel unaniem: de Grand Prix van Monaco! De charme, het prestige en de glamour vormen een onweerstaanbare combinatie voor vele coureurs.

Een uitdagend circuit…ook voor Max

In 2017 rijdt Max voor het eerst in zijn carrière de Grand Prix van Monaco uit met P5 als eindresultaat. Een ongelukkige bandenstrategie, waarbij zijn team de undercut probeert op Valtteri Bottas, levert hem deze vijfde plek op. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo daarentegen rijdt wel langer door op zijn eerste setje banden. Hij presteert het om hiermee zowel Max als Valtteri voorbij te gaan. Max is op zijn zachts gezegd niet tevreden over de gekozen strategie. Herinnert u zich de radioboodschap van Max als hij zijn onvrede uit? 
 
In 2018 maakt Max een stuurfoutje in de laatste vrije training met grote gevolgen. Het chassis is dusdanig beschadigd dat de monteurs de auto niet op tijd klaar hebben voor de start van de kwalificatie. Max start de race van achteren en na een imposante inhaalrace eindigt hij op P9 in de punten. In 2019 rijdt Max een goede kwalificatie, maar mist zijn RB15 de broodnodige neerwaartse druk om het de Mercedes lastig te maken. Verstappen vertrekt tijdens de Grand Prix van Monaco van P3. Max zou op P2 eindigen ware het niet dat hij een 5s penalty overhoudt aan een botsing met Bottas in de pitsstraat. Hierdoor wordt P2 uiteindelijk omgezet in P4.
Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.