Formule 1 Grand Prix aanbod
Grand Prix® van China - Shanghai 2021

Grand Prix® van China - Shanghai 2021

Formule 1 China

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van China - Shanghai 2021

Het Shanghai International Circuit bevindt zich in het noordwesten van Sjanghai. Het is sinds 2004 de thuishaven van de Grand Prix van China – Shanghai. Het 5.451 meter lange circuit, ontworpen door Hermann Tilke and Peter Wahl, is gebaseerd op het Chinese karakter voor ‘Shang’ (上) dat ‘hoog’ of ‘boven’ betekent. Het circuit bevat 16 bochten en laat zich kenmerken door lange rechte stukken afgewisseld met lange doordraaiers. Dat de Grand Prix van China zich bij uitstek leent voor een inhaalactie bewijst de race van 2016. Hier zouden maar liefst 128 geslaagde acties genoteerd worden. Dit is het hoogste aantal sinds men in 1983 met registreren begon.

Op het Shanghai International Circuit behaalt Red Bull Racing – met Sebastian Vettel achter het stuur – in 2009 de eerste Formule 1-overwinning ooit. De Grand Prix van China is tevens het toneel van de enige podiumfinish (P3) van Max Verstappen gedurende eerste helft van het 2017 wereldkampioenschap in de RB13. Max zou later in Canada zijn eerste zeven optredens van dat jaar samenvatten als ‘helemaal ruk’. Hij wist toen nog niet dat de twee daarop volgende races ook met een DNF zouden eindigen!

In 2018 rijdt Max door zijn gretigheid vooral zichzelf voorbij met een mislukte inhaalpoging op Lewis Hamilton en een aanrijding met Sebastian Vettel als gevolg. Daniel Ricciardo maakt wel optimaal gebruik van de geweldige Red Bull Racing strategie. Hij gaat er uiteindelijk met de winst vandoor. Max eindigt P4, maar ontvangt een 10 seconden tijdstraf voor de aanrijding met Vettel. Hierdoor zakt de Limburger nog een plekje in de eindklassering. De 3e plek in 2017 (RB13) is tevens het beste resultaat van Verstappen tot nu toe in China. In 2019 rijdt Max in de Honda aangedreven RB15 naar een 4e plek in de eindklassering.

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.