Grand Prix® van China - Shanghai 2023

Grand Prix® van China - Shanghai 2023

Formule 1 China

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van China - Shanghai 2023

De kaartverkoop voor dit evenement is nog niet gestart. U kunt zich met uw e-mailadres inschrijven voor de nieuwsbrief van dit evenement en wordt op de hoogte gehouden zodra er kaarten beschikbaar komen.

MailChimp consent

Grand Prix® van China - Shanghai 2023

Formule 1 China 2023 – Beleef de Grand Prix in Shanghai

Het Shanghai International Circuit bevindt zich in het noordwesten van Sjanghai en is sinds 2004 de thuishaven van de Grand Prix® van China. Het 5.451 kilometer lange circuit, ontworpen door Hermann Tilke and Peter Wahl, is gebaseerd op het Chinese karakter voor ‘Shang’ (上) dat ‘hoog’ of ‘boven’ betekent. Het circuit bevat 16 bochten en laat zich kenmerken door lange rechte stukken afgewisseld met lange doordraaiers. Dat de Grand Prix® van China zich bij uitstek leent voor een inhaalactie bewijst de race van 2016 waar maar liefst 128 geslaagde acties genoteerd worden. Dit is het hoogste aantal sinds men in 1983 met tellen begon.

Op het Shanghai International Circuit behaalt Red Bull Racing – met Sebastian Vettel achter het stuur – in 2009 de eerste Formule 1 overwinning ooit. De Grand Prix® van China is tevens het toneel van de enige podiumfinish van Max Verstappen gedurende de eerste helft van het 2017 wereldkampioenschap in de RB13. Max zou later in Canada zijn eerste zeven optredens van dat jaar samenvatten als ‘helemaal ruk’. Hij wist toen nog niet dat de twee daarop volgende races ook met een DNF zouden eindigen!

Copyright © 2022 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.