Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2024
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2024

FORMULA 1 AZERBAIJAN GRAND PRIX 2024

F1 Azerbeidzjan GP Tickets & Grand Prix Experiences 2024

Beleef de Grand Prix van Azerbeidzjan van dichtbij met officiële F1 Bakoe tickets! De GP Bakoe staat garant voor spektakel. Bij Race Experience vindt u een grote selectie aan F1-tickets. Daarnaast informeren we u over de verschillende tribunes en de aard van het circuit.

F1 Bakoe Tickets overzicht

Via de pagina F1-Tickets voor de Grand Prix van Azerbeidzjan 2024 ziet u alle tickets voor de race. Nadat u hierop klikt, komt u gelijk bij een overzicht van de mogelijkheden in 2024.

Ook leest u uitgebreid over de diverse F1-ticketsoorten en tribunes. Zo leert u het Baku City Circuit alvast kennen en weet u zeker dat u de juiste tickets aanschaft. Verder krijgt u tips over tv-schermen, uitzichten en kortingen voor kinderen. Met Race Experience begint de Formule 1 voorpret nu meteen!

VIP-ervaring op het circuit

Bent u op zoek naar een VIP-ervaring tijdens de Grand Prix van Azerbeidsjan? Bekijk dan eens welke VIP Experiences er beschikbaar zijn. Deze ervaringen worden u aangeboden in samenwerking met F1® Experiences.

Baku City Circuit in het kort

Het F1 Baku City Circuit staat voor het eerst op de Formule 1-kalender in 2016 onder de naam Grand Prix van Europe. In 2017 staat de Grand Prix wederom op de Formule 1-kalender, maar dit keer onder de naam Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe. Ook het Baku City Circuit is ontworpen door Hermann Tilke. Het ontwerp combineert technische sectoren in de Oude Stad met lange rechte stukken langs de kustlijn. De totale lengte van het circuit is 6003 meter en telt in totaal 20 bochten.

Gratis circuitgids

Wilt u alvast meer informatie over het Baku City Circuit? Download dan onze gratis Circuitgids van het Baku City Circuit. Hierin ziet u onder andere een plattegrond met de verschillende faciliteiten. Handig wanneer u tickets selecteert, of ter voorbereiding van uw daadwerkelijke F1-reis!

Bestemmingsgids Bakoe

Nu u toch in Azerbeidzjan bent, is het de moeite waard om de stad Bakoe te ontdekken. Tussen de formule 1-races door is daar voldoende gelegenheid voor. In onze gratis bestemmingsgids van Bakoe ziet u alvast waar u moet zijn. Van leuke activiteiten, tot restaurants en winkelcentra.

Korte terugblik op de Formule 1 Bakoe

De Grand Prix van Azerbeidzjan in Bakoe heeft een rijke geschiedenis. Weet u de dramatische gebeurtenissen en memorabele races nog? In 2017 beleefde Daniel Ricciardo een heroïsche overwinning, terwijl Max Verstappen met technische problemen uitviel. Het jaar daarop botsten Max en Ricciardo in ronde 39. Dat resulteerde in een dubbele uitvalbeurt voor Red Bull. In 2019 behaalde Verstappen zijn beste resultaat tot dan toe met een vierde plek.

De GP Bakoe race van 2020 werd geannuleerd vanwege COVID-19. In 2021 liep Verstappen zijn eerste zege in Bakoe mis door een klapband, maar teamgenoot Pérez won alsnog. In 2022 nam Verstappen revanche door te winnen na het uitvallen van beide Ferrari’s. Het weekend van 2023 introduceerde een nieuw sprintformat. Pérez won zowel de sprintrace als de hoofdrace, terwijl Verstappen genoegen nam met een derde en tweede plek. De vraag blijft of Red Bull in 2024 weer zal zegevieren in Bakoe.

Grand Prix® van Azerbeidzjan - Bakoe 2024
Azerbeidzjan

Baku City Circuit

Het circuit

Aftellen tot de start van de Grand Prix®

Programma

Grand Prix van Azerbeidzjan – Bakoe
13 – 15 september 2024
     
Sessie Dag Tijdstip (NL tijd)
Vrije training 1 Vrijdag 11:30 – 12:30
Vrije training 2 Vrijdag 15:00 – 16:00
Vrije training 3 Zaterdag 10:30 – 11:30
Kwalificatie Zaterdag 14:00 – 15:00
Race Zondag 13:00 – 15:00

Informatie aanvragen