Grand Prix van Oostenrijk 2024 raceverslag: Russell pakt tweede winst
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix van Oostenrijk 2024 raceverslag: Russell pakt tweede winst

3 juli 2024 - Megan

George Russell heeft verrassend de Grand Prix van Oostenrijk 2024 gewonnen. De Britse Mercedes-coureur profiteerde van een botsing tussen Max Verstappen en Lando Norris in de slotfase, waardoor beiden een lekke band opliepen en Russell onverwacht de overwinning pakte.

Gevecht tussen Verstappen en Norris

De Grand Prix van Oostenrijk leek met nog 15 ronden te gaan in het voordeel van Max Verstappen. Hij had een voorsprong van 7 seconden op zijn grootste conuccrent van het moment, Lando Norris. De Nederlander leek op weg naar de overwinning maar in de slotfase sloeg het noodlot toe.

Verstappen ging in de 55ste ronde de pitstraat in voor nieuwe banden. Tijdens zijn pitstop verloor hij kostbare seconden door te wachten tot Norris zijn pitstop had gemaakt. De Brit kwam kort na Verstappen de baan op en zette direct de aanval in.

De twee coureurs vochten meteen om de leiding. In de 64ste ronde ging het mis. Norris probeerde Verstappen in te halen, maar de twee raakten elkaar. Beide coureurs liepen hierbij een lekke band op. Verstappen viel terug naar de vijfde plaats, terwijl Norris moest stoppen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Verstappen kreeg later in de race ook nog eens een tijdstraf van tien seconden

Tweede overwinning Russell

Dit is de tweede Formule 1-overwinning in de carrière van Russell, na zijn zege in Brazilië in 2022. Oscar Piastri (McLaren) pakte de tweede plaats achter Russell, terwijl Carlos Sainz (Ferrari) als derde eindigde.

Dramatische dag voor Leclerc

Charles Leclerc zijn droom om zijn Oostenrijkse zege van 2022 te herhalen vervloog al vroeg tijdens de Grand Prix van Oostenrijk 2024. Na contact met Oscar Piastri in de eerste ronde liep zijn Ferrari schade op. Dit dwong hem tot twee vroege pitstops waardoor hij achter in het veld terecht kwam. Uiteindelijk finishte hij op een elfde plaats tijdens de race.

Volgende Race

De volgende race vindt plaats in Silverstone voor de Grand Prix van Engeland. Bekijk hier onze Formule 1-kalender voor het hele 2024 seizoen.

 

Ideal logo Paypal Logo Mastercard Logo Visa Logo
ANVR STO