F1 Monza – Staanplaatsen gids Autodromo Nazionale di Monza – Formule 1 Italië

Heb je staanplaatsen gekocht voor de F1 in Monza en vraag je jezelf af waar je het best kunt staan? Op deze pagina vind je onze staanplaatsen gids voor de Formule 1-circuit te Monza. Lees verder om de hotspots te ontdekken!

Weinig circuits op de Formule 1-kalender kunnen de sfeer overtreffen van F1 in Monza, gehouden op het Autodromo Nazionale di Monza. De fanatieke Ferrari fans, beter bekend als de Tifosi, rukken jaarlijks massaal uit om hun Scuderia Ferrari aan te moedigen. Met een bezoek aan Monza waan jij jezelf tussen de Tifosi op het snelste circuit van de F1-kalender. Niet voor niets staat Monza bekend als `The Temple of Speed´.

Autodromo Nazionale di Monza, of kortweg Monza, is gelegen ten noorden van Milaan. Het circuit dat een kleine 5,8 kilometer lang is, was vroeger maar liefst 10 kilometer lang. Het iconische circuit bestond toen der tijd (1922) uit twee delen, een wegcircuit en een komcircuit. Het circuit kenmerkte zich door het feit dat de coureurs twee keer per ronde over start-finish kwamen. Het rechte stuk was namelijk extra breed uitgevoerd, voor de kombaan reed men aan de rechterkant, voor het wegcircuit reed men links.

Het circuit zoals we het nu kennen, wordt gekenmerkt door vele rechte stukken. De verschillende chicanes op het circuit zorgen er voor dat de coureurs op en top moeten presteren om de perfecte ronde te rijden.

F1 Monza – staanplaatsen gids Monza

Autodromo Nazionale di Monza beschikt over vier verschillende staanplaats gebieden (aangegeven op de plattegrond hieronder) voor de F1 in Monza. Deze vier gebieden bevinden zich elk bij een apart gedeelte op het circuit, het is dus mogelijk om rond het circuit te lopen en op elke plek een kijkje te nemen.

Tussen bocht 3 en 4 bevindt zich een groot staanplaats gebied. Wij raden aan om zo dicht mogelijk bij bocht 4 te gaan staan, deze bocht staat namelijk garant voor spektakel en een mooi zicht op de baan. Er bevinden zich diverse (tijdelijke) tribunes tussen bocht 3 en 4 waar je gratis gebruik van kunt maken. Zorg echter wel dat je er op tijd bij bent, voor dat de lokale fans de goede plekjes al hebben ingenomen.

Tip: zoek op vrijdag of zaterdag alvast je plekje uit om de race te bekijken.

Ook raden wij het staanplaatsgebied in de laatste bocht aan, de Parabolica. Ook hier vind je tijdelijke tribunes waar je gebruik van kunt maken. Dit staanplaatsgebied is erg populair omdat het zicht geeft op één van de weinige bochten van het circuit.

De staanplaats gebieden geven relatief erg weinig zicht op de televisie schermen. Afgelopen editie stonden er verschillende schermen bij bochten 4, 7 en 8 waar je met een staanplaats goed zicht op had. Het is echter wel van belang dat je er wederom vroeg bij bent. Wij raden dan ook aan om een verrekijker mee te nemen, zo blijf je goed op de hoogte van het live verslag op de schermen.

Tip: Op vrijdag heb je met je entreeticket voor de staanplaatsen ook toegang tot (bijna) alle tribunes tijdens het F1 Monza weekend. Wij raden dan ook zeker aan om hier gebruik van te maken. Aanrader zijn tribune 6,8, 9 en 12. Bekijk hier de F1 Circuit Guide op het YouTube-kanaal van de Formule 1.

Formule 1 reizen Monza

Wat mee te nemen?

Voor de staanplaatsen raden wij aan: stevige loopschoenen, campingstoeltje indien gewenst, verrekijker en een extra batterij voor je camera. Tegen de elementen: zonnebrandcrème en hoed als het zonnig is en een paraplu en / of regenjas of poncho in geval van regen.

Tevens is het circuit gelegen in een bos. Neem daarom voor de zekerheid ook een tekenpen en insectenspray mee zodat je goed beschermt bent tegen insecten.

Op het circuit vinden strenge controles plaats. Naast de gebruikelijke niet-toegestane items, neemt het circuit in Monza ook powerbanks in beslag. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij aan deze niet mee te nemen naar het circuit.

Eten en drinken

Op het circuit vind je veel eet- en drinkgelegenheden. Houdt rekening met prijzen en gerechten welke vergelijkbaar zijn aan die van festivals.

Tip: Op Monza worden drankjes verkocht zonder plastic dop. Neem daarom zelf een plastic dop mee om je drankjes af te sluiten. Zeker wanneer je veel moet lopen is het niet fijn om de gehele tijd met een open flesje rond te lopen.

Het oude circuit

Bij een bezoekje aan Monza is een bezoekje aan het oude circuit een absolute must. Delen van de oval, gelegen in Parco di Monza, zijn toegankelijk wanneer u beschikt over een ticket voor de staanplaatsen!

Conclusie

De Grand Prix van Italië is een absolute aanrader vanwege de geweldige sfeer en de relatief goedkope tickets voor de staanplaatsen. Op vrijdag heb je de mogelijkheid om op een groot aantal tribunes plaats te nemen, iets wat alleen mogelijk is op Monza. De enige twee minpunten van de staanplaatsen op Monza zijn het gebrek aan hoogteverschil en televisie schermen.

Toch nog niet overtuigd? Naam dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij de keuze voor een geschikte grand prix.

Tips:

  • Mocht je een weekendticket gekocht hebben, is het zeer aan te raden om de vrijdag te gebruiken om rond te lopen en enkele zichtpunten te vergelijken tijdens de vrije trainingen;
  • kinderen tot en met 11 jaar krijgen gratis toegang tot de staanplaatsgebieden. Zolang ze door een volwassenen begeleid worden en beschikken over een geldig ticket;
  • Op Monza worden drankjes verkocht zonder plastic dop. Neem daarom zelf een plastic dop mee om je drankjes af te sluiten. Zeker wanneer je veel moet lopen is het niet fijn om de gehele tijd met een open flesje rond te lopen;
  • Zoek op vrijdag of zaterdag alvast je plekje uit om de race te bekijken;
  • Op vrijdag heb je met je entreeticket voor de staanplaatsen ook toegang tot (bijna) alle tribunes. Wij raden dan ook zeker aan om hier gebruik van te maken. Aanrader zijn tribune 6,8, 9 en 12. Bekijk hier de F1 Circuit Guide op het YouTube-kanaal van de Formule 1;
  • Wil je ons aanbod van entreetickets en reizen voor de Grand Prix van Italië bekijken? Klik dan hier om daar direct naar toe te gaan.

We hopen dat deze staanplaatsen gids voor Monza behulpzaam is geweest. Mail ons hier als je tips of verbeteringen wilt delen met ons.

Archief

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.