Formule 1 Hongarije – Staanplaatsen gids Hungaroring – Mogyoród
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Formule 1 Hongarije – Staanplaatsen gids Hungaroring – Mogyoród

31 maart 2020 - directie

Heb je staanplaatsen gekocht voor de Formule 1 Hongarije en vraag je jezelf af waar je het best kunt staan? Op deze pagina vind je onze staanplaatsen gids voor de Formule 1 Hongarije. Lees verder om de hotspots te ontdekken!

De Formule 1-race in Hongarije vindt normaliter vlak voor de zomerstop plaats als de Grand Prix van Hongarije – Boedapest verreden wordt. Veel Nederlandse Formule 1-fans reizen in deze zonnige periode dan ook graag af naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar een weekend vol Formule 1-plezier op ze wacht.

De Hungaroring is gelegen ten noordoosten van Boedapest, op slechts een kleine 20 kilometer. De huidige lay-out van het circuit, welke sinds 2003 gebruikt wordt, kenmerkt zich door krappe bochten. Niet voor niets noemde Max Verstappen de smalle Hungaroring ooit een  ‘Mickey Mouse-circuit’.

Op dit 4.381 meter lange circuit wist Verstappen afgelopen jaar zijn eerste pole position te scoren met een tijd van 1:14.572. Zou Max het dit jaar weer goed doen?

Formule 1 Hongarije – staanplaatsen gids Hungaroring

De Hungaroring beschikt over een relatief groot staanplaatsengebied. Door de unieke ligging van het circuit, zul je vanaf veel van deze plaatsen veel meer zien dan bij andere grand prixs. Omdat de toegangstickets voor deze staanplaatsen tot de goedkoopste van het seizoen horen, is de Hungaroring een van onze aanraders!

Zoals gezegd zul je veel profijt hebben van de ligging van het circuit. Doordat de baan lager ligt dan de omgeving krijg je als toeschouwer een fantastisch uitzicht over de baan. Zorg er echter wel voor dat je, tijdens de race, op een plek staat waar je zicht hebt om een groot videoscherm (tussen bocht 11 en 12 of bocht 14), zo mis je niks van de overige actie op de baan.

Tussen bocht 8 en 12 bevindt zich een erg spectaculair stuk van het circuit. Een snelle bochtencombinatie op dit krappe circuit zorgt ervoor dat de coureurs hier tot het gaatje moeten gaan. Bij het ingaan van bocht 12 doen zullen de coureurs ook veelvoudig een inhaalpoging zien doen.

Een andere mooie plek om te staan is bij de laatste bocht, bocht 14. Vanaf de staanplaatsen heb je vanaf hier een goed zicht op de derde sector van het circuit. Bijkomend voordeel: twee tv schermen bevinden zich recht voor je. Ondanks dat de staanplaatsen niet heel dicht op het circuit liggen bij de laatste bocht, kun je wel een groot gedeelte van de actie volgen, waaronder het ingaan van de pitstraat en voor sommige plekken bieden zelfs zicht op start / finish. Heel veel waar voor je geld dus!

Formule 1 Hongarije

Bekijk, op het YouTube kanaal van een bezoeker uit 2013, het fraaie uitzicht vanaf de staanplaatsen bij bocht 14. Zoals het filmpje laat zien, is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te arriveren bij het circuit en je favoriete plek te claimen.

Wat mee te nemen?

Voor de staanplaatsen raden wij aan: stevige loopschoenen, campingstoeltje indien gewenst en een extra batterij voor je camera. Tegen de elementen: zonnebrandcrème en hoed als het zonnig is en een paraplu en / of regenjas of poncho in geval van regen.

Eten en drinken

Op het circuit vind je veel eet- en drinkgelegenheden. Houdt rekening met prijzen en gerechten welke vergelijkbaar zijn aan festivals. Hongarije is, in vergelijking met andere F1-bestemmingen, relatief goedkoop te noemen. Er worden geen woekerprijzen gevraagd. De beste selectie vind je direct achter de hoofdtribune tegenover de pitsstraat.

Conclusie

De Grand Prix van Hongarije is een absolute aanrader wanneer je beschikt over een klein budget. De staanplaatsen op het circuit behoren met recht tot de beste, en goedkoopste, op de gehele F1-kalender. Boedapest is tevens een fantastische stad, je kunt hier relatief goedkoop verblijven gedurende het raceweekend. Dit is mede door de diversiteit aan betaalbare en lokale restaurants.

Toch nog niet overtuigd? Naam dan hier contact met ons op. Wij helpen je graag bij de keuze voor een geschikte Grand Prix.

Tips:

  • Mocht je een weekendticket gekocht hebben, is het zeer aan te raden om de vrijdag te gebruiken om rond te lopen en enkele zichtpunten te vergelijken tijdens de vrije trainingen.
  • Kinderen tot en met 14 krijgen gratis toegang tot de staanplaatsgebieden. Zolang ze door een volwassenen begeleid worden en beschikken over een geldig ticket.
  • Wil je ons aanbod van entreetickets en reizen voor de Grand Prix van Hongarije bekijken? Klik dan hier om daar direct naar toe te gaan.

We hopen dat deze staanplaatsen gids voor de Hungaroring behulpzaam is geweest? Mail ons hier als je tips of verbeteringen wilt delen met ons.

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.