Staanplaatsen gids voor Spa-Francorchamps Formule 1 België
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Staanplaatsen gids voor Spa-Francorchamps Formule 1 België

22 augustus 2018 - directie

Op deze pagina vind je onze staanplaatsen gids voor Spa-Francorchamps.

Heb je staanplaatsen gekocht voor de GP van België en vraag je je af waar je het best kunt gaan staan?  Lees dan verder om de hotspots te ontdekken!

De Formule 1 Grand Prix van België wordt tegenwoordig steevast na de zomerbreak verreden. Na een rustpauze voor de teams en coureurs gaat in Spa de tweede helft van het F1-wereldkampioenschap van start! De Grand Prix van België – Spa-Francorchamps is een van de thuisraces van onze nationale held Max Verstappen (moeder van Max is Belgische) naast Zandvoort, Spielberg (Red Bull Racing) en Suzuka (Honda). Velen van u zullen de donderdag al afreizen naar de Francorchamps om niets te missen van de GP van België.

Allereerst…

Om te beginnen heb je wellicht al het weerbericht voor het GP-weekend bekeken? Zo niet: doe dit voor je vertrekt van huis. Het weer in België kan wisselen en goed voorbereid zijn op mogelijke weersomstandigheden kan veel voor uw comfort later op dag doen. Nat weer is in het verleden door ons en andere Max Verstappen-supporters met gemengde gevoelens ontvangen: bijna niemand houdt van regen en kou, maar het slechte weer werkt in het voordeel van Rain Master Max Verstappen.

Voor tickethouders (en campingbezoekers) geldt, afhankelijk van het weerbericht, het advies om warme kleding mee te nemen, net zoals een regenjas of poncho, een paraplu en een paar rubberen laarzen. Vergeet niet je eigen campingstoel mee te nemen naar het circuit, dat bespaart je een vieze broek of vermoeide benen aan het einde van een modderige dag!

Staanplaatsen gids voor Spa-Francorchamps

De staanplaatsentickets bieden doorgaans een uitstekende waarde voor de prijs. Spa-Francorchamps heeft een aantal van de beste staanplaatsenzones van elk huidig ​​F1-circuit, maar fysieke fitheid is vereist om het meeste te halen uit een bezoek aan dit historische circuit. Veel van de loopbruggen zijn onverhard en er zijn serieuze heuvels te beklimmen, vooral rond Eau Rouge. Hieronder bekijken we de meest populaire staanplaatsenzones.

EAU ROUGE (Bochten 2, 3 & 4)

Misschien wel de beroemdste bocht van het hele F1-circus: Eau Rouge. De hoogteverschillen, naarmate de auto’s de heuvel op gaan, is in werkelijkheid veel indrukwekkender. Met een grote dichtheid aan tribunes en geweldige uitzichten, is Eau Rouge een uitstekende uitvalsbasis voor het GP-weekend. Er is ook een tunnel onder in de bocht om je naar andere delen van het circuit te brengen.

RAIDILLON & KEMMEL STRAIGHT (Tussen bochten 4 & 5)

Zodra je het steile pad op de heuvel van Eau Rouge hebt afgelegd, kom je aan in bij Raidillon. Als je geluk hebt, zie je hoe snel de auto’s uit Eau Rouge komen. De staanplaatsenzone is hier vrij beperkt. Het is of wachten op je beurt of heel vroeg op zondag arriveren. Wellicht vang je hier slechts een ​​glimp van de auto’s. Als je naast de Kemmel Straight bent aangekomen, is er veel meer ruimte om een ​​uitkijkpunt te vinden aan de heuvelkant. Er zijn meer fans dichter bij de Les Combes chicane, waar in de loop der jaren veel beroemde inhaalacties hebben plaatsgevonden.

BRUXELLES & RIVAGE (Bochten 7, 8 & 9)

Dit gebied aan de bovenkant van het circuit is een geweldige plek om de actie te volgen. Je kunt heel dichtbij de F1-bolides komen als ze op lage snelheid bocht 8 nemen. Om deze redenen is dit een uitstekende plek voor de amateurfotografen onder ons. Het is echter een klein gebied en je zult om je ​​plekje moeten strijden tussen de “stamgasten”. Kom zo vroeg mogelijk naar dit punt als je de race vanuit dit gebied wilt volgen.

POUHON (Bochten 10 & 11)

Het panoramische uitzicht vanaf de top van de heuvel bij Pouhon (bochten 10 & 11) is ook niet te missen. Dit is misschien wel het populairste staanplaatsengebied van het circuit. Er is genoeg ruimte op de heuvel voor duizenden fans om de F1-auto’s te volgen als ze de lastige Pouhonbocht naderen. De eet- en drinkstalletjes in Pouhon zijn uitgebreid en de sfeer is uitstekend. U kunt hier vandaan rechtstreeks teruglopen naar Eau Rouge via een vlak bospad in ongeveer 15-20 minuten.

BUS-STOP & BLANCHIMONT (Bochten 16, 17 & 18)

Nabij de Bus-stop chicane zijn nog fatsoenlijke staanplaatsen te vinden, maar er is beperkte ruimte bij de beste kijkpunten – tenzij je zin hebt om een steile helling te beklimmen. De uitzichten worden ook gedeeltelijk geblokkeerd door de aanwezige tribune. Er zijn echter geen tribunes op de snelle Blanchimont-sectie, maar de uitzichten zijn hier beperkt tot die van het pad dat langs het hek loopt. Niet echt fijn toeschouwen dus!

Voor de bezoekers is er speciaal deze brochure met handige en praktische informatie over het circuit gepubliceerd – de brochure is op de website van het Circuit de Spa-Francorchamps beschikbaar gesteld!

Tips:

  • Mocht je een weekendticket gekocht hebben, is het zeer aan te raden om de vrijdag te gebruiken om rond te lopen en enkele kijkpunten te vergelijken tijdens de vrije trainingen.
  • Wil je ons aanbod van entreetickets voor de Grand Prix van België bekijken? Klik dan hier om daar direct naar toe te gaan.
  • Liever op de Max Verstappen-tribune plaatsnemen? Bezoek dan Verstappentravel.nl voor de laatste nieuws omtrent de MV-tribunes in Spa.

We hopen dat deze staanplaatsen gids voor Spa-Francorchamps behulpzaam is geweest? Mail ons hier als u tips of verbeteringen wilt delen met ons.

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.