Staanplaatsen gids Red Bull Ring Formule 1 Oostenrijk – Spielberg
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Staanplaatsen gids Red Bull Ring Formule 1 Oostenrijk – Spielberg

26 juni 2018 - directie

Op deze pagina vind je onze staanplaatsen gids voor de Red Bull Ring.

Heb je staanplaatsen gekocht voor de Red Bull Ring en vraag je je af waar je het best kunt staan? Lees dan verder om de hotspots te ontdekken!

Sinds het circuit in 2014 weer terug op de F1-kalender te vinden is, begeeft het Formule 1-circus zich jaarlijks naar de Red Bull Ring. De baan is in beheer van het team van Max Verstappen: Red Bull Racing. De thuisrace van Red Bull Racing wordt verreden in een prachtige omgeving. De Red Bull Ring ligt namelijk genesteld in een groen glooiend landschap met Oostenrijkse bergtoppen op de achtergrond.

Het circuit heette voorheen de Osterreichring (tot 1987) en later nog de A1 Ring (1997-2003). De baan bevat slechts 10 bochten, meet 4.318 meter en staat bekend om zijn snelle haakse bochten. De gemiddelde snelheid voor het baanrecord gedurende een race ligt boven de 230 km/u!

Staanplaatsen gids Red Bull Ring

De staanplaatsen zone bevindt zich voornamelijk tussen bocht 3 en 4 van het circuit. Het goede nieuws is dat je, in tegenstelling tot heel veel andere evenementen, goed zicht hebt op een groot deel van de baan. Doordat de baan lager ligt dan de omgeving heb je als toeschouwer een fantastisch vogelperspectief. Nog meer goed nieuws: rondom de staanplaatsen zone bevinden zich vier grote schermen die de toeschouwer op de hoogte houden van de ontwikkelingen elders op de baan.

De uitgang van bocht 3 heeft onze voorkeur boven de overige plekken.  Hier zie je de Formule 1-bolides tot het uiterste gedwongen worden. Tussen bocht 3 en 4 bevindt zich een rechte stuk waar je de auto’s vooral voorbij ziet sjezen. Aan het einde van dit rechte stuk bevinden zich ook noemenswaardige staanplaatsen. Vlak voor bocht 4 zie je de F1-coureurs aanremmen en wellicht zelfs een inhaalpoging wagen. Hier bevindt zich namelijk een van de maar liefst drie DRS-zones van de Oostenrijkse GP dit jaar.

Wat mee te nemen?

Voor de staanplaatsen raden wij aan: stevige loopschoenen, campingstoeltje indien gewenst en een extra batterij voor je spiegelreflex camera.  Tegen de elementen: zonnebrandcrème en hoed als het zonnig is en een paraplu en / of regenjas of poncho in geval van regen.

Tips:

  • Mocht je een weekendticket gekocht hebben, is het zeer aan te raden om de vrijdag te gebruiken om rond te lopen en enkele zichtpunten te vergelijken tijdens de vrije trainingen.
  • Wil je ons aanbod van entreetickets voor de Grand Prix van Oostenrijk bekijken? Klik dan hier om daar direct naar toe te gaan.
  • Liever op de Max Verstappen-tribune plaatsnemen? Bezoek dan Verstappentravel.nl voor de laatste nieuws omtrent de MV-tribunes op de Red Bull Ring.

We hopen dat deze staanplaatsen gids voor de Red Bull Ring behulpzaam is geweest? Mail ons hier als u tips of verbeteringen wilt delen met ons.

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.

Winkelmand (0)

Geen producten in de winkelwagen.

Andere wensen? Vraag het ons!

Product
{{ currentProduct }}