Grand Prix® van Portugal - Portimão 2022

Grand Prix® van Portugal - Portimão 2022

Formule 1 Portugal

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Portugal - Portimão 2022

De kaartverkoop voor dit evenement is nog niet gestart. U kunt zich met uw e-mailadres inschrijven voor de nieuwsbrief van dit evenement en wordt op de hoogte gehouden zodra er kaarten beschikbaar komen.

MailChimp consent

Grand Prix® van Portugal - Portimão 2022

F1 Portugal – Portimão 2022

Het Algarve International Circuit is het strijdtoneel voor de Grand Prix van Portugal – Portimão 2022. Het racecircuit biedt plek voor 100.000 man, is 4.692 meter lang en gelegen in Portimão, Portugal. De prachtige Portugese naam luidt Autódromo Internacional do Algarve, maar gewoonlijk ook Portimão Circuit genoemd. Het complex bevat naast het racecircuit ook een kartbaan, technologiepark, vijfsterrenhotel, sportcomplex en appartementen. De Grand Prix van Portugal – Portimão is dus een mooie additie aan de 2020 F1-kalender.

De bouw is in oktober 2008 voltooid. Het circuit is vervolgens goedgekeurd door zowel de FIM op 11 oktober 2008 als de FIA ​​twee dagen later.

Het circuit is ontworpen door Ricardo Pina, Arquitectos. In oktober 2010 kwamen de teams overeen om het Portimão Circuit samen met Bahrein toe te voegen aan het testschema van de Formule 1.

In september 2013 is het bedrijf dat het circuit beheert, Parkalgar Serviços, overgenomen door Portugal Capital Ventures. Dit is een Portugese staatsbedrijf dat actief is op het gebied van risicokapitaal Hierdoor is het circuit feitelijk onder staatsbeheer heeft geplaatst. De verkoop is ingeluid door de schulden van Parkalgar Serviços op dat moment.

Terugblik 2020

Op 25 juli 2020 kondigt de FIA aan dat het circuit van 23 tot 25 oktober 2020 de Portugese Grand Prix van Formule 1 zou organiseren, als onderdeel van een herziene kalender. Dat laatste is uiteraard het gevolg van de geannuleerde races veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.

Max Verstappen rijdt tijdens deze editie naar een verdienstelijk 3e plaats achter de Mercedes van Hamilton en Bottas. Het zou op dat moment de 40e podium betekenen voor onze landgenoot.

Terugblik 2021

Medio februari kondigtdede FIA aan dat het 3e raceweekend van 2021, tot op dat moment leeg gehouden vanwege het afhaken van de Vietnamese GP, aan Portugal werd gegund. Hierdoor keerde de Portugese GP ook in 2021 terug onder de naam Grand Prix van Portugal – Portimão 2021.

Max Verstappen eindigde tijdens deze editie op P2 in een Mercedes sandwich. Hij moest Lewis Hamilton voor zich dulden, die zijn 97ste zege in de Formule 1 binnenhaalde. Valtteri Bottas, teamgenoot van Hamilton, completeerde het podium.

Vooruitblik 2022

Zoals het nu lijkt, zal de GP plaatsvinden van 22 april tot en met 24 april 2022. De belangrijkste dag van dit evenement, de racedag, is 24 april. Wij hopen dat het weer een spectaculaire race gaat zijn, waar veel F1 fans bij aanwezig mogen zijn!

Copyright © 2022 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.