Formule 1 Grand Prix aanbod
Grand Prix® van Groot-Brittannië - Silverstone 2021

Grand Prix® van Groot-Brittannië - Silverstone 2021

Formule 1 Groot-Brittannië

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Groot-Brittannië - Silverstone 2021

De Grand Prix van Groot-Brittannië – Silverstone vindt plaats op het historische Silverstone Circuit. De baan staat tijdens het (officiële) eerste F1-kampioenschap van  1950 op de kalender. Het is daarmee een van de vier circuits van de huidige kalender die er toen ook al bij waren. De andere circuits zijn Spa, Monza en Monaco. Het Silverstone circuit meet 5.891 meter en telt 18 bochten. In bocht Stowe kun je de meeste inhaalacties verwachten. De Grand Prix van Groot-Brittannië – Silverstone staat bovendien vooral bekend om de bochtencombinatie Maggotts, Becketts & Chapel. Een traktatie voor de Formule 1-coureurs als zij met hoge snelheid door de aaneengeschakelde S-bochten scheuren.

Deze snelle bochtencombinatie vormt de achtergrond van een geniale inhaalactie van Max Verstappen op Nico Rosberg in 2016. Op een nat circuit, en voor P2, zet Max zijn bolide naast die van Nico. Laatstgenoemde maakt net een klein stuurfoutje bij het ingaan van Maggots. Max zet vakkundig door en neemt de tweede plek over. Uiteindelijk droogt de baan op in het voordeel van de snellere Mercedes. Het kost Nico vervolgens veel pijn en moeite om de Nederlander voorbij te gaan. Ongeoorloofd advies over de boordradio zorgt ervoor dat de Duitser na de finishvlag een tijdstraf van 10s ontvangt. Max komt op slechts 1.3s achter Nico binnen. De Nederlander wordt zodoende alsnog gepromoveerd tot een welverdiende tweede plek.

Grand Prix van Groot-Brittannië – Silverstone 2019

In 2019 kent Max een uitstekende race waar de Limburger strijdt om P2 met beide Ferrari’s (Leclerc en Vettel) en Bottas (Mercedes). Leclerc geeft veel weerstand, mede omdat Max de Monegask twee weken eerder in Spielberg rijles had gegeven. Dankzij kordaat optreden van de Red Bull Racing-pitscrew wordt Max van Leclerc verlost door snel te reageren op een virtuele safety car.  Max begint snelle rondetijden te noteren en nadert Vettel op P3 die net als Bottas op P2 niet gestopt was onder de virtuele safety car. Max gaat de Duitser voorbij, maar Vettel verremt zich bij de volgende bocht en schept de Limburger. Wonder boven wonder kan Max zijn weg vervolgen om op P5 binnen te komen.

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.