Grand Prix van Silverstone 2024 raceverslag: Hamilton wint na 2.5 jaar!
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix van Silverstone 2024 raceverslag: Hamilton wint na 2.5 jaar!

8 juli 2024 - Megan

Overwinning voor Hamilton

Lewis Hamilton pakte op Silverstone pakte voor het eerst sinds tweeënhalfjaar een overwinning – extra speciaal voor hem bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. In een spannende race hield de Mercedes-coureur Max Verstappen en Lando Norris achter zich om als eerste te finishen.

In moeilijke race met gemixte omstandigheden op Silverstone leverde de zevenvoudig kampioen Hamilton een prachtige prestatie. Hij ging goed om met de regenbuien, belangrijke bandenkeuzes die gemaakt moesten worden en een Max Verstappen die op het einde steeds dichterbij kwam.

Start van de Grand Prix van Silverstone 2024

Bij de start van de Grand Prix van Silverstone 2024 kwam polesitter George Russell in eerste instantie goed weg. Verstappen maakte ook een goede start  en kon de derde plek van Norris overnemen. Maar al snel ontvouwde zich al snel een spannende strijd tussen de twee Mercedessen en het McLaren-duo Norris en Oscar Piastri. Wisselende weersomstandigheden zorgden voor verschillende strategieën tijdens de Grand Prix van Silverstone 2024.

Op een gegeven moment kreeg George Russell problemen met zijn auto. Hij bleek problemen te hebben met het watersysteem – dat essentieel voor de motor is. De Brit moest zijn auto parkeren in de garage, helaas tijdens zijn thuis race.

Max Verstappen’s race

Verstappen wist in een spannende Grand Prix van Groot-Brittannië, gekenmerkt door wisselvallig weer, een knappe tweede plaats te bemachtigen. De race begon droog, met Verstappen op P3. De regenbui die volgde bracht echter roering, waardoor hij werd ingehaald door de McLaren’s van Norris en Piastri.

De Nederlander herpakte zich met een goed getimede bandenwissel naar intermediates en pakte de derde plek terug. Toen de baan vervolgens weer opdroogde deed Verstappen een nieuwe bandenwissel en wist hij Norris in te halen zodat hij op de tweede plek terecht kwam. Hoewel de Red Bull coureur zijn best deed om Hamilton, de race leider, in te halen, lukte het hem niet. Hij finishte als tweede.

Volgende Race

De volgende race vindt plaats in Boedapest voor de Grand Prix van Hongarije. Bekijk hier onze Formule 1-kalender voor het hele 2024 seizoen.

Ideal logo Paypal Logo Mastercard Logo Visa Logo
ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.