Grand Prix van Spanje 2024 raceverslag: prachtige race in de Spaanse zon
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Grand Prix van Spanje 2024 raceverslag: prachtige race in de Spaanse zon

3 juli 2024 - Megan

Overwinning voor Verstappen

Max Verstappen boekte een dominante overwinning in de Grand Prix van Spanje 2024, waar hij de druk van pole-sitter Lando Norris wist te weerstaan om zijn zevende zege van het seizoen te pakken.

De Red Bull-coureur nam al in de derde ronde de leiding over van George Russell, die vanaf de vierde startplek dankzij een uitstekende start kort voorop reed. Verstappen kwam na een gevecht met Norris weer langs Russell met een gewaagde inhaalactie aan de buitenkant van de eerste bocht.

Norris zat er bijna

Norris koos voor een latere pitstop dan Verstappen, met de hoop de Nederlander in de slotfase van de Grand Prix van Spanje 2024 te kunnen inhalen. De Brit kwam dichtbij, maar slaagde er net niet in om Verstappen in te halen.

Lewis Hamilton pakte het laatste podiumplekje voor Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen pakte in de 52e ronde de derde plek over van teamgenoot Russell. Dit werd de 198e podiumplaats van de Brit in de F1 tijdens de Grand Prix van Spanje 2024. De zevenvoudig wereldkampioen moest sinds de Grand Prix van Mexico van vorig jaar wachten op zijn terugkeer op het podium.

Na een slechte start zakte Hamilton naar P4 – maar uiteindelijk was hij sneller dan Russell tijdens de Grand Prix van Spanje 2024. Hij gebruikte een soft-medium-soft strategie om op de derde plek te eindigen, vijf seconden voor zijn teamgenoot. Russell eindigde als vierde, terwijl Charles Leclerc als vijfde eindigde.

Volgende Race

De volgende race vindt plaats in Spielberg voor de Grand Prix van Oostenrijk. Bekijk hier onze Formule 1-kalender voor het hele 2024 seizoen.

Ideal logo Paypal Logo Mastercard Logo Visa Logo
ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen