GP van de Verenigde Staten: een spannende race!
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van de Verenigde Staten: een spannende race!

23 oktober 2023 - Megan

Bij de Grand Prix van de Verenigde Staten behaalde Max Verstappen zijn vijftigste overwinning in de Formule 1, ondanks aanzienlijke remproblemen. De Nederlandse coureur, rijdend voor Red Bull, startte de race vanaf de zesde positie en wist halverwege de race de leiding over te nemen. Aanvankelijk leidde Lando Norris gedurende de eerste 28 ronden, nadat hij bij de start polesitter Charles Leclerc had ingehaald in de eerste bocht.

Lando Norris werd echter ingehaald door een snel rijdende Lewis Hamilton. Ondanks de remproblemen van Verstappen bleef de Mercedes-coureur het gat in de laatste fase van de race verkleinen. Uiteindelijk kwam Hamilton echter tijd tekort en eindigde als tweede, terwijl Lando Norris als derde finishte. Carlos Sainz eindigde als vierde en Sergio Pérez behaalde de vijfde plaats.

Diskwalificatie

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn Lewis Hamilton en Charles Leclerc gediskwalificeerd. Beide auto’s werden niet goedgekeurd tijdens de technische inspectie na de race. De FIA ontdekte dat de plak van de vloer van de auto’s teveel versleten was.

Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda mocht dan niet als eerste over de finish hebben gereden, maar hij was wel een echte winnaar. Hij begon als elfde, wat al een sterke startpositie was. Gedurende de Grand Prix van de Verenigde Staten zagen we de Japanse coureur constant in of rond de top tien racen. In de slotfase van de Austin Grand Prix had Yuki Tsunoda een aanzienlijke voorsprong op Alex Albon. Toen besloot hij om zachte banden te halen en voor de snelste raceronde te gaan, waardoor hij ook nog eens een extra punt zou bemachtigen. Dit bleek een slimme zet te zijn van AlphaTauri, want aan het einde heeft Tsunoda  inderdaad de snelste ronde van de Grand Prix van de Verenigde Staten te pakken.

 

 

Ideal logo Paypal Logo Mastercard Logo Visa Logo
ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen