GP van Canada 2023 feiten en statistieken: Verstappen zorgt voor 100e overwinning voor Red Bull
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van Canada 2023 feiten en statistieken: Verstappen zorgt voor 100e overwinning voor Red Bull

19 juni 2023 - Megan

Max Verstappen heeft opnieuw een overwinning behaald – dit keer in Canada. Zijn zesde van dit seizoen. Alonso en Hamilton complementeerden de top drie. Het was tevens de 100e overwinning voor Red Bull in de Formule 1.

Verstappen begon op pole en maakte zich snel uit de voeten om de leiding in handen te houden. Ondertussen had Hamilton Alonso in aanloop naar de eerste bocht al ingehaald, terwijl de Spanjaard ook onder druk kwam te staan van George Russell, teamgenoot van Hamilton. Uiteindelijk lukte het Fernando Alonso toch wel om Hamilton weer in te halen en de tweede plek te behouden. Hoewel de Brit zijn best deed om het gat te dichten, moest hij toch genoegen nemen met de derde plaats.

Charles Leclerc en Carlos Sainz eindigden op de vierde en vijfde plek. Sergio Pérez complementeerde de top zes. Verder deed Alex Albon het ook heel goed – hij eindigde in de punten op de zevende plek.

Er hoefde geen rode vlag te komen tijdens de Grand Prix van Canada 2023, maar wel was er een safety car nodig. George Russell raakte vol de muur en kon een tijdje doorrijden na een pitstop, maar moest vanwege remproblemen toch eerder stoppen met de race.

 

Ideal logo Paypal Logo Mastercard Logo Visa Logo
ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.

Winkelmand (0)

Geen producten in de winkelwagen.

Andere wensen? Vraag het ons!

Product
{{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.