GP van Bahrein – Feiten en Statistieken: Max wint de race en Alonso wordt derde!

Het was een makkelijke race voor Verstappen met een goed resultaat. Vanaf het moment dat de lichten uit gingen tot het moment dat de Nederlander over de eindstreep reed, was hij oppermachtig. Teamgenoot Pérez komt als tweede over de finish. Na een inhaalrace komt Fernando Alonso als derde over de lijn – zijn eerste podium sinds Qatar 2021.

Bij de start van de Grand Prix is Max Verstappen goed weg. Hij behoudt de leiding terwijl Sergio Pérez achter hem een plekje verliest aan Charles Leclerc. Ook Lewis Hamilton heeft een goede start, die meteen Fernando Alonso en teamgenoot George Russell weet in te halen. Lance Stroll tikt Alonso even aan, maar beide coureurs kunnen de race gewoon hervatten.

Ronde 10 is wanneer Pierre Gasly als eerste coureur de pitstraat in komt rijden voor nieuwe banden. Niet veel later volgen meer coureurs uit het achter- en middenveld. Ook de top vijf gaat naar binnen. Terwijl de Red Bulls naar de softs gaan, krijgt Leclerc de harde band onder zijn auto. Ondertussen krijgt Esteban Ocon een tijdstraf van vijf seconden omdat hij bij de start niet goed in zijn vak stond.

Het blijkt een miserabel Formule 1-debuut voor Oscar Piastri. In de veertiende ronde moet hij stoppen. Hij kwam in de pits voor een probleem met zijn stuur, maar het blijkt meer dan dat te zijn. Ook bij teamgenoot Lando Norris gaat het niet vlekkeloos.

Checo komt in de tussentijd dichter bij Charles Leclerc, die tweede rijdt. Het duur dan ook niet lang voor de Mexicaan de Monegask inhaalt. Ook komt er nóg een straf voor Ocon – de tijdstraf die hij eerder kreeg is niet goed uitgevoerd, dus er komen weer vijf seconden bij. Tot overmaat van ramp blijkt er nóg een straf van vijf seconden bij te komen, dit keer voor het te hard tijden in de pitstraat. Bij Alpine geloven ze het wel en besluiten ze de race voor de Fransman te stoppen.

Aston Martin rijdt een goede race. Ondanks de recente operatie van Lance Stroll weet hij mooie inhaalacties te verrichtten. Op hetzelfde moment vecht teamgenoot Alonso met Hamilton. Terwijl Verstappen voor zijn tweede pitstop naar binnen gaat, lukt het Alonso om de Brit in te halen, waardoor hij naar de vijfde plek gaat.

Dan gaat het compleet mis voor Charles Leclerc. Zijn Ferrari valt uit en hij staat stil langs de baan. Er komt kort een virtual safety car, waardoor niemand de tijd heeft om eventueel nog een keer te pitten. Goed nieuws voor Alonso en Hamilton, want die kunnen zich weer een plek omhoog vechten.

Alonso komt steeds dichter bij Sainz. De Ferrari-coureur krijgt via zijn board radio te horen dat hij moet vechten voor zijn positie, maar het duurt niet lang voor de Aston Martin-coureur er tóch langs gaat. Daardoor rijdt hij nu op de derde plek.

In de tussentijd rijdt Verstappen een race alleen. Rijdende op de eerste plek heeft hij een voorsprong van ruim tien seconden op Pérez. Ook de Mexicaan heeft het niet heel spannend – zijn voorsprong op Alonso is maar liefst 24 seconden. De Nederlander wint dan ook als oppermachtigste de Grand Prix van Bahrein, terwijl Checo tweede wordt en Alonso derde. Het is zijn eerste podium sinds Qatar 2021.

 

Archief

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.