GP van Mexico Feiten & Statistieken: Record voor Max met veertien overwinningen
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van Mexico Feiten & Statistieken: Record voor Max met veertien overwinningen

31 oktober 2022 - Megan

(Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Vooraan starten de coureurs met verschillende strategieën. Terwijl Max op de zachte band begint, staan beide Mercedes coureurs op mediums. Ook Pérez en Sainz staan op de zachte band.

De lichten gaan uit en de auto’s geven gas. Het is een lang stuk tot aan de eerste bocht, maar Max behoudt de leiding. De Mercedessen zijn in een kort gevecht met elkaar en Hamilton weet zijn teamgenoot in te halen. Pérez pakt Russell aan de buitenkant en gaat naar de derde plek. Het publiek gaat los.

Ondertussen rijden de Ferrari-coureurs op de vijfde en zesde plek, voor Alonso en Bottas. De Fin heeft in de eerste ronde twee plekken verloren. Wie wél heel goed weg is, is Stroll. In de eerste ronde wint hij maar liefst zeven plaatsen.

Verstappen loopt niet echt weg bij Hamilton. Zijn voorsprong bedraagt ongeveer anderhalve seconde. Ondertussen klaagt de Nederlander over weinig grip. Het is een vrij rustige race als Gasly Stroll inhaalt met een gewaagde inhaalactie. De Fransman komt van ver maar verremt zich en drukt de Canadees buiten de baan. Hierdoor krijgt de AlphaTauri-coureur een tijdstraf van vijf seconden en één strafpunt. Gasly zit écht dicht bij een schorsing aangezien hij nu op een totaal van tien punten zit. Als een coureur op twaalf punten komt, volgt een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd.

Even later is Lance Stroll de eerste die de pitstraat inrijdt. Hij gaat van de mediums naar de softs. Van Red Bull is Pérez de eerste die die een pitstop maakt. Helemaal soepel gaat het niet en na een pitstop van vijf seconden rijdt hij terug de baan op. Max geeft inmiddels aan dat zijn banden echt op zijn en wisselt twee rondes later ook naar de andere banden. Beide Red Bull-coureurs rijden nu op de mediums. Ook de Mercedessen gaan wisselen maar stappen over op de harde band. De volgorde is hetzelfde als voor de pitstops – Max, Lewis, Checo, George.

In de strijd om de tweede plek komt Pérez heel dichtbij, maar een echte inhaalactie lukt niet. Sainz klimt naar de vijfde positie, maar meer lijkt er voor de Spanjaard en teamgenoot Leclerc niet in te zitten. Hamilton en Russell klagen beiden over de snelheid en grip van de harde band. Toch rijdt Lewis wel de snelste ronde.

Met nog achttien rondes te gaan ligt Verstappen elf seconden voor op de zevenvoudig wereldkampioen. Daniel Ricciardo is verder iets te enthousiast op zijn nieuwe banden. Hij probeert Tsunoda in te halen, maar raakt de Japanner in zij zijkant. De AlphaTauri-coureur weet de pits nog te halen maar het is einde race voor hem. De schade is te groot om te herstellen. De Australiër krijgt tien seconden tijdstraf voor het incident. Een aantal rondes blijkt de tweede uitvaller van de dag – Fernando Alonso. Door technische problemen stopt zijn race eerder. Een virtual safety car komt de baan op, maar niemand pakt de kans om nog een pitstop te maken.

De rest van de race verloopt rustig. Verstappen pakt zijn veertiende overwinning met vijftien seconden voorsprong op Lewis Hamilton. Nooit eerder won een Formule 1-coureur zóveel races in één seizoen. Het record van dertien races deelde de Nederlander met Schumacher en Vettel, maar nu schrijft hij geschiedenis. Weliswaar werden er jaren geleden minder races gereden, dus procentueel staat Max nog niet aan kop. Weet hij de overige twee races ook te winnen, dan mag Max zich écht recordhouder noemen. Hamilton wordt tweede en Pérez wordt derde bij zijn thuisrace.

De volgende race vindt over twee weken plaats in Brazilië. In Sao Paolo is het ook weer tijd voor een sprintrace. Bekijk de sprint op hett Autódromo José Carlos Pace op zaterdag om 20:30 en de race op zondag om 19:00.

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.

Winkelmand (0)

Geen producten in de winkelwagen.

Andere wensen? Vraag het ons!

Product
{{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer