GP van Canada Feiten & Statistieken: Verstappen heer en meester in Montreal – Leclerc raakt verder achterop
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van Canada Feiten & Statistieken: Verstappen heer en meester in Montreal – Leclerc raakt verder achterop

20 juni 2022 - teun

Photo by Getty Images.

Al snel was duidelijk dat Leclerc vanwege een motorwissel vanaf achteraan moet starten tijden de Grand Prix van Canada. Opnieuw kansen voor Verstappen om verder uit te lopen op zijn grootste concurrent dus. Of moeten we Perez als de grootste uitdager van de Nederlander gaan zien? Voorlopig blijkt het een one-man show. Want waar de concurrentie blijft verzaken, blijft Verstappen winnen. Carlos Sainz wordt tweede in Canada, Lewis Hamilton derde. 

Max Verstappen gaf zijn concurrentie geen moment hoop in het Canadese Montreal. Op het Circuit Gille-Villeneuve was de Nederland vanaf het eerste moment het beste. Verstappen domineert de vrije trainingen (alleen P3 laat de Nederlander een beetje lopen). Opvallend genoeg blijkt al hier dat Alonso in zijn Alpine het best kan aanhaken, en dat bevestigt de Spaanse routinier in de kwalificatie. Alonso kwalificeert zich knap als tweede, op gepaste afstand van Verstappen. Op het natte semi-stratencircuit rijdt Sainz de derde tijd. Perez valt uit in Q2 en start als dertiende. Leclerc start vanwege zijn motorwissel vanaf de negentiende positie.

Verstappen is goed weg in Montreal en heeft ruim twee seconden voorsprong op Alonso op het moment dat Sainz zijn landgenoot in de derde ronde weet te passeren. Deze voorsprong weet de Nederlander ook ten opzichte van die andere Spanjaard (Carlos Sainz) vast te houden. In de achtste ronde van de GP van Canada is het einde verhaal voor Perez. Motorproblemen dwingen de Mexicaan zijn Red Bull te parkeren en veroorzaakt daarmee de eerste virtual safety car van de wedstrijd. 

Verstappen duikt naar binnen voor een goedkope pit stop. Sainz en Alonso blijven buiten. Zes rondes later zit Max alweer aan de staart van Alonso en passeert de tweevoudig wereldkampioen zonder problemen. Problemen zijn er wel voor Mick Schumacher. Op het moment dat Zhou Schumacher passeert, begeeft zijn Haas het. Tijdens de virtual safety car die daarop volgt, duikt Sainz naar binnen. Alonso blijft ook nu buiten.

We maken een sprong in de wedstrijd. Leclerc heeft zich inmiddels vanuit het achterveld naar de zesde positie gereden en komt in de 42e ronde naar binnen voor zijn eerste bandenwissel. De Monegask valt door een matige stop terug tot plek 12. Max rijdt op dit moment zo’n zes seconden voor Sainz en maakt één ronde dan Leclerc later zijn tweede stop van de wedstrijd. Verstappen sluit aan achter Hamilton. Een mooi beeld, maar het grote verschil in auto’s zorgt ervoor dat Verstappen de zevenvoudig wereldkampioen simpel kan passeren. 

Na een crash van Tsunoda in de 49e ronde volgt de eerste volledige safety car van de wedstrijd. Zestien rondes voor het einde volgt de groene vlag en kan de race worden hervat met Sainz op nieuwe banden pal achter Verstappen. 

Achter een prachtig gevecht tussen Sainz en Verstappen pakt Leclerc beide Alpines en rijdt zich knap naar de vijfde positie. Sainz, op de nieuwere banden, weet ronde na ronde de aansluiting met de regerend wereldkampioen te houden en zit constant binnen DRS-afstand. Maar tot een échte aanval komt het niet. Verstappen weet zijn koppositie knap te verdedigen en weet na de Grand Prix van Azerbeidzjan ook de Grand Prix van Canada op zijn naam te schrijven.

Leclerc weet zijn verlies enigszins te beperken, Perez blijft puntloos en Hamilton pakt zijn tweede podium van het seizoen. Het punt voor de snelste ronde gaat naar Sainz. Verstappen vergroot hiermee zijn voorsprong op Perez tot 46 punten. De voorsprong op Leclerc bedraagt inmiddels 49 punten. Op zondag 3 juli kan Verstappen zijn goede reeks voortzetten op Silverstone tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De race start om 16.00u Nederlandse tijd. 

Ideal logo Paypal Logo Mastercard Logo Visa Logo
ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.

Winkelmand (0)

Geen producten in de winkelwagen.

Andere wensen? Vraag het ons!

Product
{{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.