GP van Azerbeidzjan Feiten & Statistieken: Verstappen wint in de straten van Bakoe – Drama voor Ferrari
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van Azerbeidzjan Feiten & Statistieken: Verstappen wint in de straten van Bakoe – Drama voor Ferrari

13 juni 2022 - teun

Photo by Getty Images / Red Bull Content Pool.

Het begint bijna gewoonte te worden. Leclerc is de beste tijdens de trainingen en de kwalificatie, maar het is Red Bull dat er op zondag met de overwinning vandoor gaat. Zo ook tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Zowel Leclerc als Sainz vallen met problemen uit op het Baku City Circuit. Max Verstappen wint, Sergio Perez wordt tweede en George Russel eindigt als derde.

Ook in de Kaukasus oogt Ferrari het beste. Ze domineren de vrije trainingen en pakken in de persoon van Charles Leclerc pole position. Zijn zesde pole van het jaar alweer. Net als tijdens de Grand Prix van Monaco verslaat Perez zijn teamgenoot tijdens de kwalificatie. De Mexicaan kwalificeert zich als tweede voor Verstappen, die P3 pakt. Sainz rijdt de vierde tijd.

Een uitstekende start van Sergio Perez levert hem direct de koppositie op. De winnaar van de GP van Monaco is beter weg dan Leclerc en heeft ‘m in de eerste bocht al te pakken. Ook Verstappen is beter weg dan de Monegask, maar wordt geblokt en kan daardoor geen aanval inzetten. Verstappen zet Leclerc de eerste rondes flink onder druk, maar tot een inhaalactie komt hij niet.

In ronde 9 is het einde verhaal voor Carlos Sainz. Problemen met de Ferrari-motor dwingen de Spanjaard ertoe zijn race vroegtijdig te moeten afbreken. Tijdens de daaropvolgende virtual safety car duikt Leclerc, in tegenstelling tot Verstappen en Perez, naar binnen. Een matige stop volgt en de Monegask komt als derde terug op de baan. 

Een aantal rondes verder, waarin onder anderen een inhaalactie van Vettel ten opzichte van Ocon mislukt, komt Verstappen tot aan de staart van Perez. ‘No fighting’ klinkt het over de boordradio van Checo, en Verstappen passeert eenvoudig. 

In de twintigste ronde van de wedstrijd, nadat ook de beide Red Bull-coureurs naar binnen zijn geweest voor nieuwe banden, is het einde verhaal voor Leclerc. Met een flinke rookpluim achter de Ferrari rijdt de leider van de wedstrijd gedesillusioneerd de pit in. Een cadeautje voor Red Bull Racing. Verstappen herpakt de leiding, gevolgd door zijn teamgenoot Perez. Een masterclass van Verstappen volgt en de Nederlander loopt flink uit op de rest van het veld. 

Nadat ook de wedstrijd van Zhou wordt afgebroken vanwege motorproblemen, is het vervolgens Magnussen die de strijd vroegtijdig moet staken. Ook Stroll haalt het einde niet. Tsunoda kan wél door, ondanks problemen aan zijn achtervleugel. Flink wat duct tape zorgt ervoor dat de Japanner de wedstrijd kan uitrijden. Ondertussen zien we nog een mooie inhaalactie van Hamilton die ondanks de opgelopen fysieke klachten in de Mercedes knap vierde wordt. 

Verstappen wint, Perez wordt tweede (& pakt een extra punt voor de snelste ronde) en Russel eindigt als vierde. Volle punten voor Red Bull Racing, 0 punten voor Ferrari. Verstappen komt daarmee op 150 punten en vergroot zijn voorsprong op Leclerc tot 34 punten. Perez neemt de tweede plaats van de Monegask over. De Mexicaan heeft tot nu tot 129 punten bij elkaar gesprokkeld. 

Op zondag 19 juni gaat de strijd verder tijdens de Grand Prix van Canada op het Circuit Gilles Villeneuve. De race gaat om 20.00u Nederlandse tijd van start.

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.

Winkelmand (0)

Geen producten in de winkelwagen.

Andere wensen? Vraag het ons!

Product
{{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer