Servicegericht en transparant

Mexicaanse GP Feiten & Statistieken: Verstappen wint weer in Mexico-Stad – Perez derde in thuiswedstrijd!

8 november 2021 - teun

Photo by Red Bull Contentpool

Ook de Grand Prix van Mexico heeft Verstappen op zijn naam geschreven! Na een, door toedoen van een hinderlijke stofwolk, matig verlopen kwalificatie startte de Nederlander in Mexico-Stad vanaf de 3e plek. In eerste instantie klinkt dat teleurstellend, maar de geschiedenis wijst uit dat er genoeg te halen valt op het lange rechte stuk richting bocht 1. En zo geschiedde. Max pakte door een goede slipstream op Bottas direct de leiding in de race en gaf deze op imponerende wijze niet meer weg. Ruim 16 seconden kwam Verstappen eerder over de streep dan Hamilton.

Een grandioze race van Verstappen, maar ‘Driver of the Day’ was teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan reed een formidabele race op zijn thuis Grand Prix. Perez startte samen met Max op de tweede startrij en pakte direct de derde positie in de race nadat Bottas een kusje kreeg van Ricciardo en spinde. Vervolgens hield Checo de volledige race druk op bij Hamilton. Zo’n tien ronden voor het einde kwam de Mexicaan zelfs binnen DRS-afstand, maar tot een echte aanval kwam hij niet. Voor de derde race op rij finisht Max’ teamgenoot op het podium. Mede dankzij de goede prestaties van Perez heeft Red Bull ook bij de constructeurs weer aansluiting gevonden bij Mercedes.

Verstappen is opnieuw uitgelopen op Hamilton in de stand om het kampioenschap. De Nederlander schreef 25 punten bij. Bottas wist in de slotfase van de race de snelste ronde af te pakken. Zijn Britse concurrent werd tweede en pakte daarmee 18 punten, wat het verschil tussen beiden op 19 brengt. Met nog 4 races op de kalender blijft het ongekend spannend in de WK-strijd. De volgende race is komend weekend in Brazilië.

Wist u dat?

• Verstappen de eerste is die de GP van Mexico drie keer heeft gewonnen. Vóór afgelopen zondag nog gelijk stond met vier legendarische namen: Jim Clark, Alain Prost, Nigel Mansell en Lewis Hamilton;
  • Verstappen ook Jim Clark is gepasseerd heeft met de meeste ronden aan kop gereden op dit circuit;
  • Het voor Verstappen de derde achtereenvolgende overwinning is waarbij hij zijn voorsprong in het kampioenschap vergroot;
  • In dit seizoen de drie Grandprixs die Verstappen gewonnen heeft (Mexico, Red Bull Ring (twee keer) en Spa-Francorchamps, de hoogstgelegen banen zijn. En dat de volgende Interlagos in Brazilië is, waar we aankomend weekend heen gaan;
  • Kimi Raikonnen al twee keer in de laatste vier races 8ste is gefinisht. Daarvoor is hij sinds 2019 geen race meer in de top 8 gefinisht;
  • De P9 van Fernando Alonso zijn beste finish ooit was in Mexico, en zijn Alpine-team heeft in de laatste 17 races (laatste keer in Austin) slechts één keer gescoord;
  • Lando Norris eindigde op P10 voor wat slechts het 6e punt was dat McLaren in Mexico scoorde sinds het land in 2015 terugkeerde op de F1-kalender;
  • Antonio Giovinazzi van Alfa Romeo eindigde als 11e voor de 3e opeenvolgende race.