Oostenrijkse GP Feiten & Statistieken: Verstappen walst vrolijk verder op de Red Bull Ring!
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

7 juli 2021 - directie

Photo by GEPA pictures / Manfred Binder.

Voor het oog van tienduizenden Nederlandse fans op de Red Bull Ring in Spielberg boekte Max Verstappen zijn derde overwinning op rij, na de Grands Prix van Frankrijk en Stiermarken. De teller van zijn carrière staat inmiddels op vijftien. Verstappen behaalde zijn eerste Grand Slam overwinning in zijn carrière, won van pole, zette de snelste ronde neer en leidde van start tot finish.

Op het rostrum werd de Nederlandse coureur geflankeerd door Valtteri Bottas (Mercedes) en Lando Norris (McLaren). De McLaren-coureur ontving later de Driver-of-the-Day-award voor zijn race die op plek 3 eindigde. Norris is bezig aan een uitstekend seizoen. Rivaal voor Max in het kampioenschap, Lewis Hamilton (Mercedes), eindigde op plek 4.

Wist u dat?

• Verstappen zijn eerste Grand Slam overwinning behaalde in zijn carrière: de Limburger vertrok en won van pole, zette de snelste ronde neer en leidde van start tot finish;
  • De overwinning van Verstappen Honda’s 5e opeenvolgende overwinning was, de langste reeks voor het Japanse bedrijf sinds Ayrton Senna en Alain Prost in het seizoen 1988 voor McLaren;
  • Fernando Alonso zijn 4e puntenfinish op rij behaalde voor Alpine;
  • George Russell voor de 3e keer in zijn F1-carrière als 11e eindigde en nog steeds niet gescoord heeft voor Williams.

NC 31 Esteban Ocon Alpine Renault 0 DNF 0

* Verstappen scoorde een extra punt voor het rijden van de snelste ronde van de race. Perez kreeg een tijdstraf van 10 seconden, omdat hij een andere coureur van de baan duwde. Stroll kreeg een tijdstraf van 5 seconden voor te hard rijden in de pitlane. Tsunoda kreeg een tijdstraf van 5 seconden voor het overschrijden van de witte lijn bij de ingang van de pits. Raikkonen kreeg een drive-through penalty, omgezet in een tijdstraf van 20 seconden, voor het veroorzaken van een aanrijding. Mazepin en Latifi kregen stop-and-go-straffen van 10 seconden, omgezet in tijdstraffen van 30 seconden, omdat ze dubbele gele vlaggen niet respecteerden.

Ideal logo Paypal Logo Mastercard Logo Visa Logo
ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.