Franse GP Feiten & Statistieken 2021

23 juni 2021 - directie

Photo by Peter Fox/Getty Images.

Max haalt gram voor gemiste racewinsten in Bakoe en Spanje!

Het was een race die ons tot het einde op het puntje van onze stoel hield! Tandenknarsend en zenuwachtig tikkend met de voet keken wij naar de ontknoping van de gewaagde tweestop strategie van Red Bull Racing en Max Verstappen. En dit terwijl rivaal Mercedes slechts één keer de pits inging. Na een gevecht dat de hele Grand Prix voortduurt, gaat Max – met nog twee rondes te gaan – Lewis dan eindelijk voorbij voor de winst. Toeschouwers werden zodoende getrakteerd op een magistrale race met dito ontknoping!

Verstappen wist tijdens de race ook de snelste ronde te scoren en wist daarmee zijn eerste hattrick (pole, winst en snelste raceronde) veilig te stellen. Tot slot werd Max Verstappen ook nog eens verkozen tot Driver-of-the-Day!

Wist u dat?

• Verstappen voor het eerst in zijn F1-carrière een hattrick behaalde – pole position, raceoverwinning en snelste ronde;
  • Max Hamilton passeerde met minder dan 2 ronden te gaan, om zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten in plaats van te verliezen;
  • Hamilton voor het eerst sinds 2019 3 races zonder overwinning is gebleven;
  • In de tweede Red Bull Sergio Perez op het podium eindigde op het 50-jarig jubileum van het laatste podium van de beroemde landgenoot Pedro Rodriguez – en op het circuit waarop Rodriguez zijn laatste F1-start maakte;
  • Met P12 George Russell het beste resultaat van Williams in 2021 behaalde tot nu toe;
  • Er 0 uitvallers waren in de race voor de 10e keer in de geschiedenis van de F1 en voor de 6e keer in het turbo-hybride tijdperk.