Azerbeidzjaanse GP Feiten & Statistieken 2021

7 juni 2021 - directie

Photo by Maxim Shemetov – Pool/Getty Images).

Perez laat Red Bull Racing alsnog juichen na bandendrama Max!

In het zicht van de haven reed Max Verstappen zijn linkerachterband stuk op het rechte stuk en raakte met 360 km/h de controle kwijt over de race en zijn bolide. Rondenlang controleerde de Limburger de snelheid van de wedstrijd en leek er geen vuiltje aan de lucht om zijn derde winst van het seizoen te boeken en voor het eerst op het podium staan in Bakoe. Wat volgde was eerst een rode vlag voor de wedstrijd en daarna een sprintrace voor de laatste twee rondes van de race. De Nederlandse fans bleven gedesillusioneerd achter; waar Verstappen zijn voorsprong op nummer drie Hamilton kon uitbouwen met minstens 10 punten, leek de Brit de leiding over te gaan nemen.

De herstart leverde nog meer cruciale baanactie op. Hamilton schoot bij bocht 1 rechtdoor in een poging om ook Perez van de winst beroven, maar de Mexicaan bleef koel en gebruikte al zijn ervaring om laat te remmen en Hamilton onder druk te zetten. Checo, zoals zijn teamgenoot Max hem ook noemt, reed sowieso een fantastische GP in Bakoe, de plek waar hij in 4 jaar tijd al twee keer op het podium eindigde. Hier voegt de Sergio dus zijn eerste winst op dit circuit en voor Red Bull Racing aan toe en tweede in totaal.

Sebastian Vettel beleefde een primeur door zijn nieuwe werkgever Aston Martin de eerste podiumfinish in de sport ooit te bezorgen. De Duitser reed net als Checo een geweldige race en werd naderhand terecht uitgekozen tot Driver of the Day. Pierre Gasly completeerde het rostrum met zijn derde podium alweer voor Toro Rosso.