Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldig Nederlands paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Singapore.
Visum
Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen in Singapore. Bij aankomst wordt een gratis Social Visit Pass voor 14 of 30 dagen verstrekt, deze is op aanvraag te verlengen tot 90 dagen.
Reizen met minderjarige kinderen
Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.
Binnen de Schengenzone is het aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen.
Elektriciteit
De stekkers voor het elektriciteitsnetwerk volgen het Britse 3-pin model. Het is noodzakelijk om een adapter mee te nemen zodat u uw elektrische apparaten kunt opladen. Controleer uw apparaten op compatibiliteit met de netspanning van 230 Volt op 50 Hz.
Tijdsverschil
Ten tijde van de Grand Prix is het in Singapore 6 uur later dan in Nederland.
Klimaat
Singapore ligt vlak boven de evenaar en kent daarom geen zomer- of winterseizoen. De temperatuur schommelt altijd rond de 31 graden. ‘s Nachts ligt de temperatuur rond de 23 graden. De luchtvochtigheid is daarbij hoog.
Er valt veel meer regen dan in Nederland. De enige seizoenen die het land kent zijn de natte (van oktober tot april) en droge (van mei tot september) moesson. De verschillen tussen de natte en de droge tijd zijn echter niet zo groot.
Kleding
Voor het vele wandelen op en rondom het circuit zijn stevige loopschoenen aan te raden. Overdag zijn een zonnebril, hoed of pet en zonnebrandcrème noodzakelijk. Door het tropisch klimaat is het erg vochtig en kan het, met name overdag, flink regenen. Een extra shirt en een paraplu of poncho is dan ook handig om in te pakken. De paraplu mag u overigens niet gebruiken om te schuilen van de zon.
Vervoer
Singapore heeft een extreem goed openbaar vervoersnetwerk dat zowel efficiënt, snel als betrouwbaar is. Het meest handige vervoersmiddel is de metro, dat hier ook wel bekend staat als de Mass Transit Transport (MRT). De metrostations liggen verspreid door heel de stad. Andere soorten openbaar vervoer zijn bussen en taxi’s. Het is aan te raden om een Singapore Tourist Pass aan te schaffen. Hiermee kunt u onbeperkt gebruik maken van bussen, metro’s en treinen.
Verder kunt u dankzij de opkomst van fietsverhuurstations ervoor kiezen om gebruik te maken van een fiets in plaats van het OV. De huurfiets wordt steeds populairder onder de locals en het is tevens een zeer geschikt vervoersmiddel om de stad mee te verkennen.
Indien u van plan bent om een auto te huren, dan heeft u naast een geldig Nederlands rijbewijs ook een IRB (internationaal rijbewijs) nodig. Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB niet geldig in Singapore. IRB model 1968 wordt geaccepteerd. Neem naast het IRB altijd uw Nederlandse rijbewijs mee, men kan ernaar vragen.
Geld
De officiële munteenheid in Singapore is de Singaporese Dollar. De Singaporese Dollar is ook bekend onder de afkorting SGD en is herkenbaar aan het $ symbool.
U vindt in Singapore overal pinautomaten, zoals in banken, in MRT-stations, winkelcentra en op straat. Ook kunt u op de meeste plekken betalen met een pinpas of een creditcard, behalve in winkels in de wat meer lokale districten.
Zorg dus dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Singapore, bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. Controleer tevens of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Fooien
Bedieningsgeld is bij de hotel- of restaurantrekening inbegrepen. Het is niet gebruikelijk om fooi te geven. Op het vliegveld is het zelfs niet toegestaan om fooi te geven aan bijvoorbeeld kruiers. Bij taxichauffeurs kunt u het bedrag afronden.
Veiligheid
Singapore is een ongelooflijk veilig land met een relatief weinig criminaliteit. Mensen uit alle lagen van de bevolking gebruiken het openbaar vervoer, en het personeel is goed opgeleid en behulpzaam. In alle districten liggen politiebureaus die dag en nacht geopend zijn, en altijd op stand-by staan in geval van nood.
Actuele informatie over veiligheidsrisico’s in het buitenland wordt verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken via nederlandwereldwijd.nl, via Twitter @247BZ en via de Reisapp Buitenlandse Zaken.
Afval
Singapore staat bekend als één van de schoonste steden ter wereld. Het weggooien van afval op onbestemde plekken kan u een fikse boete opleveren. Doe uzelf en het milieu een plezier en gooi uw afval in een afvalbak.
Gezondheid
Inentingen
Inentingen zijn niet verplicht voor uw reis naar Singapore. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Meer informatie over reizigersadvies en inentingen wordt verstrekt door het LCR.
Muggen
In Singapore komen ziekten voor die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en/of dengue koorts/knokkelkoorts. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten.
Drinkwater
De kwaliteit van het leidingwater in Singapore valt ruim binnen de drinkwaterrichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en is dus veilig om te drinken.
Hulp in het buitenland / Noodgevallen
In geval van nood, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname in het buitenland, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het contactcenter van dit ministerie is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer +31 247 247 247, ook vanuit het buitenland. Het ministerie geeft bovendien informatie via de Reisapp Buitenlandse Zaken.
Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid en veiligheid. Race Experience aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van het hanteren van bovenstaande adviezen.