Campingplek – GP België – Formule 1 Spa Francorchamps 2022Verblijf naast het circuit!

25 t/m 29 augustus 2022

 205 Prijs per campingplaats (max. 5 personen)

Boek hier uw campingplekken voor F1 Grand Prix van België – Spa-Francorchamps 2022. Verblijf naast het circuit en mis niks van de Formule 1-actie. Entreeticket(s) voor de Grand Prix van België zijn optioneel bij te boeken. 

Wissen
Ik wil een maatwerk arrangement

Inbegrepen bij deze reis:

 • Op basis van eigen vervoer
 • Plaats (40 m²) in "green" of "yellow" zone - donderdag tot maandag
 • F1-tickets, -reizen en -experiences
 • Veilig en goed voorbereid op reis
 • Persoonlijk en deskundig advies
 • Servicegericht en transparant

Campingplek – GP België – Formule 1 Spa Francorchamps 2022

GP België – Spa-Francorchamps 2022: Campingplek Yellow of Green vanaf € 205 per plaats van donderdag 25 t/m maandag 29 augustus 2022

Het circuit Spa-Francorchamps behoort tot de mooiste circuits op de Formule 1-kalender. Al jaren weten tienduizenden Nederlanders hun weg te vinden naar dit circuit in de Belgische Ardennen. Wilt u de GP van België 2022 ook zo graag bezoeken, maar bent u niet van plan om honderden euro´s uit te geven? Kies dan voor de campingplekken vlak naast het circuit!

Ook dit jaar biedt het circuit twee verschillende campinglocaties aan waar u voor een prikkie kunt overnachten. De campingplekken zijn beschikbaar vanaf donderdag 08.00 uur tot maandag 11.00 uur. U kunt dus het hele weekend genieten van een geweldige Formule 1-beleving. U kunt kiezen voor een plek in de “groene” of “gele” zone. Voor tickets tot de Max Verstappen Tribune of staanplaatsen raden wij aan om gebruik te maken van Camping Green. Voor tickets nabij de hoofdingang (Gold Grandstands) raden wij Camping Yellow aan.

De campingplekken betreffen plekken op een Formule 1-camping. Dit betekent dat de camping alleen voor de Belgische Grand Prix beschikbaar wordt gesteld. Er zullen voorzieningen aanwezig zijn welke u voorzien van de basis behoeftes. Let op, dit betreffen tijdelijke sanitaire voorzieningen. Op uw campingplek beschikt u niet over stroom of water. Meer weten over de camping? Bekijk dan het kopje ¨Informatie Campingplek Yellow/Green¨.

U kunt boeken door op de groene bestelbalk te klikken in uw scherm.  Selecteer eerst het type camping alvorens door te gaan.  Entreeticket(s) voor de Formule 1 in België kunt u bij de volgende stap eenvoudig (naar keuze en beschikbaarheid) bijboeken.

F1 België 2022 – Campingplek:

 • Campingplek van 40 m² (max. 5 personen);
 • Maximaal 1 tent of voertuig (bijv. camper) per plek;
 • Auto dient geparkeerd te worden op uw plek (binnen de grenzen van 40 m²);
 • Tijdelijke sanitaire faciliteiten;
 • Geen water- en stroom voorzieningen op uw plaats;

F1 België 2022 bij te boeken:

 • Entreeticket voor F1 België 2022 naar keuze (middels pop-up scherm nadat u de bestelling plaatst);

F1 België 2022 uw garanties*:

 • Géén verborgen kosten;
 • Getoonde prijs is inclusief BTW, (toeristen)belastingen en toeslagen;
 • Uw boeking valt onder de Reizigersvoorwaarden van de ANVR;
 • Getoonde prijs is inclusief service- en administratiekosten;
 • Veilig en vertrouwd boeken via een beveiligde website;
 • Veilig en verantwoordelijk op reis;
 • Persoonlijk en deskundig advies;
 • Servicegericht en transparant.

* Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Indien u onverhoopt niet kunt afreizen en uw reis wilt annuleren, gelden de gebruikelijke ANVR Reizigersvoorwaarden.

Informatie Campingplek Yellow/Green

Elke campingplek (40m²) omvat parkeergelegenheid voor één voertuig (kampeermiddel)/tent. Bezoekt u de camping met meer dan 1 voertuig/tent? Dan dient u een extra plek(ken) te reserveren.

Het aantal toegelaten personen per campingplek is vastgesteld op 5 personen. Wilt u de Grand Prix camping met meer dan 5 personen bezoeken? Dan dient u een extra plek(ken) te reserveren.

De camping is uitgerust met sanitaire voorzieningen en douches,  Campings worden alleen georganiseerd voor de Grand Prix. De sanitaire voorzieningen zijn tijdelijk en bestaan voornamelijk uit mobiele structuren (toiletten en douches). De campingplekken hebben geen persoonlijke aansluiting voor elektriciteit of water.

Vanaf donderdag 08.00 uur tot maandag 11.00 uur heeft u toegang tot de camping. Het is niet mogelijk om voor/na deze tijden het campingterrein te betreden.

Barbecues zijn toegestaan op de camping, mits ze geen onveilige situatie veroorzaken. Tevens wordt er van u verwacht dat u zich houdt aan het campingreglement.

Entreetickets

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van België – Spa-Francorchamps 2022

Op deze pagina kunt u veilig en vertrouwd uw officiële entreetickets voor de Grand Prix van België – Spa-Francorchamps 2022 bestellen.

Het Circuit de Spa-Francorchamps, gelegen in de prachtige regio Ardennen in België, blijft een van de weinig overgebleven klassieke circuits van de F1. Als u het niet erg vindt om de elementen te trotseren en veel te wandelen, zijn de Bronze (General Admission / Algemene Toelating) tickets op het circuit een uitstekende keus. Er is ook een goede selectie van tribunes om uit te kiezen in Spa, waarvan de meeste zich dicht bij start-finish en Eau Rouge bevinden – het kiezen van een overdekte tribune in het soms regenachtige of juist zonovergoten Spa is ook een goed idee.

Ticket Tips

Handig om te weten:

 • Zondag tickets (eendaags) zijn beschikbaar voor alle tribunes en Algemene Toegangskaarten, maar de korting van ongeveer 10% op driedaagse tickets maakt het geen aantrekkelijke optie;
 • Tribunetickets voor kinderen (6-15 jaar) krijgen ongeveer 50 tot 60% korting op reguliere driedaagse ticketprijzen, maar verkopen snel uit – kindertickets zijn alleen beschikbaar i.c.m. volwassene tickets.
 • Zitplaatsen op tribunes zijn genummerd voor alle drie dagen (er is geen ‘Free Friday’ roaming-optie bij Spa);
 • Een speciaal tribune voor mindervaliden fans bevindt zich naast de Gold 7 tribune in La Source;
 • Alle Gold en Silver tribunes bieden zicht op een groot TV-scherm. Er zijn een handvol TV-schermen in de Algemene Toegangsgebieden, specifiek op de Kemmel-straat en in Pouchon;
 • De volgende tribunes zijn overdekt en bieden bescherming tegen de regen die zo vaak toeslaat in Spa: Gold 1, Gold 2, Gold 3, Gold 6, Gold 7, Gold 8, Gold 9, Gold 10 en Silver 4;
 • De volgende tribunes zijn niet overdekt: Gold 4 en Silver 1-3.

Wat is onze beste keus voor tribunetickets in Spa?

De beste tribune vinden wij Gold 8 aan de buitenkant van de Lapin-haarspeldbocht, met uitzicht over het rechte stuk naast de pitsstraat; wees er snel bij, want het is elk jaar vroeg uitverkocht. Andere goede tribune-keuzes zijn Gold 3 en Silver 2 in de buurt van de befaamde Eau Rouge.

Gold Tribunes

Gold 1 is de belangrijkste tribune tegenover de pitsstraat op het rechte stuk bij start-finish. Een goede keuze voor de start / finish en actie in de pitsstraat. Kies een andere tribune als u op zoek bent naar on-track actie.

Gold 2 is een grote, verhoogde permanente tribune gelegen op het rechte stuk tussen La Source en Eau Rouge, met direct uitzicht op de oude pitsstraat, dat nog steeds wordt gebruikt door de support races tijdens het Grand Prix-weekend. U ziet Eau Rouge in de verte, maar er zijn betere tribunes voor deze prijs.

Gold 3 is de beste tribune met uitzicht op Eau Rouge / Raidillion en biedt een uitstekend verhoogd uitzicht op de beroemde bocht plus het gedeelte van het circuit dat hieraan voorafgaat. Een bepaald niveau van fysieke fitheid is nodig om vanaf La Source naar deze tribune te gaan, omdat deze zich op een steile heuvel bevindt. We raden deze tribune aan.

Gold 4 is een onbedekte tribune naast Eau Rouge. Het is ver van de baan gelegen en in een vreemde hoek geplaatst met vrij beperkte uitzichten. Betaal in plaats daarvan een beetje meer voor Gold 3.

Gold 6 is een kleine overdekte tribune op de bushalte chicane, dicht bij de ingang van de pitsstraat. Het is een van de duurste tribunes, maar u kunt altijd wat actie verwachten op dit punt op het circuit gedurende het GP-weekend.

Gold 7 bevindt zich aan de uitgang van de La Source (bocht 1) haarspeldbocht en het uitzicht is niet te vergelijken met dat van Gold 8. Het is beter om een ​​van de Eau Rouge-tribunes te kiezen als Gold 8 al uitverkocht is.

Gold 8 bevindt zich op de La Source (bocht 1) haarspeldbocht met uitzicht op het rechte stuk bij start-finish. De populariteit van deze tribune blijkt uit het feit dat deze tribune altijd als eerste uitverkoopt!

Gold 9 is een kleinere, tijdelijke tribune dichter bij de openingsbocht La Source op het rechte stuk bij start-finish. Gelegen tegenover de ‘langzamere’ teams’ pitsboxen en met een ver zicht op La Source voor de onvermijdelijke actie in de openingsronde van een race.

Silver tribunes

Silver 1 bevindt zich op het traject tussen La Source en Eau Rouge. U krijgt nog steeds een individueel genummerde zitplaats in de Silver 1 & 2 tribunes maar wel in picknickbanken-stijl. Verder hebben ze geen rugleuning waartegen u kunt leunen. Het hekwerk onderaan de tribune limiteert het zicht van de lager gelegen rijen.

Silver 3 (niet op circuitafbeelding) is gelegen nabij bocht 10, Pouhon. De tribune biedt zicht op een mooie bochtencombinatie maar is wat ons betreft een minder mooie tribune dan Silver 1 en Silver 2.

Silver 4 bevindt zich bovenaan het circuit, ver weg van alle andere tribunes (plus ver weg van de Fanzone). Het kijkt uit over de trage bocht Brussel, maar deze is veel beter te zien vanuit het Algemene toelatingsgebied aan de binnenkant van de bocht. Silver 4 heeft individuele stoelen met rugleuning (zoals in gold). Het hekwerk onderaan de tribune limiteert ook hier het zicht van de lager gelegen rijen.

General Admission / Algemene Toegang

Spa-Francorchamps heeft een aantal van de beste Algemene toegangsgebieden van elk huidig ​​F1-circuit, maar een bepaald niveau van fysieke fitheid is nodig om optimaal te profiteren van de prachtige natuurlijke omgeving. Veel van de wandelpaden zijn er onverhard en voor de mooiste panoramische uitzichten dient u heuvels te beklimmen, vooral rond Eau Rouge. Zorg voor comfortabele schoenen ​​en als er regen wordt voorspeld, kunnen een paar laarzen van pas komen.

Parkeren (Auto)

Reist u met de auto naar Spa-Francorchamps? Dan kunt u bij Race Experience ook uw parkeertickets boeken. Er zijn drie verschillende type parkeerkaarten beschikbaar.

De Groene parkeerzone (Green) is gelegen nabij de staanplaatsgebieden en de tribunes Silver 4 en Speed Corner. Voor tribunes nabij start-finish raden wij Zone Green niet aan.

De Gele parkeerzone zal in dit geval een betere keuzen zijn. De Gele Parkeerzone (Yellow) raden wij aan indien u een tribuneplek boekt tussen de laatste bocht en Eau Rouge.

De Rode Parkeerzone (Red) kiest u wanneer u tickets heeft voor de Max Verstappen tribune of staanplaatsen nabij Blanchimont.

Parkeren (Motor)

Reist u met de motor? Dan kunt u parkeertickets bestellen voor de Blauwe Parkeerzone (Blue). Deze zone is gelegen nabij de hoofdingang (start-finish).

Heeft u hulp nodig met het bestellen? Bel eenvoudig met de reisprofessionals van Race Experience op 050 – 205 78 01. Wij staan voor u klaar (tijdens kantooruren) om u van dienst te zijn. 

Praktische reisinformatie

Voor deze Formule 1-reisdienst is het belangrijk dat u uw paspoort of ID-kaart meeneemt. Met een Nederlands (of Europees) paspoort is in België uiteraard geen visum vereist.

Als u alleen reist met een minderjarige, is het vereist dat u de juiste formulieren downloadt en invult. Klik hier om meer informatie te lezen van de rijksoverheid over dit onderwerp. Race Experience kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het vergeten of niet correct invullen van de vereiste documenten.

Het is aan te raden om naar het circuit zonnebrandcrème en eventueel een paraplu mee te nemen voor de schaduw en mogelijk een plensbui. Heeft u staanplaatsen gekocht? Dan is een campingstoel en / of sprei aan te raden voor om op het gras te zitten. Foto’s maken is toegestaan zolang u niet het zicht van andere toeschouwers belemmert. Vergeet uw reservebatterij en geheugenkaart niet!

Indien Race Experience een entreeticket voor u regelt, is dat inclusief een lanyard of key-cord voor uw entreebewijs en oordopjes voor het geluidsoverlast.

Belangrijke telefoonnummers

Alarmnummers in België:

 • Landelijk alarmnummer: 112
 • Politie: 101

Het telefoonnummer van de camping wordt in het reisbescheiden gecommuniceerd.

Race Experience is bereikbaar op (+31) 50 205 78 01 en tijdens uw verblijf op de camping via het noodnummer (deze ontvangt u op een later moment).

Copyright © 2022 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
 • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.