Servicegericht en transparant

Amerikaanse GP Feiten & Statistieken 2021

26 oktober 2021 - directie

Photo by Chris Graythen/Getty Images.

Max Verstappen zette de poleposition om in zijn eerste Grand Prix-overwinning in de VS, maar de race was allesbehalve eenvoudig. De Nederlander verloor in de eerste bocht van Lewis Hamilton en ging voor een agressieve vroege pitstop die hem in staat stelde zijn titelrivaal te passeren, maar hem vatbaar maakte voor een late aanval van de Brit. Echter, een briljante en vastberaden Max zorgde in de laatste vijf ronden ervoor dat Hamilton genoegen moest nemen met een 2e plek. Verstappen pakte de overwinning met slechts 1,33 seconden.

Sergio Perez kende, achter het ontketende duo, andere uitdagingen zoals het uitvallen van zijn drinksysteem en een suboptimale racestrategie. Desondanks finishte de Mexicaan onbedreigd op het podium en dat voor de tweede race op rij. Perez reed verder een prima race en met zijn thuisrace op komst begint Checo zijn vorm te vinden, wat cruciaal is voor Red Bull Racing in het laatste deel van het seizoen. Driver-of-the-Day ging naar Max Verstappen die de bliksemstart van Lewis Hamilton tijdens de race ongedaan maakte.

Verstappen heeft de leiding in het kampioenschap verstevigd. Het gat met Hamilton is na zondag verdubbeld naar 12 WK-punten. Het is nu nog vijf Grand Prixs te gaan en we weten dat er een paar races zijn waarin Mercedes een voorsprong zal hebben en een paar waarin Red Bull sterk zal zijn, dus de rest van het seizoen zal erg krap spannend blijven! De volgende race is in Mexico over 2 weken op 7 november 2021.

• Red Bull niet alleen de overwinning behaalde, maar ook hun 200e podiumplaats als constructeur vandaagmet Sergio Perez 3e;
  • Het de eerste keer was dat Red Bull beide auto’s op het podium had staan ​​in opeenvolgende races sinds Maleisië/Japan 2017 met Verstappen en toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo;