Reisadvies GP België 2021

Beste raceliefhebber,

Op deze pagina vindt u informatie over een aantal belangrijke zaken omtrent uw bezoek aan de Grand Prix van België. Wij vinden het uiteraard erg belangrijk dat u vertrouwd en goed voorbereid op reis gaat, daarom vragen wij u onderstaande informatie zorgvuldig door te nemen.

Allereerst willen we orde scheppen in de verschillende bronnen van informatie. We hebben te maken met regelgeving van de Nederlandse overheid, de Belgische overheid en het circuit. De regelgeving vindt u later in dit artikel terug.

Tevens willen wij aangeven dat de actuele reisadviezen door deze partijen continu bewaakt worden en dat de regelgeving op elk moment kan worden gewijzigd zonder aankondiging vooraf. In deze mail vindt u meerdere links naar officiële websites van overheidinstanties en u wordt verzocht, na vandaag, de situatie zelf in de gaten te houden. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen ook op de voet en adviseren wij u naar onze beste mogelijkheden. U blijft echter zelf verantwoordelijk om op de hoogte te zijn van de meest recente in- en uitreisadviezen naar uw eindbestemming en indien van toepassing ook de landen waar u doorheen reist.

Ondanks dat we onze best doen om u zo goed en transparant mogelijk te informeren, kunnen wij niet aansprakelijk gehouden worden voor het opvolgen van onze adviezen. Wij willen u heel graag assisteren, maar kunnen niet het risico lopen voor bijkomende kosten verantwoordelijk te worden gehouden. We rekenen op uw begrip hiervoor. Samenvattend: U bent en blijft verantwoordelijk voor uw keuze om zelfstandig af te reizen.

STAP 1: DE BELGISCHE OVERHEID

Informatie over uw bezoek aan België vindt u op de website van de Belgische overheid. De Belgische overheid heeft de landen ingedeeld op basis van een kleurcode. Nederland behoort op dit moment tot de rode zone. Verblijft u langer dan 48 uur in België?  U dient uzelf in dit geval de volgende vragen te stellen:

 • Heeft u een vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat (Covid Safe Ticket)? Dan hoeft u niet in quarantaine te gaan of uzelf te laten testen.
 • Heeft u geen vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat?
  • U moet een PCR-test doen maximum 72 uur voor u in België bent. Deze test moet negatief zijn.
  • Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen test te doen.

Passagier Lokatie-formulier

Middels bovenstaande acties kunt u het Covid Safe Ticket ontvangen (meer informatie hierover kunt u op een later moment in dit schrijven vinden.) Buiten het Covid Safe Ticket moeten fans die langer dan 48 uur in België verblijven ook een Passagier Lokatie-formulier invullen. Dit is niet het geval als je alleen de zondag naar het circuit gaat. Dit formulier moet binnen 48 uur voor het vertrek ingevuld worden en is online verkrijgbaar maar moet in papieren versie getoond kunnen worden. Ook kinderen jonger dan 12 jaar dienen dit formulier in te vullen.

Overige Covid-restricties in België zijn redelijk gelijkwaardig aan de regelgeving welke we op dit moment in Nederland kennen. De ANWB heeft een pagina gepubliceerd met daarop de meest recente regelgeving en restricties

STAP 2: DE NEDERLANDSE OVERHEID

Op dit moment staat heel België (vanuit Nederlands perspectief) op code “Geel”. Dit houdt in dat toeristisch reizen mogelijk is. Er zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing bij terugkomst in Nederland.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie in België:

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Oostenrijk favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

STAP 3: HET CIRCUIT

Het circuit vraagt alle bezoekers om een ‘’Covid Safe Ticket’’ te tonen bij het circuit. Ook wanneer de Belgische overheid de maatregelen dus versoepeld, zijn onderstaande eisen van toepassing. Om dit “Covid Safe Ticket”-certificaat te verkrijgen, moet u aan een van de volgende 4 voorwaarden voldoen :

 • Een volledige vaccinatie (2 dosissen wanneer het vaccin dit vereist) van meer dan 2 weken.
 • In het bezit zijn van een negatieve PCR-test die ten vroegste 48 uur voor de aanwezigheid op het event werd afgenomen.
 • In het bezit zijn van een negatieve antigene test die binnen 1 dag na de monsterneming door een gezondheidswerker wordt uitgevoerd.
  • Om de geldigheidsduur van elk type test samen te vatten :
   • PCR : geldig vanaf het tijdstip van de monsterneming + 2 dagen
   • Antigeen : geldig vanaf het tijdstip van de monsterneming + 1 dag
 • In het bezit zijn van een COVID-19 genezingscertificaat. Het genezingscertificaat is geldig vanaf 10 dagen na een positieve PCR-test en dit voor een periode van 180 dagen.

Om toegang te krijgen tot de Grote Prijs van België 2021, zijn dus 3 documenten vereist:

 • Het “Covid Safe Ticket” vanaf 12 jaar;
 • Een identiteitsbewijs om de authenticiteit van het “Covid Safe Ticket” te controleren;
 • Het e-ticket, bij voorkeur in papieren versie.

Het Belgische Covid Safe Ticket werkt ook via de Nederlandse CoronaCheck-app op je smartphone. Nederlanders die gevaccineerd, hersteld of negatief getest zijn kunnen via deze app een QR-code opvragen. In de CoronaCheck-app kan de gebruiker zelf de keuze maken tussen een Nederlandse QR-code, of een internationale variant die in dit geval dus ook toegang biedt tot het circuit van Spa-Francorchamps.

In Nederland kunt u nog gebruik maken van een gratis testservice. Dit is alleen mogelijk in het geval dat u uzelf laat testen bij een organisatie welke is aangelsloten bij de CoronaCheck-app. Meer informatie kunt u vinden op testenvoorjereis.nl.

Testen op locatie

Het kan zo zijn dat uw test tijdens het weekend verloopt of dat u uzelf in België wenst te laten testen. Indien u een test moet laten afnemen om uw Covid Safe Ticket te verkrijgen, wordt er de mogelijkheid geboden om dit in de buurt van het circuit (tegen betaling) te doen. Dit is enkel mogelijk als u zich vooraf registreert via een online inschrijving. Er zijn twee soorten tests beschikbaar:

 • PCR-test : € 80, geldig tot het moment van de afname + 2 dagen, resultaat beschikbaar ten laatste de ochtend na de test als deze vóór 14:00 uur werd uitgevoerd.
 • Antigeentest : € 35, geldig tot het moment van de afname + 1 dag, resultaat beschikbaar binnen 30 minuten.

Om u online te registreren, gaat u naar de volgende website. met uw nationaliteit (Belgisch of niet-Belgisch). Volg daarna de instructies.

Zodra uw registratie is voltooid, bent u welkom in een van de 3 testcentra die zich bevinden bij P5, Blanchimont en Les Combes. Deze zijn geopend van woensdag 25 tot en met zondag 29 augustus van 5:30 uur tot 12:30 uur en van 14:00 uur tot 21:00 uur.

Parkeer op de parkeerplaats die u heeft gekozen bij de aankoop van uw tickets. Van daaruit kunt u dan te voet naar het dichtstbijzijnde testcentrum, dat met signalisatie zal worden aangegeven. Uiteindelijk ontvangt u het resultaat van uw test per e-mail. Deze bevat een QR-code, die uw Covid Safe Ticket wordt en die u bij aankomst aan de ingang moet tonen, samen met uw identiteitskaart en uw e-ticket.

We hopen u op deze manier volledig en transparant geïnformeerd te hebben. Mocht u naar aanleiding van dit schrijven vragen, opmerking of twijfels te hebben, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan tijdens kantooruren graag voor u klaar op 050 – 205 78 01 of in reactie op deze mail (info@raceexperience.nl). Wij zijn doorgaans telefonisch goed bereikbaar en reageren binnen 1 werkdag op uw vragen per mail.

Voor nu wensen wij u alvast een geweldig raceweekend toe!

 

 

 

 

Copyright © 2022 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
 • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.