GP van Italië 2023 cijfers en statistieken: een wereldrecord voor Max
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van Italië 2023 cijfers en statistieken: een wereldrecord voor Max

4 september 2023 - Megan

Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

GP van Italië 2023: een wereldrecord voor Max

Overwinning voor Max

Vijftien rondes lang had Ferrari de hoop om hun voorsprong te behouden. Max Verstappen startte achter Carlos Sainz, polesitter van de Grand Prix van Italië. Het duurde eventjes, maar uiteindelijk wist de Nederlander de Spanjaard in te halen door een foutje van de Ferrari-coureur in de buitenkant van de Curva Grande. Vanaf dat moment was Verstappen niet meer te stoppen en wist hij als eerste over de finish te gaan. Daardoor behaalde hij een wereldrecord voor de meeste opeenvolgende overwinningen.

De rest van het podium

Vanaf het moment dat Verstappen Sainz inhaalden, waren Sainz, Leclerc en Péres met elkaar in het gevecht om een zo’n hoog mogelijk podiumplek. Na een lange strijd vol actie was Pérez degene die als tweede over de streep ging, wat zorgde voor het zesde één-tweetje van dit seizoen voor Red Bull. Ondertussen waren beide Ferrari-coureurs nog steeds met elkaar in gevecht. Door een fout van de Monegask in de laatste ronde wist Sainz de derde podiumplek te pakken.

Straf voor Mercedes

Ondanks dat Mercedes een solide dubbele puntenfinish behaalde, was het geen optimaal weekend voor ze. Beide coureurs kregen een straf. George Russell kreeg een straf voor het verlaten van de baan en het daardoor krijgen van een voorsprong op Esteban Ocon. Lewis Hamilton kreeg een tijdstraf vanwege de botsing met Oscar Piastri in de slotfase.

 

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.