GP van Miami, Feiten en Statistieken uit 2023: Red Bull blijft de snelste!
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van Miami, Feiten en Statistieken uit 2023: Red Bull blijft de snelste!

8 mei 2023 - Megan

(Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Max Verstappen reed een geweldige inhaalrace door maar liefst acht medecoureurs in te halen.

Podium

Opnieuw een podium waar Red Bull domineert. Checo Pérez startte zondag op pole terwijl Max Verstappen op de negende plek begon, maar uiteindelijk wist de Nederlander alsnog boven zijn teamgenoot te eindigen. Vorig jaar won hij de race ook al in Miami. Pérez werd toen vierde. Verder wist Alonso dit weekend opnieuw als derde op het podium te eindigen, na vorige week in Bakoe die kans op een haar na te hebben misgelopen.

Lewis Hamilton

Ook Lewis Hamilton mocht genieten van een inhaalrace in Miami. Na een teleurstellende kwalificatie op zaterdag eindigde hij als dertiende, maar tijdens de race stuurde hij zijn auto naar de zesde plaats. De Brit wist ook Charles Leclerc in de slotfase, met nog twee rondes te gaan, knap in te halen.

Geen uitvallers

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Turkije in 2021 waren er deze race geen uitvallers. Dat is pas de twaalfde keer ooit in de geschiedenis van de Formule 1 dat dat gebeurde. Daarnaast was er geen gele of rode vlag en kwamen er dus geen (virtual) safety cars. Ook dat is bijzonder.

Middenveld

Na een slecht weekend in Bakoe kwam Alpine dit weekend terug met dubbele punten. Yuki Tsunoda kwam net een plekje tekort in om de punten te komen, nadat dit hem in de afgelopen twee races wel was gelukt. Verder ging het McLaren niet goed af dit weekend. Norris en Piastri, die allebei als enige op de zachte band startten, werden zeventiende en negentiende tijdens de Grand Prix van Miami.

Volgende race

De volgende race vindt plaats in Italië op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Die Grand Prix van Emilia-Romagna vindt plaats op zondag 21 mei om 15:00.