Campingplek – GP Oostenrijk – Formule 1 Red Bull Ring 2023Boek vanaf oktober uw Campingplek direct bij het circuit

28 juni t/m 03 juli 2023

Prijs per kampeerplek

Boek hier uw campingplek voor de F1 Grand Prix van Oostenrijk 2023. Meerdere plekken legt u vast door het bestelproces per extra plek opnieuw te doorlopen. Tijdens het uitchecken zijn entreeticket(s) voor de Oostenrijkse GP optioneel bij te boeken.

Boek jouw camping op de volgende pagina’s:

Camping Beige- Uitverkocht!

Camping Blauw – Uitverkocht!

Camping Rood – Uitverkocht!

Camping Geel – Uitverkocht!

Camping Groen – Uitverkocht

Camping Oranje

Camping Violet – Uitverkocht

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Ik wil een maatwerk arrangement

Inbegrepen bij deze reis:

 • Campingplek officiële circuitcamping Red Bull Ring
 • Eten & Drink gelegenheden op of vlakbij uw camping
 • F1-tickets, -reizen en -experiences
 • Veilig en goed voorbereid op reis
 • Persoonlijk en deskundig advies
 • Servicegericht en transparant

Campingplek – GP Oostenrijk – Formule 1 Red Bull Ring 2023

GP Oostenrijk – Red Bull Ring 2021: Campingplek nabij het circuit –  vanaf € 310 per plaats – Boekbaar vanaf 3 nachten tussen woensdag 28 juni t/m maandag 3 juli 2023**

Let op: Campingplekken zijn pas te boeken vanaf begin oktober 2023. Neem contact op voor een plek op de wachtlijst.

Bent u van plan om de Grand Prix van Oostenrijk 2023 te bezoeken, maar bent u nog op zoek naar een geschikte slaapplek op steenworp afstand van het circuit? Kies dan voor een van de F1-campings gelegen naast de Red Bull Ring. Met deze campings overnacht u voor een laag tarief op een van de officiële F1-campings F1 Oostenrijk.

Race Experience biedt een diversiteit aan F1-campings aan. De campings zijn allemaal gelegen op loopafstand van de tribunes waardoor u geen problemen heeft met files of lange rijafstanden.

Op de camping naar wens boekt u gemakkelijk één campingplek tegelijk. De campingplek is beschikbaar voor maximaal 5 personen en 5 nachten. Per campingplek is er plaats voor maximaal één auto/motor met tent of één auto met caravan of één camper. Wilt u met meerdere voertuigen de camping bezoeken (dit geldt tevens voor auto´s), dan dient u meerdere plekken te boeken. Het boeken van meerdere plekken is erg eenvoudig. U rekent product voor product af bij Race Experience. Wij hanteren geen verzend- en verwerkingskosten.

Let wel: Reist u af met caravan, grote tent of camper en wilt u een klein bijzettentje plaatsen. Dan is dit mogelijk zolang dit binnen de omvang van uw plaats past (ca. 30 m²). Is dit niet het geval, dan dient u een extra plek bij te boeken. De campings behouden het recht om extra kosten in rekening te brengen of de tent bijzettent te weigeren indien deze niet binnen de grenzen van uw plaats past. 

U kunt een campingplek boeken door op de groene bestelbalk te klikken in uw scherm.  Selecteer eerst het gewenst aantal nachten, personen en uw camping naar wens alvorens door te gaan. Entreeticket(s) voor de Formule 1 GP Oostenrijk kunt u bij de volgende stap eenvoudig (naar keuze en beschikbaarheid) bijboeken.

Campings F1 Oostenrijk 2023 – Campingplek,

 • Campingplek (max. 5 personen);
 • Oppervlakte van de campingplek betreft ca. 30 m².
 • Maximaal één auto/motor met tent of één auto met caravan of één camper;
 • Alle campings beschikken over (tijdelijke) douches met warm water en toiletten;
 • Het gebruik van stroom is op de camping mogelijk zonder extra kosten. Houdt er rekening mee dat er een beperkt aantal stroomvoorzieningen aanwezig zijn;
 • Toeristenbelasting is inclusief de prijs;
 • Overige voorzieningen afhankelijk van type camping. Lees verder op deze pagina een omschrijving per camping.

Campings F1 Oostenrijk 2023 – Bijzonderheden:

 • Kinderen t/m 14 jaar krijgen gratis toegang tot de camping. U geeft dus tijdens het boeken alleen het aantal volwassenen door zolang u zich houdt aan het maximale aantal van 5 personen per plek.
 • Vrijdag is de laatst mogelijke dag waarop u kunt inchecken;
 • De door Race Experience aangeboden campings betreffen evenementencampings. Dit houdt in dat deze campings op basis van comfort en voorzieningen nooit vergeleken kunnen worden met standaard campings. Zo zijn de plaatsen kleiner, wordt er veel gebruik gemaakt van tijdelijke sanitaire voorzieningen (containers) en zal er meer geluidsoverlast plaats kunnen vinden dan u gewend bent;
 • Het is niet toegestaan om elektrisch te koken of voedsel te verwarmen. Ook barbecues in open vuur zijn niet toegestaan.

Campings F1 Oostenrijk 2023 bij te boeken:

 • Entreeticket voor de F1 van Oostenrijk 2021  naar keuze (middels pop-up scherm nadat u de bestelling plaatst).

Campings F1 Oostenrijk 2023 – Overzicht:

 • Camping Violet is een camping gelegen achter de hoofdtribunes. De camping beschikt over nieuwe (tijdelijke en simpele) sanitaire voorziening. Op de camping wordt ontbijt geserveerd en er zijn winkels en eetgelegenheden in de omgeving beschikbaar;
 • Camping Red staat bekend als een erg geliefde camping bij het publiek dat wel van een feestje houdt. Zo beschikt de camping over haar eigen entertainment faciliteiten en zijn er eet- en drinkgelegenheden op locatie aanwezig;
 • Camping Yellow is ook gelegen aan de achterzijde van de hoofdtribunes. De camping staat bekend als een familiecamping maar blijft uiteraard wel een F1-camping. Eet- en drinkgelegenheden zijn op de camping aanwezig;
 • Camping Blauw is gelegen aan de kant van de Red Bull Tribunes en leent zich perfect voor een comfortabel verblijf op korte afstand van het circuit. Deze camping bevindt zich in de buurt van het de entertainment locatie die door het circuit wordt verzorgd en inbegrepen is in uw weekendticket. Heeft u kaartjes voor een Red Bull Tribune of Tribune T3, dan is deze camping uw beste keuze;
 • Camping Oranje is er voor de Nederlanders. De camping is gelegen op een gunstige locatie voor de Max Verstappen tribunes (Mitte en West) en de staanplaatsgebieden. Voor de tribunes aan de zuid- en westkant van het circuit zijn andere campings beter gelegen;
 • Camping Green is een camping welke beschikt over simpele, maar wel vaste sanitaire faciliteiten. Eet-en drinkgelegenheden zijn op locatie aanwezig. Op deze camping geldt een zogeheten ¨nachtrust¨ na 22:00 uur;

U ontvangt ca. 7 dagen voor aanvang van het evenement de campingvouchers per post.

Campings F1 Oostenrijk 2023 uw garanties:

 • Géén verborgen kosten;
 • Getoonde prijs is inclusief BTW;
 • Uw boeking valt onder de garantieregeling van de ANVR*;
 • Getoonde prijs is inclusief service- en administratiekosten;
 • Veilig en vertrouwd boeken via een beveiligde website;
 • Persoonlijk en deskundig advies;
 • Servicegericht en transparant.

* Dit aanbod valt niet onder de garantieregeling van het STO. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van het STO. Indien u onverhoopt niet kunt afreizen en uw reis wilt annuleren, gelden de gebruikelijke ANVR Reizigersvoorwaarden voor losse reisdiensten (paragraaf 3). Ook in het geval u, in combinatie met dit product, entreetickets afneemt, is er géén sprake van een gekoppeld reisarrangement zoals omschreven in paragraaf 2 van de ANVR-reizigersvoorwaarden. Beide reisdiensten worden immers door dezelfde leverancier gefaciliteerd, te weten: het circuit. Hierdoor is de bepaling, te vinden onder artikel 1.2.II van paragraaf 2, niet van toepassing.

** De datum van dit event is nog onder voorbehoud van de definitieve F1 kalender 2023. U boekt voor het Formule 1 weekend, mocht de datum veranderen verschuift uw boeking daar deze nieuwe data. Mocht deze nieuwe datum u niet uitkomen, kunt u contact opnemen en zoeken we naar een passende oplossing.

Overzicht Campings GP Oostenrijk

Hieronder vindt u de benodigde informatie voor de verschillende campings. Let wel, een F1-camping is o.b.v. comfort en voorzieningen nooit vergelijkbaar aan een reguliere camping. Zo zal er veel gebruik gemaakt worden van tijdelijke (sanitaire) voorzieningen. De campings zijn niet in het beheer van Race Experience B.V..

Stroom is op alle campings inclusief, maar ten alle tijden onder voorbehoud van beschikbaarheid. Neem ten alle tijden een haspel mee om eventueel stroom met andere campingbezoekers te delen.

Het is niet mogelijk om plekken naast elkaar te reserveren op de camping. U kunt naast elkaar plaatsnemen indien u gezamenlijk op de camping aankomt.

Camping Violet

Camping Violet is gelegen op circa 120 meter van de hoofdingang van het complex van de Red Bull Ring. De camping is daardoor een goede keuze als u plaatsneemt op de hoofdtribune, de Red Bull tribune of tribune Steiermark.

De camping beschikt over Nieuwe (tijdelijke) sanitaire voorzieningen, biedt ontbijtmogelijkheden aan (vooraf bestellen), beschikt over afvoerwater punten en er zijn tevens winkels in de buurt aanwezig.

Er is nog geen avondentertainment bevestigd op deze camping.

Camping Red

Camping Red is gelegen op circa 150 meter van de hoofdingang van het complex van de Red Bull Ring. De camping is gelegen achter de hoofdtribune en daardoor een goede keuze als u plaatsneemt op de hoofdtribune, de Red Bull tribune of tribune Steiermark.

De camping biedt eet- en drinkgelegenheden aan en ook is er avondentertainment aanwezig op deze camping. Niet voor niets staat deze camping bekend als een feestcamping.

Camping Yellow

Camping Yellow is gelegen op circa 150 meter van de hoofdingang van het complex van de Red Bull Ring en daardoor een goede keuze als u plaatsneemt op de hoofdtribune, de Red Bull tribune of tribune Steiermark.

De camping biedt eet- en drinkgelegenheden aan (nog niet bevestigd in welke vorm). De camping betreft een relatief rustige camping (t.o.v. de andere campinsg). De camping wordt gezien als een camping welke geschikt is voor families.

Camping Pink

Camping Pink staat hoog aangeschreven wegens het uitgebreide aanbod aan eet- en drinkmogelijkheden en het entertainment.

De camping is wel verder gelegen van de baan, op circa 20 minuten loopafstand van de staanplaatsgebieden en de Max Verstappen tribunes Mitte en West.

De camping biedt eet- en drinkgelegenheden in in de vorm van ontbijt, snacks en dranken. ´s Avonds is er entertainment in de vorm van muziek aanwezig.

Camping Green

Camping Green biedt in tegenstelling tot de andere campings vaste sanitaire voorzieningen aan, al is dit wel in eenvoudige vorm.

De camping is gelegen op een kleine 150 meter van de hoofdingang van het complex van de Red Bull Ring. Hierdoor bent u snel bij de baan.

De camping biedt ontbijt en cateringmogelijkheden aan tijdens het GP weekend. In tegenstelling tot veel andere campings geldt er op camping Green dat na 22:00 uur ¨nachtrust¨ geldt. Dit betekent dat o.a. muziek niet meer afgespeeld mag worden.

Bij de boerderij van de camping wordt er vlees en worsten verkocht. Ideaal voor een gezellige barbecue.

Entreetickets

Entreetickets

Onze campingproducten kunnen worden geboekt met de gewenste entreekaarten mits deze nog beschikbaar zijn. Ook als u reeds in het bezit bent van een toegangskaartje, kunt u de campingproducten bestellen.

Meer dan 200.000 mensen woonden de Oostenrijkse Grand Prix van 2019 bij, waaronder een zee van “Orange Army”-fans die Max Verstappen kwamen aanmoedigen. De Nederlandse superster stelde niet teleur. Na in de openingsronde te zijn gezakt naar een negende plek, passeerde Verstappen Charles Leclerc voor de leiding in een bloedstollende eindfase. Het was de tweede overwinning op rij voor Max (en thuisploeg Red Bull) bij de Oostenrijkse Grand Prix en ook de eerste overwinning voor Honda sinds de terugkeer naar de F1 in 2015.

Tickets zijn te koop voor de 2021 Grand Prix van Oostenrijk met vroegboekbesparingen van 20% tot 31 december 2020. In tegenstelling tot andere F1-evenementen is de keuze aan tickets bij de Red Bull Ring vrij eenvoudig. U kunt kiezen uit slechts drie tribunes, plus Algemene Toelating (General Admission). De organisatoren bieden ook “drie-bochten tribune hoppen” aan die zeer populair is gebleken; deze tickets zijn enkele van de eerste die zijn uitverkocht. Ticketprijzen zijn niet verhoogd voor 2021.

Ticket Tips

Handig om te weten:

 • Vroegboekkortingen zijn geldig tot 31 december 2020;
 • GRATIS toegang voor kinderen geboren in 2006 of later, maar u dient deze tickets te reserveren en kinderen dienen te worden vergezeld door een ouder / voogd met een geldig ticket. Als uw kind in 2005 of eerder is geboren, moet u een volledig ticket voor hem kopen;
 • Alle tribunes hebben genummerde zitplaatsen voor alle drie de dagen van het evenement (vrijdag tot zondag);
 • Er is geen ‘Free Friday’ waar u op elke tribune kunt zitten;
 • Tickets voor alleen zondag zijn ook verkrijgbaar met een kleine korting ten opzichte van driedaagse tickets;
 • Er is een rolstoelgedeelte in de Start-Finish tribune (hoofdtribune) met 3-daagse tickets voor € 275 voor kortingen (dezelfde prijs is van toepassing op metgezel). Minder valide toeschouwers krijgen 50% korting op alle andere tickets;
 • Alle tribunes en Algemene toegangszones hebben toegang tot grote TV-schermen;
 • De hoofdtribune en de Noord tribunes zijn overdekte, permanente constructies. De andere tribunes zijn tijdelijk en onoverdekt;
 • Er is beperkte beschutting in de Algemene toelatingsgebieden.

Wat zijn de beste plekken op de Red Bull Ring?

3-Corner tribunes
3-bochten tribunetickets zijn een goede keuze voor bezoekers die voor het eerst de Red Bull Ring bezoeken, omdat u elke dag de actie vanaf een andere tribune kunt bekijken. Hier zit u elke dag van het weekend:
Platina: vrijdag = Red Bull (H) / zaterdag = Red Bull (A) / zondag = Start-Finish
Goud: vrijdag = start-finish / zaterdag = Red Bull (H) / zondag = Red Bull (A)
Zilver: vrijdag = Red Bull (A) / zaterdag = Start-Finish / zondag = Red Bull (H)

Main Grandstand (Hoofdtribune Start-Finish)
Er zijn twee categorieën tickets op de grote, permanente Start-Finish-tribune. De duurdere zitplaatsen in het midden van de tribune met beter zicht op de pits (secties D, E, F , G, H, I, J, K, L, M, N) zijn geprijsd op € 530 voor 3 dagen, terwijl de goedkopere secties aan weerszijden (A, B, C, O, P, Q) zijn geprijsd op € 425 voor 3 dagen. Sommige hogere zitplaatsen geven je een panoramisch uitzicht over het gehele circuit. Een goede keuze voor pits-actie en de start / finish van de race. Als je meer actie op het circuit wilt zien, kies dan voor de Red Bull of South West tribune.

Stiermark (South West) Grandstand
Kaarten voor deze tribune zijn niet voor niets de duurste van de Red Bull Ring. Vanaf deze tribune heeft u een uitstekend zicht op de openingsbocht plus een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over grote delen van het circuit. Het is een heel uniek uitzicht waarbij u tijdens de race onderlinge duels over de hele baan kunt volgen! De tribune (net zoals Red Bull) ligt ook dicht bij de Fan Zone, waar de beste catering te vinden is, plus merchandise, concerten en het F1 Legends Parade. Het nadeel is dat de tribune onbedekt is en open staat voor de elementen.

Red Bull Grandstand
Deze grote tribune bevindt zich tussen bochten 1 en 2, met een redelijk panoramisch uitzicht over een groot deel van het circuit. Tickets zijn geprijsd van € 220-530. De duurste stoelen bevinden zich in sectie A en B die het dichtst bij bocht 1 liggen; kaartjes worden dan steeds goedkoper tot sectie K, wat een heel eind van bocht 1 vandaan is richting bocht 2. Vanaf de middelste secties heeft u goed zicht op de binnenste circuitbochten 4-5.

Algemene Toelating Red Bull Ring (General Admission)
De algemene toelatingsgebieden van de Red Bull Ring bieden uitstekende uitkijkmogelijkheden. De gebieden op de heuvel bovenaan het circuit bieden een panoramisch uitzicht op grote delen van het circuit en er zijn meerdere TV-schermen waarop de actie kan worden gevolgd (een zeldzaamheid voor staanplaatsen). Zorg ervoor dat u het uitzicht vanaf bocht 2 bekijkt, waar de auto’s van bovenaf op de heuvel aankomen. Er is ook een goed uitzicht aan de buitenkant van de ingang van bocht 3. Dichter bij de start / finish, is er ook een uitstekende weergave op de ingang van bocht 9 waar de auto’s echt op de limiet getest worden. De buitenkant van de laatste bocht (bocht 10) is ook een geweldige plek om de actie te bekijken. Het circuit biedt voldoende plek voor alle staanplaatsen door het immens grote heuvelachtige terrein rondom de baan. Gelet op de lage prijzen voor de algemene toegangsplaatsen is dit een van de beste races om laagdrempelig te bezoeken. Helemaal omdat het de thuisrace van het raceteam van Max Verstappen is.

Heeft u hulp nodig met het bestellen? Bel gemakkelijk met de reisprofessionals van Race Experience op 050 – 205 78 01. Wij staan voor u klaar (tijdens kantooruren) om u van dienst te zijn. 

Praktische reisinformatie

Voor uw bezoek aan de Grand Prix is het belangrijk dat u uw paspoort of ID-kaart meeneemt. Met een Nederlands (of Europees) paspoort is in Oostenrijk uiteraard geen visum vereist. Uw rijbewijs zult u niet nodig te hebben, maar deze is gewoon geldig.

Als u alleen reist met een minderjarige, is het vereist dat u de juiste formulieren downloadt en invult. Klik hier om meer informatie te lezen van de rijksoverheid over dit onderwerp. Race Experience kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het vergeten of niet correct invullen van de vereiste documenten.

Het is aan te raden om naar het circuit zonnebrandcrème en eventueel een paraplu mee te nemen voor de schaduw en mogelijk een plensbui. Heeft u staanplaatsen gekocht? Dan is een campingstoel en / of sprei aan te raden voor om op het gras te zitten. Foto’s maken is toegestaan zolang u niet het zicht van andere toeschouwers belemmert. Vergeet uw reservebatterij en geheugenkaart niet!

Indien Race Experience een entreeticket voor u regelt, is dat inclusief een lanyard of key-cord voor uw entreebewijs en oordopjes voor het geluidsoverlast.

Reviews

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
 • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.